Speltips: Playoff Lördag - Kansas City Chiefs-Tennessee Titans

Så var det äntligen dags för slutspel. 16 grundomgångar har gått och kvar står vi med 12 lag, 6 på vardera sida NFC/AFC. Vi inleder med ett möte i AFC då Kansas City Chiefs tar emot Tennessee Titans. Har ett par olika spel jag gillar här.

Över 42.5 @1.71 tas med 8u hos 888.com

Tyreek Hill att göra Touchdown @2.20 tas med 3u hos 888.com

Marcus Mariota Över Rush Yards (Denna linje tas när spel kommer ut mest troligt på B365 beroende på lina, se spelbok!)

Avspark lördag kväll på ett (med största sannolikhet) kallt och något blåsigt Arrowhead Stadium i Kansas. Två lag som tagit sig till slutspel på lite olika sätt. Chiefs genom att vinna AFC West (till slut) och Titans genom att slå Jaguars i sista matchen för säsongen och på så vis knipa åt sig en av wildcard-platserna i AFC.

Chiefs inledde säsongen väldigt starkt och såg ett tag oslagbara ut bara för att falla in i en riktig svacka där man torskade 6 matcher av 7 möjliga och många räknade då bort dem från slutspel. Man tog sig dock samman och vann de avslutande 4 matcherna för att till slut vinna AFC West med respektabla 10 segrar. Man är nu återigen i slutspel, senast man var här var under fjolårssäsongen då man förlorade en tight match mot Steelers på hemmaplan (16-18). I övrigt ett lag som haft en offensiv som varit bra till stora delar under säsongen, QB Alex Smith har haft bäst QB-rating i hela ligan och med vapen som Travis Kelce, Tyreek Hill och Kareem Hunt finns alltid möjligheten till stora spel. Defensivt har man inte varit riktigt lika bra och många har ifrågasatt Chiefs möjligheter till att gå långt i ett slutspel med en defensiv som läckt från och till i år. Enligt FootballOutsiders har man ett av ligans sämsta defense, så långt vill jag inte riktigt gå då man faktiskt inte släppt till mer än 20 poäng till något lag i år på hemmaplan. Dock kan jag skriva under på att det finns en del frågetecken vilket alltid bör beaktas.

Titans i sin tur är de många som frågar sig HUR de kan ha gått till slutspel då man inte spelat någon drömfotboll direkt. Dock har man vunnit de matcher man ska och på så vis hela tiden gett sig chansen att gå till slutspel och när det krävdes som mest kunde man slå rivalen Jaguars i sista omgången och på så vis ha ett positivt record på 9 segrar och 7 förluster vilket var precis de som räckte för slutspel i år. Ett lag som trots att man har lika många segrar som förra säsongen (då missae man slutspel) regressat förhållandevis mycket. QB Marcus Mariota har gått ner sig i mer eller mindre varje statistikkolumn och det bra man trodde laget skulle bygga vidare på från förra säsongen har helt enkelt inte skett. Nu är man dock i slutspel vilket man inte var förra året och de får ändå räknas som ett steg i rätt riktning, spelet till trots.

Två lag med lika olika approach till denna matchen tror jag. För Chiefs blir detta fjärde gången på de fem senaste säsongerna som man är i slutspel. Hittills under Head Coach Andy Reid har man endast vunnit en match (säsongen 2015) och man har inte haft det lätt att prestera i slutspelet. För Titans är detta första gången man är i slutspel sedan 2008 vilket är en stor skillnad i förhållande till Chiefs. Rutin spelar såklart in och för Chiefs spelare är detta inget ovanligt i jämförelse med Titans spelare som kanske kommer känna sig lite obekväma i denna situation till en början.

Tror på en förhållandevis poängrik match. Chiefs har visat i år att man kan vara väldigt explosiva i offensiven och Titans äger inget superförsvar som kan stänga ner lag helt och hållet. Chiefs anfall är som gjort för stora spel och lägger man till faktumet att man ofta göra stora spel i defensiven också tycker jag det bådar för en poängrik match. Titans försvar har varit förhållandevis starka mot springspelet i år men svagare mot passningsspelet och jag tror att Alex Smith kan ha en riktigt bra dag mot Titans secondary. I andra änden har Chiefs haft det tufft med att stoppa springspelet i år och Titans offensiv bygger mycket på att springa bollen med DeMarco Murray och Derick Henry. Nu är Murray tveksam till start i denna match men känner mig relativt säker på att han kommer lira i slutändan. Lägg också till att Chiefs defensiv haft det svårt med QBs som ofta lämnar fickan och springer mycket med bollen. Även om Mariota inte sprungit så mycket i år (man har skyddat honom mycket) så tror jag han kommer chansa mer med bollen här och ta fart om han får chansen då det inte finns något att förlora. Sist mot Jaguars hade han 60 yards på 10 försök och tror han har alla möjligheter att uppnå något liknande här.

Två offensiver där jag kan se båda ha en god chans att flytta bollen mot båda försvarens svaga punkter bådar för en offensiv match med en hel del poäng. Även om Över 42.5 är en lina som är lite nedtryckt så tycker jag den är väldigt spelbar. Chiefs explosiva anfallsspel kommer skörda poäng och i samma stund kommer Titans sälja sig dyrt och även om Chiefs defensiv spelat bra hemma så bör en 20 poäng från Titans inte vara omöjligt. Om då Chiefs vinner matchen (vilket jag tror) så bör de göra något mellan 23-27 poäng vilket skulle lösa överspelet med enkelhet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.