Speltips: Nyårsafton - LA Rams-San Francisco 49ers

Vi avslutar året med ett spel i matchen mellan Los Angeles Rams (11-4) och San Francisco 49ers (5-10). En match som egentligen inte betyder särskilt mycket för något av lagen där jag dock ser ett väldigt spelvärde på grund av vissa omständigheter.

Väljer att ta 49ers -3.5 @1.90 hos 888.com med 9u

Rams har haft en fantastisk säsong såhär långt. Man har gått från att vara ett ”uselt” bottenlag förra säsongen till 11 vinster den här säsongen och seger i NFC West före giganten Seahawks. Det går inte att ta miste på den inverkan nye headcoachen Sean McVay haft på laget och han lär vara den förste kandidaten till Coach Of The Year. Man har haft åtskilliga spelare som imponerat mäkta under säsongen. QB Jared Goff har utvecklats väldigt fint från förra säsongen och rookie-WR Cooper Kupp har visat sig vara riktigt bra. Störst inverkan har dock utan tvekan Todd Gurley haft. Tredjeårsspelaren har över 1300 rushing yards och nästan 800 recieving yards, lägg på 19 Touchdowns så förstår ni hur viktig han är. Enligt många den enda som kan utmana Tom Brady om MVP-titeln sedan Antonio Brown och Carson Wentz skadat sig. Även i defensiven har man haft spelare som gjort ett stort intryck under säsongen, inte minst i Aaron Donald som med största sannolikhet kommer vinna Defensive Player Of The Year. Rams har som sagt haft en fantastisk säsong och lär bli farliga i slutspelet. Nu har man inte jättemycket att spela för i denna sista match mot divisionsrivalen 49ers och coach McVay har sagt att man inte bryr sig om man kommer bli seedade som 3a eller 4a inför det kommande slutspelet. Man kan inte nå Vikings som har 2a seed och i övrigt kan man inte droppa lägre än den fjärdeplats man redan har, därför har McVay valt att vila en rad nyckelspelare här vilket vi kommer till senare.

49ers inledde säsongen miserabelt under nye headcoachen Kyle Shanahan och förlorade 9 raka matcher! 30 oktober gjorde man dock en trade som av det man kan döma hittills eventuellt kan ta tillbaka 49ers till toppen igen under nästa säsong. Man plockade in Patriots andre-QB Jimmy Garoppolo som marinerats under firma Tom Brady/Bill Belichick under 3 säsonger och det verkar utan tvekan vara ett gulddrag. Jimmy G har startat 4 matcher sedan han anlände till San Francisco och laget har sedan dess vunnit 4 raka och ser man till insatserna i dessa matcher har Jimmy G varit den direkt avgörande faktorn för att 49ers lyckats vinna. Den sista game-winning-drive han hade mot Titans för två veckor sen var grymt imponerande då man kunde följa den via NFL Sound och höra exakt vad han sa innan och under spelen. Sanslöst lugn och ”smart” QB vad det verkar och känslan är att 49ers kan ha gjort ett riktigt gulddrag här. Förra veckan plockade man isär Jaguars på hemmaplan som fram till dess haft NFLs i särklass bästa försvar. Detta rörde inte Garoppolo i ryggen och han smattrade in 44 poäng som om han mötte ett college-lag. Det som gör det än mer imponerande är att 49ers saknar sin bästa WR i Pierre Garcon som varit skadad sedan Garoppolo äntrat scenen. Även om 49ers nu inte har någonting att spela för så har man behandlat de sista matcherna extremt professionellt och aldrig släppt på gasen. Att demolera ett högmotiverat Jaguars i förra veckan imponerade mäkta på mig. Kan man göra en riktigt bra offseason nu och lyckas bra i draften blir 49ers att räkna med nästa år. Inför den här fighten har man ingenting nytt att rapportera på skadefronten och man behandlar matchen som vilken annan även om man inte har något att spela för mer än äran.

Sist lagen mötten var i tredje omgången av året då Rams kunde vinna en poängrik match med 41-39, en match som var väldigt sevärd. Todd Gurley hade då 3 Touchdowns och var direkt avgörande till att Rams kunde vinna. Mycket har hänt sedan dess. 49ers har förlorat en rad matcher, bytt QB och hittat en helt ny identitet. Rams har tightat till sitt försvar och fortsatt vinna en rad matcher och kommer spela slutspel om 2 veckor. Detta har påverkat hur båda dessa lagen tar sig an just denna matchen. Rams kommer att vila en rad spelare och det är inte vilka spelare som helst, här följer en lista på de som garanterat inte kommer spela.

Jared Goff (Startande QB)

Todd Gurley (Startande RB, utmanare till MVP)

Cooper Kupp (WR, lagets bäste passmottagare i år)

Andrew Whitworth (LT, startande offensiv linjeman)

John Sullivan (C, startande offensiv linjeman)

Aaron Donald (DT, bäste defensive spelaren, kandidat till DPOY)

Samtliga dessa kommer inte spela en enda minut och är i mina ögon kanske Rams 6 viktigaste spelare. Lägg där till att LG Rodger Saffold, ILB Marc Barron och Alec Ogletree samtliga är tveksamma då de dragits med skador under säsongen. Även DE Michael Brockers, CB Trumaine Johnson, OLB Robert Quinn och Connor Barwin, Safety Lamarcus Joyner samt WR Sammy Watkins och Robert Woods samtliga starters till vardags förväntas få väldigt limiterat med speltid då man ämnar vila dem inför slutspelet.

Det man kan utröna av allt detta är att Rams fokusera 100% på deras slutspelsmatch om två veckor vilket de gör med all rätt. Laget har inte varit i slutspel på många år och har en reell chans att gå långt i slutspelet om man har rätt flyt så att man vilar en rad spelare är inte konstigt. Det man med all säkerhet kan veta är att Rams inte har ersättare till alla dessa spelare som man vilar. Sean Mannion kommer att gå in som QB, en kill från Oregon State som valdes i tredje rundan för två år sen som aldrig startat en NFL-match i sitt liv. Utöver det så går det inte att ersätta spelare som Gurley och Donald som levererar på en nivå som är absolut toppklass i NFL. Man ska heller inte undervärdera betydelsen av de offensiva linjemännen som spelat på absolut toppnivå i NFL i år. I samma stund springer man in i ett motstånd som spelat högmotiverat de senaste veckorna och hittat en ny puls under deras nya QB. Shanahan är en bra coach och har bevisat innan att han kan coacha bra QBs (Matt Ryan förra året i Falcons som ett exempel). Tror inte att 49ers slutar att trampa på gasen här utan vinner mot ett decimerat Rams. En sista brasklapp vi kan lägga till också är faktumet att de spelare som normalt sett är starters för Rams inte lär kräma ur sista svettdroppen för att stoppa 49ers här. Man är som sagt i sitt första slutspel på väldigt länge och tror knappast någon skulle ”offra sig” och ta en skada för att stoppa någon spelare i 49ers. Därav tror jag vi får se en sömnig tillställning från Rams sida där 49ers till slut vinner komfortabelt.

Och glöm inte Garoppolo har ännu inte förlorat en enda match i NFL där han startat (6-0).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.