Speltips: TNF Chiefs-Raiders

Extrem stolpe ut under MNF mellan Colts-Titans. Mycket riktigt lyckades Colts hänga med Titans väl och länge, hela vägen in i fjärde quartern. Mycket på grund av ytterst dålig offensiv från Titans sida när man väl kom i ”TD-läge” fem raka Field Goals sparkade man och man gjorde poäng på nästan alla sina posessions, så i någon mening kändes aldrig överspelet hotat, inte minst när Colts flyttade bollen väldigt effektivt framför allt i första halvleken. Överspelet hittade som sagt in tidigt i fjärde quartern och var aldrig hotat och Colts + 8 satt också väldigt fint långt in i slutet då Titans satt bekvämt med en 7-poängs ledning och ägde bollen. Då gör RB Henry en ”meningslös” 75-yard TD-run med 47 sekunder kvar på klockan, tacklas han ned där tar man ett knä på nästa spel och matchen är över. Istället putsar Henry sina Stats och Titans vinner med 14 och vårt spel går förlorat. Otroligt frustrerande men det är så de är ibland, nästa gång är det kanske tvärtom. Analysen på förhand kändes dock klockren vilket är någon sort tröst i efterhand.

Ny vecka och vi är redan inne i vecka 7. TNF mellan Oakland Raiders (2-4) och Kansas City Chiefs (5-1). Chiefs är favorite (-3) och Ö/U liggerpå 46 poäng.

Väljer att plocka ett spel I detta möte med en lite nedtonad lina och det blir Chiefs -2.5 @1.78 hos 888.com med 7u.

Två lag som kommer från förluster den senaste veckan dock i helt olika läge om man ser till säsongen som helhet. Raiders som kom in i säsongen med höga förhoppningar och som en Super Bowl outsider men har kraschat totalt efter att ha inlett säsongen med två raka vinster. Nu har man istället fyra raka förluster och nu i senast i söndags mot Chargers såg man direkt dåliga ut. Skillnad är det för Chiefs som förvisso inkasserade sin första förlust för säsongen senast mot Steelers men dessförinnan hade man imponerat mäkta med fem raka vinster.

Detta är en AFC-west batalj så med andra ord två lag som är vana vid att möta varandra. För Raiders har detta mer eller mindre blivit en ”do or die” match. Torsk här så kan man nog räkna bort allt hopp om slutspel denna säsong. Inför säsongen var man som sagt topptippade men man har inte infriat förväntningarna. Nu har man fyra raka torsk och har trots detta inte mött toppmotstånd (Redskins, Broncos, Ravens,Chargers). Visst är torsk mot Redskins och Broncos borta inte en katastrof men de två senaste insatserna hemma mot Ravens och Chargers har varit allt annat än bra. Framför allt har man haft stora problem i offensiven som många förväntade sig skulle vara i toppen av NFL, inte minst när man adderade RB Marshawn Lynch inför säsongen. Det har dock gått i stå rejält och QB Derek Carr har dragits med skadeproblem som bland annat innebar att han missade matchen mot Ravens för 2 veckor sedan, han var tillbaka i söndags men såg inte särskilt bra ut. Nu har han en kort vecka att förbereda sig på och möter ett erkänt bra försvar i Chiefs, ingen optimal uppladdning. Ryggskador är inte att leka med och lyckas Chiefs komma åt Carr och smälla ner han i marken ett par gånger bådar det inte gott för Raiders anfall. Nyckeln för Raiders här kommer i min mening vara att få igång Marshawn Lynch och springspelet. Chiefs har som sagt ett talangfullt försvar som har en sjuk förmåga att tvinga fram turnovers, men man har försvarat sig lite suspekt mot just springspelet hittills i år. I förra veckans möte med Steelers gick Steelers tillbaka till grunden och gav bollen till Le’veon Bell 32 gånger för 179 yards. Nu är just Steelers och Bell betydligt bättre på att springa bollen än vad Raiders och Lynch varit hittills i år, men ska Raiders ha möjlighet att vinna den här matchen är jag nästan övertygad om att man måste ge bollen till Lynch runt 19-22 gånger minst. Lyckas man med detta kommer man kunna kontrollera klockan likt Steelers gjorde förra veckan och på så vis hålla Chiefs offensiv på sidlinjen samt vila sin egen defensiv. Raiders har som sagt inte varit framgångsrika i springspelet hittills under säsongen och finns ingen garanti att det kommer lyckas här heller, men ska man ha någon chans att vinna tror jag det är nyckeln till succé

Chiefs har charmat alla såhär inledningsvis under året. Fem raka vinster och en offensiv som smällde in poäng efter poäng, match efter match var sjukt kul att kolla på men allt kom till ett stopp i söndags när man sprang in i ett Steelers som spelade stenhårt i defensiven och gav bollen till RB Bell i offensiven och gnetade på. Steelers dominerade matchen men trots detta hade Chiefs chansen att vinna matchen i slutet och det är på något sätt det som är signifikativt för detta laget. Även om man kanske inte dominerar varje match totalt lyckas man så gott som alltid att hänga i och till slut gör man ett spel i defensiven eller lyckas med en lång passning i offensiven och vinner. Mot Steelers sist låg man under med 12-3 med 6 minuter kvar i fjärde quartern, då kastar man en 57 yards-TD till Thomas och helt plötsligt är man inom 2 poäng. Hade det inte varit för en extremt turlig 51 yards-TD från Antonio Brown (som borde varit en interception) så vinner Chiefs denna match med ett field-goal i slutet. Även om matchen mot Steelers var första matchen i år där Chiefs explosiva offensiv kom till något sorts stopp så är jag inte orolig för att de ska stängas ner även här. Raiders defensiv har inte kommit upp i någon sorts standard i år och räknar med att man återigen kommer mata Rookie RB Kareem Hunt med massor av springspel för att öppna upp för dessa långa passningsspel man varit så lyckosamma med under året. Kommer förvisso till matchen med några skador, framför allt på några offensiva linjemän, ser dock att man har helt fullgoda ersättare som ska kunna gå in och göra bra insatser.

Tar man båda lagen och deras status just nu så är det mycket som talar för Chiefs här. Steelers dominerade som sagt Chiefs i förra veckan men trots detta hade Chiefs alla chanser att ta det i slutet och det är otroligt tacksamt ur en betting-synpunkt. Känslan är någonstans att Chiefs inte behöver göra en pangmatch för man hänger med i matcherna ändå. Raiders i sin tur har väldigt mycket problem i offensiven och Chiefs har ett erkänt bra försvar, för att vinna här måste man lyckas med det man inte lyckats med hittills i år, springa med bollen och kontrollera klockan! Framför allt så att deras defensiv får återhämta sig och inte vara inne på plan spel efter spel. Chiefs har dominerat den här serien på sistone och vunnit fem raka, får inte Raiders det att klicka i offensiven tidigt och man hamnar i underläge kommer man behöva gå ifrån springspelet (igen) och då är mycket förlorat. Tror Chiefs kommer revanschsuget här från förlusten senast och slår Raiders med minst ett FG i en jämn match som lever in i fjärde quartern.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.