Speltips: Chicago Bears-Detroit Lions

Viktig matchup i NFC North mellan två lag (framför allt Lions) som försöker hålla sina drömmar om slutspel vid liv. Lions är för närvarande 5-4 medan Chicago står på 3-6.

Tog Lions -2.5 tidigt under veckan @1.83 hos 888.com med 7u. Linan har skiftat lite men är spelbar upp till -3 men går det att få under så är det bra.

Väljer även att ta Theo Riddick Över 38.5 totala yards @1.80 hos B365 med 6u

Väljer också att ta Marvin Jones att göra TD @2.62 hos B365 med 3u.

Två lag som är vana vid att möta varandra då man spelar i samma division, man har däremot inte mötts denna säsongen än. Förra året delade man på matchserien genom att vinna respektive hemmamöte.

Lions klev ur sin bye week för två veckor sen och har gjort det på bästa sätt genom att vinna två matcher i rad mot förvisso svagt motstånd i Packers och Browns. Man är i högsta grad aktuella för slutspel och jagar just nu Vikings som ligger två matcher före i toppen av NFC North. Lyckas man inte nå Vikings får man hoppas på en wildcard-plats, ett Vikings man möter nästa vecka på Thanksgiving som med största sannolikhet kommer avgöra slutspurten i divisionen. Hade lite problem med att slå Browns på hemmaplan senast men när det väl gällde som mest i fjärde quartern knöt man ihop säcken och vann till slut med klara siffror (38-24). Inte imponerande på något sätt men viktigt att kunna gnida ut en seger. Desto mer imponerande var man veckan innan mot Packers där man enkelt avfärdade dem (30-17). Det man kan ta med sig från dessa två matcher är att offensiven klickat och man har gjort mycket poäng, något som varit ett problem tidigare under året då man haft svårt att trycka in bollen i End Zone. Defensivt sett så är 24 poäng mot ett trött Browns inte godkänt, dock tror jag en så pass ”dålig” insats kan väcka laget till att göra en bättre insats mot Bears här. Enda frågetecknet ur en skadesynpunkt här är DE Ezekiel Ansah som haft det tufft med skador under hela året och även denna vecka är tveksam till start. Även om Ansah är väldigt bra tror jag det är en spelare man kan klara sig utan då Bears offensiv inte är särskilt vass.

Bears klev ur sin bye week veckan som var och gjorde en riktigt svag insats på hemmaplan mot ett Packers lett av Brett Hundlet som fram tills mötet med Bears inte gjort någon glad. Offensiven såg trubbig ut och framför allt springspelet var som bortblåst. Om det var bra försvarsspel av Packers eller dålig execution från Bears låter jag vara osagt men en stor del av Bears ryggrad i offensiven just nu är deras springspel och utan det lägger man lite för mycket på QB Mitch Trubiskys axlar. Defensivt såg man lite mer sårbara ut än vad man gjort innan, en defensiv enhet som spelat väldigt bra i år överlag och räddat Bears i många matcher. Mot Stafford och Lions får man en betydligt vassare motståndare än Hundley och Packers, frågan är vart defensiven står egentligen. Skademässigt har man ingenting nytt att rapportera om, en spelare som är tveksam till spel (likt han varit föregående veckor) är ILB Danny Trevathan som får anses vara en väldigt viktig del i Bears defensiv.

Två lag där jag tycker att de skiljer lite i grundkapacitet. Lions har en bättre QB och vassare vapen på recieverplatserna. Jag ger Bears en liten fördel i defensiven men man ska komma ihåg att Lions har en av de defensiva enheter som utvecklats mest från förra året och den är absolut inte dålig. Bears vill vila mycket på sitt springspel och får man inte det att funka har man problem. Inte för att Bears QB Mitch Trubisky nödvändigtvis är en dålig QB men han har så otroligt lite vapen runt ikring sig. Han är inte en sån QB att han kan trolla med knäna och göra vilken WR som helst bra (läs Tom Brady). Trubisky är Bears framtid men han måste förses med fler vapen för att verkligen kunna glänsa. Får inte Bears springspelet att fungera här har jag väldigt svårt att se dem bryta ner Lions defensivt. Lions som framför allt varit starka mot just springspelet i år äger också ett väldigt bra secondary med Darius Slay i spetsen som gjort fyra interceptions hittills i år. Bears har varit starka på hemmaplan i år fram tills matchen mot Packers senast. Innan dess hade man slått Panthers hemma samt hållit matcherna jämna mot både Falcons och Vikings. Nu är jag inte lika säker på att man är så hemmastarka som folk vill hävda, en 6-poängsförlust (som 5.5 poängsfavorit) mot ett skadedrabbat Packers är inte bra. Lions i sin tur har spelat bättre på bortaplan än hemmaplan där man vunnit 3 av 4 matcher, enda förlusten kom mot Saints i en riktig shootout (52-38). Tror detta kan bli en jämn match där jag går på en gammal klassisk tes när jag väljer spel i denna match. Vilken QB skulle du vilja ha med 3 minuter kvar av matchen vid ett likaresultat till att driva bollen ner och göra ett field-goal och vinna matchen, Trubisky eller Stafford. Mitt svar kommer alltid vara Stafford som gör en riktigt fin säsong i år. Tror vi kommer få se en jämn fight mellan två lag som verkligen behöver segern. Kan nog bli relativt poängsnålt och tight, springer något lag iväg med resultatet så är min känsla att de är Lions isåfall. Men att då få en tight match och mindre än ett FG på Lions med Stafford i den formen han är tillsammans med NFLs kanske bästa kicker i Matt Prater så lägger jag gärna -2.5 med Lions här och det känns som ett bra spel. För Bears blir denna match den sista som slår ner spiken i kistan angående deras chanser att nå slutspel i år. Istället får man inrikta sig på draften och att sätta upp ett par vapen för Trubisky till nästa säsong.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.