Speltips: Nyårskaramell - Tennessee Titans-Jacksonville Jaguars

Vi går mot ett nytt år och NFL ska avslutas med en sista omgång som innehåller en hel del matcher som på förhand känns relativt trötta. En del lag är klara för slutspel och kommer vila spelare och andra vill helt enkelt bara gå på semester. Så är dock inte fallet i denna match.

Tennessee Titans (8-7) går upp emot divisionsrivalen Jacksonville Jaguars (10-5) och har alla möjligheter i världen att gå till slutspel. Har jag förstått allt rätt så räcker det för Titans att vinna här så är man i slutspel oavsett hur det går för övriga lag som jagar den sista slutspelplatsen i AFC. För Jaguars del är man klara för slutspel och har på så vis ingenting särskilt att spela för här mer än att fucka upp Titans chanser till slutspel. Väljer att plocka ett spel här.

Över 41.5 @1.92 hos 888.com med 9u

Väldigt låg total i denna match i mina ögon och känner att överspelet känns riktigt bra. Förutsättningarna är enkla, Titans går till slutspel med en vinst och Jaguars spelar egentligen bara för att konservera slutspelsformen. Ett Titans som många hackar på och till viss del med all rätt, känslan är att det är ett lag man hade relativt höga förhoppningar på inför säsongen men som inte spelat någon vidare fotboll alls. Trots detta står man på åtta segrar och har chansen att gå till slutspel, en stark bedrift i mina ögon trots att spelet inte stämt till 100%. Det har dock gått lite troll i maskineriet de sista matcherna då man har 3 raka förluster mot Cardinals, 49ers och Rams. Med andra ord är formen inte superbra och har man vunnit tighta matcher förr under säsongen har man nu istället torskat ett par tighta matcher.

Den största frånvaron för Titans till den här matchen är utan tvekan att RB DeMarco Murray är OUT. Även CB Logan Ryan är tveksam till start. Även om Murray varit en väldigt bra rusher för Titans den senaste tiden tycker jag man har en fullgod ersättare i Derrick Henry och känslan är att han kan axla Murrays skor fint så det bör inte märkas för mycket. Annars är Titans väldigt klara på vad som gäller här, man måste vinna, något annat betyder ingenting. Historiskt sett har man haft det relativt lätt mot just Jaguars på hemmaplan då man har 7 vinster på de 9 senaste hemmamatcherna daterat tillbaka till 2008 vilket bådar gott inför morgondagens möte. Man har också varit starka på just hemmaplan i år med 5 segrar och endast 2 förluster (Raiders och Rams).

Det ska dock erinras om att det är ett helt annorlunda Jaguars man möter i år, ett lag som stoltserar med förmodligen NFLs bästa defensiv som spelat snuskigt bra året igenom innehållandes ett flertal playmakers. Nu blev man förvisso fullständigt avklädda av Jimmy Garoppolo och 49ers förra veckan (släppte till 44 pinnar) men i övrigt har det varit väldigt svårt att göra poäng på Jags genom säsongen. Faktum är att de lag som hade gjort flest poäng på Jags defensiv innan mötet med 49ers var just Titans som smällde dit 37 pinnar i en överlägsen seger i vecka 2 (16-37).

Tror som sagt på en poängrik match här. Titans blir ytterst sällan nedstängda offensivt på hemmaplan och faktum är att man endast gjort under 20 poäng i en enda match i år på hemmaplan (premiären mot Raiders). I övrigt är det idel 20 poäng eller mer och tror man har goda chanser att göra det även här trots Jaguars starka defensiv. Titans smällde som sagt in 37 pinnar tidigare i år HOS Jaguars i Jacksonville och i den matchen hade man alla nycklar som behövdes för att låsa upp Jaguars försvar, lite likt de nycklar som 49ers hade förra veckan. Jaguars Head Coach Doug Marrone har inför matchen sagt att han inte kommer vila några starters och att man behandlar matchen som ”vilken som helst” i mina ögon är detta fullständigt Bullshit. Visst Jaguars gick på pumpen i förra veckan mot 49ers och defensiven såg allt annat än bra ut och det kan vara en indikation på att någonting inte står rätt till. Dock tror jag inte man lägger så mycket vikt vid just den prestationen så att man helt plötsligt skulle gå ut och köra 100/100 i denna mathcne för att ”fixa till” deras defensiva problem inför slutspelet. Så pass bra som denna defensiva enhet har varit igenom säsongen är jag övertygad om att man har fullt förtroende för att man ska kunna ladda om och prestera när det väl blir slutspel och matcherna börjar ha ett reellt värde igen. Därför tror jag att Marrone kommer att spela sina starters inledningsvis i den här matchen. Utan tvekan. Men ju längre matchen går och det kanske blir lite grinigt osv. är jag helt övertygad om att han kommer att börja rycka sina starters. Jags kommer att spela sin första slutspelsmatch på hemmaplan sedan 1999 den här säsongen, en enorm händelse både för laget och staden Jacksonville. Att då sända ut sina starters i en match som egentligen inte betyder något och kanske få någon skadad eller avstängd skulle inte annat än klassas som idioti. Så räkna med att spelare kommer ryckas till höger och vänster här, det är i alla fall min känsla inför detta mötet. Detta gäller såklart också Jaguars offensiv som i ärlighetens namn faktiskt ändå smällt upp lite poäng de senaste veckorna. Man har nu fyra raka veckor med 30 poäng eller mer vilket inte är så illa pinkat. QB Blake Bortles såg riktigt risig ut förra veckan mot 49ers men lyckades på ”garbage time” trycka in lite tröstpoäng och putsa sina stats något som alltid bådar gott för ett överspel. Titans försvar är i samma stund inte ett av ligans bättre och tror ändå att möjligheterna är relativt goda för att Jags gör runt 20-24 poäng igen även om vissa playmakers kommer vilas.

Summan av detta är att jag främst gillar detta spelet på grund av att linan sitter relativt lågt. Tror Titans kommer upp i 20 poäng här utan problem även om Jaguars skulle spela sina starters eller vila dem. Jags i sin tur lär inte lägga sig platt åtminstone inte i början av matchen och tror ändå man kan hänga med helt okej här och göra några poäng. Risken finns att Jaguars tar ledningen här och då tror jag det kan bli riktigt Rock’n’Roll fotboll av Titans som lär bli desperata. Denna linan har täckts i 6 av 7 hemmamatcher för Titans i år för Jaguars har 5 av deras 5 senaste gått över linan på 41.5 poäng. Tror kanske inte vi får se en sprudlande offensiv match men vi får se tillräckligt med poäng för att linan ska täckas och ett Titans som går till slutspel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.