Speltips: Giants-Seahawks

Giants (1-5) tar emot Seahawks (3-2) efter att ha tagit säsongens första vinst något överraskande förra veckan mot Broncos på bortaplan.

Seahawks är favoriter (-3.5) och Ö/U ligger på 39.5 poäng.

Väljer att ta Seahawks på linan här -5.5 hos Pinnacle @1.98 med 7u. Tog denna lina tidigt i veckan, är som sagt nere på 3.5 just nu och det tycker jag naturligtvis är bättre så var glad och ta en bättre lina!

Ett Giants som alltså tog sin första seger för säsongen borta mot Broncos förra veckan (23-10). En match som var upplagd för Broncos att vinna i och med alla Giants skador, Broncos hade haft bye week osv, men icke. Svårt att peka exakt på vad som gick fel i matchen, Giants som inte haft något springspel alls under de inledande omgångarna hade helt plötsligt Orleans Darkwa som löpte för 117 yards mot ett Broncos-försvar som inte släppt någon över bron under inledningen och då hade man mött bland annat Melvin Gordon och Ezekiel Elliot. Känslan var kanske att Broncos defensiv underskattade Giants något vilket ledde till att Giants kunde ta en tidig ledning och sen bara ”rida ut vågen”. QBn i Broncos Siemian hade inte sin bästa match med bland annat två interceptions och springspelet existerade inte alls, något som var en nyckel till en Broncos-seger. Lägg därtill att Broncos missade två FG-försök vilket också spoilerade kvällen. Men man ska inte ta för mycket ifrån Giants, det var en fin insats och denna ”riskminimeringsfotboll” kan passa dem bra och säkert ge dem fler segrar under året så länge man inte ligger under i matcherna. För att påtala hur riskminimerande Giants spelade så hade man ett spelförsök under hela andra halvleken som var en pass, resultat av det? Eli Manning sackades. Måste också passa på att berömma Giants defensiv som hade två interceptions och ett par forced fumbles vilket var mycket bidragande till deras vinst. Jason Pierre-Paul (JPP) visade vilket dominant spelare han kan vara och hade 3 sacks och en forced fumble, imponerande! Så från att vara ett lag många undrade om de ens skulle vinna en match i år på grund av alla skador man ådrog sig i främst offensiven under vecka 5, till ett lag med i positiv harmoni som kanske hittat ett sätt att vinna matcher?

Seahawks i sin tur spelade inte under förra veckan utan hade spelledigt och man kommer till denna matchen fräscha. Seahawks säsong hittills har varit lite upp och ner. Laget har extremt höga förväntningar på sig och det märks att lagets två super bowl framträdanden 2014-2015 har smittat av sig på både fans och experter som förväntar sig att Seahawks ska vara däruppe i toppen och prestera hela tiden. Känslan är väl lite att man fortfarande har en riktigt vass defensiv med många playmakers och man dominerar allt som oftast på den defensiva sidan bollen, problemen numera verkar dock ligga i offensiven och inte minst på den offensiva linjen som tagit rejält med stryk det senaste året. Seahawks har helt klart ett lag för att gå till slutspel även om konkurrensen hårdnat i NFC West med Rams positiva start på säsongen. Lyckas man dock inte lösa de problem man har på den offensiva linjen tror jag man får svårt att göra någon större ”run” denna säsong, man kan inte spela defense hela tiden. Säg vad man vill om Russel Wilson men jag tycker det är en bra QB och passar perfekt in i Seahawks offensiv, men ger man honom aldrig någon tid i fickan samt inte öppnar upp för något springspel gör man hans uppgift mer eller mindre omöjlig om han hela tiden måste passa under press utanför fickan. Giants defensiva linje såg riktigt het ut senast mot Broncos med bland annat 4 sacks och höll nere Broncos springare till under 50 yards totalt. Lyckas Seahawks offensiva linje inte hantera det här kommer det krävas någonting alldeles extra från Wilson här om Seahawks ska sätta mycket poäng på tavlan.

Så ett Seahawks med en del frågetecken som kanske inte imponerat så mycket som man hoppats på och ett Giants som kommer från en imponerande bortaseger som kanske skall kickstarta deras säsong och ändå tror jag på Seahawks? Har i någon mening svårt att köpa Giants offensiv så som den ser ut nu. Man har helt sinnessjukt mycket skador på receiver-positionerna och Eli Manning är egentligen bara bekväm med att passa till en person så som det såg ut under förra matchen och det är rookie-TE Evan Engram som förövrigt ser riktigt jävla bra ut. Manning hade endast 19 passförsök förra veckan mot Broncos i de fem matcher han spelat innan har han haft följande antal försök (38, 32,47,49,36), en dramatisk förminskning. Mycket av detta ligger förstås i skadorna Giants har men också på hur matchbilden blev mot Broncos. Giants hade för första gången i år ett fungerande springspel och försökte därav bara kontrollera klockan efter man gått upp i en tidig ledning. En riskminimeringsfotboll som gick hem varav Eli Manning aldrig behövde kasta bollen till sina oerfarna receivers. Nu går man för andra veckan i rad upp emot ett Elit-försvar som kommer från en bye week och räknar absolut med att Seahawks gjort sin läxa och inte kommer ut och underskattar Giants här. Stackar man boxen tidigt och stänger ner Giants springspel (vilket är mycket görbart) måste Manning börja hitta sina receivers och detta mot ett av NFLs tuffaste passförsvar med Richard Sherman och Earl Thomas i spetsen, inte optimalt för orutinerade receivers att gå upp emot det tuffaste NFL har. I någon mening tycker jag Giants chans till att vinna denna matchen hänger på en relativt skör tråd. Får man en tidig ledning och kan spela sin riskminimeringsfotboll och börjar mata klocka tror jag absolut vi kan få se ett liknande scenario som förra veckan mot Broncos. Lyckas man dock inte med detta och själva råkar hamna i ett underläge och behöver börja jaga då tror jag man är illa ute. Fungerar inte springspelet och Manning måste ligga på runt 30-35 försök är han dömd till att kasta minst 1-2 interceptions. Tror som sagt att Seahawks och Head Coach Pete Carrol gjort sitt jobb här med en lång vila och försöker stoppa Giants i boxen tidigt för att låta Manning kasta bollen och slå dom i backfield vilket jag inte tror de lyckas med. Även om Seahawks offensiva linje sett sjukt ostabil ut inledningsvis är Wilson ändå en sådan QB att han kan skapa spel med sina fötter (till skillnad från Manning) och skulle offensiva linjen brista ligger mycket i hans händer till att göra poäng. Tror ändå Seahawks kommer att komma ut förbättrade i offensiven nu när man haft tid på sig att förbättra de som inte stämt under de första veckorna och att man gör tillräckligt mycket poäng för att täcka linan här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.