Speltips: Mer Playoff - LA Rams-Atlanta Falcons

Ännu en lördagsmatch och i mina ögon kanske den bästa matchen av de 4 som spelar i wildcardomgången. Denna match har avspark natten mellan lördag och söndag och det är Atlanta Falcons som besöker Los Angeles Rams. Har ett par spel jag gillar här som följer:

Falcons +7 @1.80 hos B365 tas med 6u

Under 49 @1.80 hos B365 tas med 7u

DeVonta Freeman att göra Touchdown @2.20 hos 888.com tas med 3u

Riktigt bra matchup detta mellan två bra lag som båda tagit mängder med segrar under året (Falcons 10, Rams 11) dock går de in i slutspelet med helt olika förusättningar. Rams har haft en dramatisk förändring i år med deras nye Head Coach Sean McVay och har bland annat gått från sämst i ligan i antalet poäng gjorta (under fjolåret) till mest poäng under denna säsong. Rams är mer eller mindre bättre i varje offensiv kategori man tittar på och ser man på deras defensiv har man förbättrats där också (dock inte lika dramatiskt). Falcons å sin tur gick in i den här säsongen som en av favoriterna att gå till Super Bowl efter deras fantastiska säsong förra året. Med mer eller mindre samma lag och en förbättrad defensiv var det många som trodde att Falcons skulle vara lika dominanta (inte minst offensivt) som under fjolåret, men icke. Man har inte riktigt fått det att stämma framför allt i offensiven och till följd av det har man haft det tufft att övertyga i perioder. Nu har man dock tagit 10 segrar i en väldigt tuff division och man är i slutspel och känslan är att det finns mer att hämta från Falcons än något annat lag som går in i slutspelet.

För Rams är detta en helt ny situation. Man har en ung HC, en ung QB och överlag ett ungt lag. Man sitter dock inne på en rad rutinerade hjälptränare så som defensive koordinatorn Wade Phillips som jag tror kommer hjälpa otroligt mycket här. Man vilade så gott som varenda viktig spelare under sista matchen för året förra söndagen mot 49ers (vilket också ledde till en rejäl förlust) vilket gör att man har ett väldigt fräscht lag som kommer till denna match mot Falcons. I spetsen för offensiven går RB Todd Gurley som haft smått otroliga 19 TDs denna säsong och haft mer än 2000 scrimmage yards, en absolut utmanare till MVP-titeln. Defensivt står stadige DT Aaron Donald som just coach Phillips kallat en av de bästa han någonsin tränat. Med andra ord ett extremt harmoniskt lag med en väldigt ungdomlig ”fräsch” approach till allting, älskade av ”den stora massan” går in i detta slutspel som lite utav en favorit för många. Med de offensiva spel som Rams haft i år och på de viset man gått till slutspel är det många som hoppas se dem gå långt i slutspelet som kommer.

Viss skillnad är de med Falcons och sätter de tagit sig till slutspel på. Man har inte övertygat offensivt och kanske har förväntningarna varit lite väl höga med tanke på fjolåret då man mer eller mindre smällde in 30 poäng + i varje match. Tror ändå man kan överraska här och bli farliga framledes. Detta blir Dan Quinns andra ”resa” till slutsepelt under sina 3 säsonger hos Falcons. Den första gången han var i slutspel blev det som sagt en Super Bowl och det är ett rutinerat lag som kliver in i slutspel detta året under QB Matt Ryan som gått till slutspel 6 gånger i sin karriär. Falcons har verkligen uppat sitt försvar i år, ett försvar som var rankat nr 27 i ligan förra året är i år betydligt bättre och man släpper till färre poäng. Dock hackar offensiven vilket gjort att Falcons förlorat fler matcher än under fjolåret dock håller man alltid fighterna tighta. De sista två säsongerna har Falcons endast förlorat en match med mer än 10 poäng och det var mot Patriots tidigare i år (23-7) i övrigt håller man matcherna tighta och oftast inom en score. De sista 6 matcherna på säsongen så mötte man 4 playofflag och vann sammanlagt fyra matcher (varav 2 mot playofflag). Förvisso torskade man med 10 poäng mot Saints på bortaplan men man spelade exempelvis jämt mot ett bra Vikings och slog i samma veva Saints och Panthers. De jag vill ha sagt med detta är att Falcons är ett slagkraftigt lag och trots att man inte spelar lika bra fotboll som under fjolåret så är det väldigt sällan man blir fullständigt mosade framför allt sedan man fått en stabilare defensiv under den här säsongen.

Att ge Falcons en hel Touchdowns fördel i en slutspelsmatch mot ett orutinerat slutspelslag samt väga in faktorn att Falcons sällan blir utskåpade ser jag som väldigt bra. Håller nog Rams som lite bättre i grunden just nu men ser man till kapaciteten på båda lagen så är de minst lika bra då Falcons har väldigt många spelare som inte kommit upp i sin fulla standard under året. Nä tror verkligen Falcons kan ge Rams en match här och att det blir tight hela vägen in i slutet vilket gör Falcons +7 mycket bra.

Även under 49 känns som ett bra spel. Många ser på denna matchup och ser Rams otroligt explosiva offensiv och Falcons offensiv som den var förra året, det många dock glömmer bort är att båda lagen besitter starka försvar, inte minst Rams. Falcons har endast klivit över denna lina 4 gånger i år (på 16 matcher), Rams i sin tur har gjort det 6 gånger men då ska man komma ihåg att Rams defensiv blev det den är nu först efter vecka 4 och räknar man från då så är det endast 4 matcher som slutat över denna total. Båda lagen har bra defensiver där Rams sticker ut framför allt. Båda lagen har springspel som man vill luta sig emot och väljer båda lagen att springa mycket (vilket jag tror) så kommer klockan att rinna på.

Tror de blir en tight historia där Falcons kommer leda en större del av matchen och poängen hålls nere till kanske 24-21 eller något liknande till något av lagens favör. Skulle Rams vinna är känslan att det utan tvekan blir en utklassningsseger, dock tror jag inte fallet blir så.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.