Speltips: NFL International Series- Cardinals-Rams

Precis vaknat upp och sett en fantastisk TNF mellan Raiders och Chiefs. 30-24 till Chiefs med klockan på 00:00 dock gavs Raiders två extra spel pga flaggor i slutet och gör en TD på sista spelet (Carr till Crabtree) och Raiders kanske räddade sin säsong med de sista spelet. 31-30 blev slutresultatet vilket återigen gjorde att spelet på Chiefs inte hittade in, maxat oflyt med en sista minuten incident igen dock ska det sägas att Raiders i någon mening inte vann oförtjänt, däremot kan man ifrågasätta domarnas insats som framför allt i första halvlek hade några riktigt konstiga domslut i Raiders favör. Men överlag en fantastisk match som innehöll det mesta och nu kan nog Raiders bli att räkna med, dock måste man fixa till sina problem i defensiven. Ingen direkt fara på taket för Chiefs heller, även om man har två raka torsk nu har man haft chans att vinna båda dessa matcherna hela vägen in i slutet, en egenskap jag tror kan bli mycket viktig i ett slutspel senare.

Nu riktar vi blickarna mot söndag och det är återigen dags för London-match.NFL International Series fortsätter med match på Twickenham på söndag mellan Rams och Cardinals. Rams är favoriter (-3) och Ö/U ligger på 46 poäng.

Väljer att knipa överspelet här Ö47 poäng hos Pinnacle @1.952 med 9 u. (Linan sänkt till 46 sen spelet lagts, funkar såklart att ta 46 också)

Två lag som kommer från övertygande segrar i vecka 6, Cardinals slog tillbaka Buccaneers på hemmaplan (38-33) medan Rams slog Jaguars borta (27-17). Rams har för närvarnde ett positivt record med fyra vinster och två förluster medan Cardinals har tre vinster och tre förluster.

Lite olika approach på lagen. Cardinals består till stor del av veteraner, inte minst i offensiven med ess såsom Carson Palmer, Larry Fitzgerald och inte minst det nya tillskottet Adrian Peterson. Rams i sin tur består av fler yngre, intressanta spelare i Jared Goff, Todd Gurley och Cooper Kupp.

Extremt viktig match detta då det är ett divisionsmöte i NFC West och lyckas Cardinals vinna går man upp som delad ledare i divisionen, förlorar man däremot blir det tufft för dem att nå slutspel. Deras säsongsinledning har varit långt ifrån sexig med klara förluster mot Lions, Eagles och Cowboys följt av knappa vinster mot Colts och 49ers (förlängning båda). Faktum är att QB Palmer spelat helt okej i inledningen men haft dåligt med hjälp av sin offensiva linje och skadan på deras stjärn-RB David Johnson har märkt ordentligt då man inte kunnat etablera ett ordentligt springspel, fram till förra veckan! Man gjorde en trade med New Orleans Saints och fick före detta superstjärnan Adrian Peterson för mer eller mindre ingenting alls (6e runda i draften). Peterson tackade för förtroende och sprang för 134 yards och två TD på 26 försök. Efter att ha varit mer eller mindre oanvänd i Saints organisation fick Peterson äntligen så många carries en back av hans kaliber förtjänar och direkt konverterade han det i poäng. Cardinals ledde med 24-0 i paus och cruisade mot en enkel seger då man hade 31-6 när man gick in i fjärde quartern. På något sätt höll man på att schabbla till det dock och tillät Buccaneers att göra 27! Poäng i fjärde quartern, lyckligtvis höll man undan och vann med 38-33 men det var på håret. Det ska tilläggas att Bucs gjorde detta med sin back-up QB Larry Fitzgerald. Tyckte dock det gick att skönja nytt liv i Cardinals under matchen mot Bucs. Man såg betydligt vassare ut i offensiven än tidigare mycket tack vare Peterson, hans springspel tillät någonstans en del play action och kunde ge Palmer mer tid i fickan för att gå djupt. Det skadar inte att Palmer faktiskt nu spelar riktigt bra och är tvåa i ligan i passing yards (efter en viss Tom Brady) och passade för tre TD mot Bucs. Det kändes någonstans som att dessa veteraner som många räknat bort som föredettingar vill bevisa att de fortfarande kan och tyckte verkligen så var fallet mot Bucs. Försvarsspelet satt också väldigt bra inledningsvis och rämnade inte först förrän fjärde quartern vilket får ses som lite oroande. Det finns dock mycket talang i denna defensiva enhet med Tyrann Mathieu, Antoine Bethea och inte minst Patrick Peterson. Även om Cardinals verkligen inte imponerat tidigare under säsongen kändes detta lite som vändningen och möjligheten att nå slutspel känns nu faktiskt rimlig.

Rams har i sin tur imponerat på många såhär i inledningen av säsongen. Fyra vinster av sex möjliga och en offensiv som klickat på alla cylindrar och snittar högst poäng per match av alla lag i NFL (29.8). Förra veckan slog man tillbaka ”varannan-dags-laget” Jacksonville Jaguars väldigt bekvämt på bortaplan. Nyckeln i den matchen var framför allt att man fick stopp på Jaguars RB Fournette. Bortsett från att Forunette sprang in en 75-yard TD på matchens första spel så höll man sedan honom till 55 yards på 20 carries vilket får anses vara väldigt bra inte minst eftersom Rams haft stora problem mot just springspelet såhär under inledningen av säsongen. Offensivt har det som sagt klickat ordentligt, inte minst i början av säsongen. Nu de två senaste matcherna mot Jaguars och Seahawks har det inte riktigt släppt lika mycket dock har man kunnat förlita sig på duktige RB Todd Gurley som sprungit mycket bra och bland annat stått för 7 TDs. Rams defensiva enhet är en enhet jag tror lär växa ju längre säsongen går under defensive koordinatorn Wade Phillips. Senast i matchen mot Jaguars gjorde man som sagt sin bästa insats hittills med bland annat 5 sacks mot Jaguars QB Bortles och det finns några riktigt bra pjäser att se upp med inte minst Aaron Donald.

Som sagt en ytterst viktig match för båda lagen för att hålla slutspelschanserna vid liv. Kanske viktigare för Cardinals än Rams men isåfall ytterst lite. Cardinals, ett lag som många räknat bort denna säsongen ser pånyttfödda ut, inte minst i offensiven. Även om Rams lyckades stoppa Jaguars springspel förra veckan tar jag det inte för givet att man kan stoppa Cardinals springspel här. Skulle man lyckas med det ska man komma ihåg att Cardinals passningsspel och QB Palmer är betydligt bättre genom luften än vad trötta Jaguars är med QB Bortles, här kan man bli straffade både genom luften och på marken. Rams i sin tur vill nog höja nivån på offensiven till denna match då det inte riktigt klickat senaste två veckorna. Man går upp emot en bra defensiv enhet i Cardinals men det är också en enhet som släpper till 5e mest poäng i ligan (26.3) per match. Matchen spelat på neutral mark på Twickenham i England och som jag sagt innan kring dessa London-matcher de brukar bli en del poäng i dem. Vi har haft två matcher hittills i år, den första var Jaguars kross mot Ravens (44-7) som gick över totalen och Saints nedstängning av Dolphins (20-0) under totalen. Rams har spelat här två gånger innan, första gången 2012 (torsk 45-7 mot Patriots) och senast 2016 (torsk 17-10 mot Giants). Det är första gången Cardinals spelar i London och det är svårt att veta hur man kommer tackla det. Vi såg inte minst Ravens i samma situation lägga ett riktigt ägg mot Jaguars tidigare i år. Lite därför jag avstår att spela i något lags favör här, annars lockar Cardinals +3.5 litegrann men med tanke på att de är deras första match i London avstår jag. Väljer istället att ta över 47 poäng här och känner mig trygg i det. Två lag som kan flytta bollen bra både via luften och på marken, funkar inte det ena kör man det andra (eller en mix). Båda lagen har utan tvekan kapacitet att göra 20 poäng och uppåt och ser framför mig ett resultat kring 24-27 eller 30-20.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.