Speltips: MNF Colts-Titans

Extremt blandad kompott under söndagen, en del grönt och en del rött. Många överraskande resultat bjöd vi dock på. Vem hade i förväg kunnat tro att både Falcons och Broncos skulle ta stryk mot trötta Dolphins/Giants och vem kunde tro att Saints/Lions skulle kombinera för 90 poäng!? NFL är sannerligen inte tråkigt och varje vecka bjuder in till nya bryderier.

Avslutar vecka 6 med MNF och Colts som besöker Titans. För närvarande är Titans favoriter (-7) och Ö/U ligger på 46,5 poäng.

Linan har inte legat ute särskilt länge men när den kom så knep jag Colts till +8 hos Pinnacle @1.952 med 7u samt Över 48 @1.952 hos samma bolag med 8u. Sen den har överlinan sjunkit ganska rejält men ser inget som gör att spelvärdet skall ha sjunkit så kan man få den till en lägre lina så grattis!

Ett AFC-south rivalmöte mellan två lag som har samma record (2-3) men med en klar favorit i Titans. Mycket kring detta möte har varit ifall Titans QB Marcus Mariota skulle spela eller inte då han haft en dålig Hamstring som gjorde att han missade förra veckans möte mot Dolphins, en match Titans förlorade med sorglige Matt Cassel som QB. Nu kommer Mariota spela och detta tar upp Titans till favoriter med en hel touchdown, jämför det med om Cassel skulle lirat, då hade linan förmodligen varit ”pick ’em”.

Colts saknar sin ordinarie QB Andrew Luck vilket man gjort under hela säsongsinledningen, han blir successivt bättre och skulle inte förvåna mig om han kanske spelar redan nästa vecka (eller den efter). Med den starten Colts har gjort och faktumet att ingen sprungit iväg med stafettpinnen i AFC South gör att Colts faktiskt har en liten chans till slutspel i år om Luck skulle återvända och vara helt frisk. Istället för Luck har Jacoby Brissett spelat, Patriots före detta tredje-QB. Han har gjort det helt okej för att vara så färsk. På fyra starter har han två vinster och två förluster, förvisso har vinsterna kommit mot hitintills segerlösa 49ers och Browns, men inte så illa pinkat ändå. Känslan är att Colts i någon mening försöker stränga ihop tillräckligt många segrar och släcker tillräckligt många eldar tills Luck är tillbaka så att man faktiskt har en teoretisk chans att nå slutspel när han är tillbaka, vilket man faktiskt håller på att göra just nu. Brissett är väldigt olik Luck som QB, han drar sig inte för att rulla ur sin ficka och ta bollen och springa med den och han har hittills gjort 3 TD på 4 starter. Offensiven med honom som starter har ändå gjort det okej, man har petat in poäng mot de motståndarna man ska göra det mot och varit lite tystare när man stött på bättre motstånd (Seahawks). Defensivt har man haft det tuffare dock där deras defensiva enhet rankas som en av de sämre i NFL, inte minst på grund att man släppt in 31.8 poäng per match. Man har varit förhållandevis stadiga mot springspelen men blivit slaktade genom luften. Man har bland annat två förluster på två bortamatcher (Seahawks och Rams) där man släppte till 46 poäng båda gångerna, inte bra.

Titans i sin tur är väl lite av en mini-besvikelse hittills. Ett lag många hoppades på som såg väldigt spännande ut under fjolåret och i år skulle ta nästa steg mot slutspel och förhoppningsvis längre. Inledde helt okej med två vinster på de tre första matcherna men har därefter två raka torsk (Texans och Dolphins). Förra veckans förlust mot Dolphins kan mycket härledas till backup-QB Matt Cassel som hade en rekorddålig match, inte mycket att orda om. Värre var förlusten veckan innan dess då man blev fullständigt slaktade borta mot Texans (57-14), det var i denna match som ordinarie QB Mariota gick ut skadad men ändå en riktigt dålig insats. Mariota är som sagt tillbaka här och det är utan tvekan X-faktorn för Titans offensiv som lär vara mycket förbättrad inför nattens drabbning. I defensiven har man blandat och gett lite, man släpper till 28,4 poäng mer match vilket inte är briljant men mycket av det kan härledas till 57 insläppta poäng mot Texans. Tar man de övriga fyra matcherna ligger man runt 21.25 poäng per match vilket kanske speglar det något bättre.

Som sagt ett Divisionsmöte och två lag som är vana vid att spela mot varandra två gånger per år. Detta är en matchup som Colts har förkrossande statistik i. På de 18 senaste matcherna lagen emellan (daterat sen 2008) har Colts vunnit 16 matcher, just nu har man en streak på 11 raka vinster mot Titans. Självklart behöver det inte betyda någonting alls inför denna matchen då jag själv tycker att Titans har en klar fördel, men i slutet av dagen så kanske det är just detta man kommer tillbaka till om Colts skulle vinna matchen och man pratar om något sorts ”spöke”. Som sagt jag ger Titans fördelen i denna match, med Mariota tillbaka fullt frisk bör man vara rejält förbättrade i offensiven och faktumet att man går upp emot ett förhållandevis svagt Colts defense gör inte saken sämre. Tycker dock att Colts förtjänar en viss respekt här ändå. Man har gnetat på och tagit segrar där man ska och kunde lika gärna varit 3-2 om man lyckats knyta åt säcken hemma mot Cardinals där man förlorade på övertid. Vet att man inte bör lägga för mycket vikt vid gammal historia emellan lagen men elva raka Colts-segrar säger mig ändå något om att Colts kommer sälja sig väldigt dyrt här och ges man då +8 på handicap-linan känns det absolut som något man kan täcka. Även om Titans är det bättre laget och absolut kan vinna denna matchen är det inte säkert man gör det och täcker linan. Det som oroar mig främst här är att Colts på sina två bortamatcher i år blivit fullständigt slaktade (46-9 och 46-18 mot Rams och Seahawks). Hoppas man står upp längre och bättre här. Har också en bra känsla kring att matchen kommer bli målrik. Traditionellt sett ett möte som det görs en hel del poäng i och nu när defensiverna är lite suspekta och faktiskt släpper till en del poäng samtidigt som framför allt Titans är friska i offensiven ser jag ingen anledning till varför inte båda lagen skall kunna göra 20 poäng + i det här mötet. Även om linan sjunkit under dagen ser jag ingen anledning till att spela, jag var nöjd på 48 om man nu kan få det till 46.5 är det bara en bonus.

Glöm inte kika in spelboken för tidiga spel inför nästa helgs matcher för att få så bra linor så tidigt som möjligt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.