Speltips: Playoff Söndag - Jacksonville Jaguars-Buffalo Bills

Ännu en Wildcard-match i NFL och denna gång en av kvällsmatcherna som går av stapeln på söndagen mellan två lag som inte varit i slutspel på länge Jacksonville Jaguars och Buffalo Bills. I mina ögon kanske den svåraste matchen ur en bettingsynpunkt denna veckan men tror mig ändå hittat värde i två spel i denna match.

Bills Över 6.5 Första Halvlek @1.80 8u B365

Special Teams/Defensive Touchdown @2.75 3u B365

Som sagt väldigt svår match på förhand att betta på, I mina ögon stinker denna matchen så mycket “trap-game” så det inte finns. Jaguars är stora favoriter (runt -8.5 på de flesta ställen) och Ö/U ligger på 39.5. Ser man till båda lagens säsonger är Jaguars favoriter med all rätta dock är känslan att de inte är ett lag man kan lita på. Man har spelat fantastiskt defensivt hela säsongen och stoltserar med NFLs bästa defensiv där man bland annat leder ligan i antalet interceptions och ligger tvåa i antalet sacks. Det finns egentligen ingen del i defensiven som är dålig men ska man highlighta något så är det framför allt Jaguars pass rush och deras vassa secondary som imponerar mest. Offensivt så förlitade man sig tidigt på rookien Leonard Forunette och att springa bollen så mycket som möjligt, allt för att inte låta deras QB Blake Bortles fucka upp saker och ting vilket fungerat bra. Även om man låtit Bortles få mer frihet ju längre säsongen gått är det fortfarande springspelet man förlitar sig på och det är tack vare att man kontrollerar bollen på marken och spelar ”på klockan” samt har ett starkt defense som man vinner matcher. Dock har man blandat och gett under säsongen, man har slaktat lag fullständigt i vissa matcher (har 7 matcher där man vunnit med mer än 16 poäng) men i samma veva har man också torskat matcher/spela tight i matcher där det inte känts nödvändigt. I många av de matcher där man inte riktigt kunnat känna igen Jaguars har det varit mot lag som fyllt boxen för att kunna stoppa springspelet och på så vis tagit matchen till Blake Bortles som mer än ofta inte är kompetent nog att avgöra matcherna på egen hand. Vissa vill peka på att hans stats är bättre i år än föregående år men mycket av denna statistik baseras på så kallad ”garbage time” då Blake Bortles samlat mycket ”bra” stats under säsongen som gått. I övrigt har han inte gjort mycket och alla i Jacksonville vet att vill man vinna denna match och gå långt i slutspelet handlar det om att riskminimera och låta försvaret göra det man gör bäst i hela ligan (skapa korta fields genom interceptions och sacks).

Bills i sin tur har haft en svängig säsong. Man är nu i slutspel första gången sen 1999 vilket måste ses som en fantastisk bedrift då inte särskilt många trodde på laget inför säsongen. Man inledde säsongen starkt med 4 vinster på de 6 första matcherna för att sen hamna i en ordentlig svacka där man bland annat fick för sig att byta ut sin ordinarie QB Tyrod Taylor mot Nathan Peterman (ett mindre lyckat drag då Peterman kastade 5 interception i första halvlek och därefter blev utbytt). Man samlade dock sig och tog sig till slut till slutspel efter hjälp av en sista minuten TD från Andy Dalton och Cincinnati Bengals som ledde till att Bengals slog Ravens vilket tog Bills till slutspel. Ett lag som många sympatiserar med i och med att de var längesen de var i slutspel men många nu också menar har ”gjort sitt” och man nått vägs ände, är själv inte lika säker på det. Bills kan gå in i det här mötet helt avslappnade då pressen inte är särskilt stor på att man ska ta sig vidare vilket kan fungera i deras fördel. Laget har inga direkta styrkor men heller inga direkta svagheter. Defensiven är bra men innehar inga stora playmakers och detsamma kan sägas om offensiven. På en bra dag gör offensiven okej ifrån sig men sällan är man spektakulära. Det största vapnet är utan tvekan RB LeShean McCoy som sprungit riktigt bra denna säsong. Nu skadade sig McCoy i sista matchen för året mot Dolphins och är tveksam inför detta möte, han säger själv att han kommer spela men frågan är väl hur pass frisk han egentligen är.

Ett väldigt svårt möte på förhand detta. Jaguars har som sagt slaktat en del motståndare i år och tror att man kan göra något liknande här OM man får rätt start på matchen. Säg att man gör poäng tidigt och får kontrollera matchen med sin defensiv då tror jag det kan bli en lång kväll för Bills. Säg att man inte får en tidig ledning dock och tvingas ”jaga” då tror jag det kan bli riktigt intressant då man lär behöva lita mer på Blake Bortles vilket ofta är en dålig idé. Har svårt att bestämma mig vilken matchbild jag tror det blir därav avstår jag spel på linan för endera lag, tror som sagt det kan bli en riktigt utklassningsseger för Jags samtidigt som Bills lika gärna kan hänga på tidigt och hålla det tight. Vad jag däremot känner mig trygg med är att det med största sannolikhet inte lär blir jättemycket poäng här. Bills har som sagt inte ett monsteranfall och Jaguars har stängt ner värre offensiver än så under säsongen. I samma stund tror jag Bills är förhållandevis medvetna om vad de behöver göra för att hålla Jaguars i schack offensivt, dvs stoppa springspelet. Kan man göra detta är jag inte säker på att Blake Bortles kommer ha en tillräckligt bra dag för att kunna smälla in en massa poäng mot Bills försvar. Vågar mig dock inte på ett underspel då matchen kan bli ”svängig” med många misstag och ev interceptions som går till touchdowns och liknande, linan på under är förhållandevis låg och små marginaler kan pusha den över.

Väljer istället att spela Bills över 6.5 poäng i första halvlek och mycket på grund av att linan är så låg. Visst jag ser inte Bills göra en massa poäng här men Ö6.5 är förhållandevis lite, det kan exempelvis räcka med en Touchdown och en extrapoäng så sitter spelet och för att de ska hända räcker det med en missad markering eller en punt return, vad som helst. Tycker överlag oddset är för högt och bör testas då marginalerna i Football ibland kan vara väldigt små. Bills har löst Över 6.5 13 av 16 gånger i år under första halvlek och Jaguars har släppt till mer än 6.5 poäng 9 av 16 gånger i år hittills.

Tar också att det blir Special Teams/Defensiv Touchdown i matchen. Främst ett ”nöjesspel” men ser också ett visst värde i det. Jaguars har som sagt mest interceptions i hela ligan och en rad defensiva scores under säsongen. Låter Jaguars i sin tur Blake Bortles passa bollen en rad gånger tror jag det är dömt att bli åtminstone en interception och chansen att den blir återvänd till en Touchdown finns alltid. Överlag känns denna matchen som den mest troliga att landa i att defensiven eller special teams gör touchdown av samtliga under wildcardhelgen och då känns 2.75 som värt att testa.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt