Speltips: Inför TNF Los Angeles Rams - San Francisco 49ers

Tillbaka med vecka 3 i NFL. 1 av 2 spel in i MNF mellan Giants-Lions. Underspelet satt väldigt krampaktigt till slut efter bland annat en 88 yard punt-return från Lions sida. En relativt explosiv första halvlek slutade med mycket gnet och springspel i andra vilket tillät undern att hitta in. Mycket tack vare Giants ineffektiva offensiv, även om Beckham spelade hade man svårt att etablera något anfallsspel. Field Goal spelet på Lions såg inte helt dumt ut men lite stolpe ut (och stolpe in) hindrade det spelet från att sitta. Bland annat kastade QB Stafford en TD-pass på 3 & 12 från 27 yardslinjen, en miss där och hade vi med största sannolikhet haft ett Field Goal till. Samtidigt satte Kickern Prater i Lions ett 56-yards försök som studsade in via ribban med minsta möjliga marginal. Mest frustrerande var väl dock att Lions i matchens slutskede med cirka 25-30 sekunder kvar från Giants 25 yardlinje väljer att springa bollen på 4 & 10 istället för att kicka ett field goal. På så vis gav man bort bollen på ”loss of downs” istället för att utöka sin ledning med ett 40-yard field goal (Man gav Giants bollen med 25 sekunder kvar istället). Kan erkänna att en del mindre väl valda ord yppades om Lions coaching-staff i det ögonblicket. Men så är det med NFL, ibland studsar det stolpe in ibland stolpe ut.

Nu till vecka 3 och TNF mellan Rams-49ers. Det är först nu i vecka 3 man kan börja se lite mönster i hur pass bra lagen är, vart de har sina styrkor osv vilket gör det lite ”enklare” att se vart eventuellt värde finns. Linan i denna matchen sitter för närvarande med Rams som små favoriter (-2) och Ö/U ligger på 40 poäng.

Två lag som spelar i samma division (NFC West) och känner varandra bra då de möter varandra två gånger per säsong. 49ers har inlett med två raka torsk medan Rams har vunnit en och förlorat en. Båda lagen hade tuffa säsonger under fjolåret där 49ers gick 2-14 och Rams 4-12. Lite komiskt är att de enda två matcherna 49ers faktiskt vann under fjolåret var de matcher man spelade mot Rams, revansch att utkräva?

Känslan är att båda dessa lag i något av en uppbyggnadsfas och hoppas mer på framtiden än nuet där Rams känns något längre komna än 49ers. Rams har för närvarande sin Franchise-QB i Jared Goff som gör sin andra säsong (första som starter från vecka 1) och hitintills har han sett väldigt lovande ut. 49ers har inte sin Franchise-QB i Brian Hoyer (åtminstone hoppas jag inte det), känslan är väl att man bidar sin tid lite och antingen kommer drafta in något nytt spännande nästa säsong alternativt tradear till sig någonting bättre. Men i nuläget ligger Rams före i denna kategori, inte minst med Hoyers riktigt kalla start i de två första matcherna på säsongen då han endast passat för 292 yards och 0 TD (jämfört med Goffs 530 yards och 2 TD). Båda lagen sitter inne på unga, nya coacher som definitivt kan bygga någonting bra på sikt.

Ser man på lagen i övrigt kan framför allt Rams stoltsera med en defensiv som av många är lite hypad och omtyckt. Man rankades topp 10 i flera kategorier under fjolåret men har väl inlett året lite upp och ner. Det syntes direkt under förra veckan när man ställdes mot lite starkare motstånd i form av Redskins att man var väldigt sårbara framför allt mot springspelet där man släppte till smått sjuka 229 yards. Man har en hel del defensiva playmakers och till matchen mot Redskins var kanske den störste stjärnan av alla Aaron Donald tillbaka men gjorde inget större väsen av sig, kanske lite rostig? Rams defensiv har talang och en riktigt bra coach i defensive nestorn Wade Phillips, förväntar mig en förbättrad insats här.

49ers defensiv i sin tur rankades som en av de sämsta under förra året, man har utan tvekan höjt sig från den bottennoteringen inför i år. För även om offensiven haft det väldigt tufft att göra några poäng (ingen TD två första matcherna) så har deras defensiv hållit dem kvar i de två första matcherna mot Panthers och Seahawks. Det ska medges dock att båda dessa lag man mött har lite suspekta offensiver (är förmodligen inte så vassa som de en gång varit) men är ändå imponerad av 49ers defensiv framför allt med deras prestation borta mot Seahawks där man höll dem till endast 12 poäng. Det finns vissa orosmoln inför denna matchen dock. En av deras starkaste defensiva spelare, safetyn Eric Reid utgick skadad i matchen mot Seahawks och är inte med här. Samtidigt fick de slita tungt mot Seahawks där större delen av de defensiva spelarna fick vara ute på planen runt 70-80 snaps, detta resulterade till slut i att man tröttnade något och Seahawks kunde avgöra matchen i slutet med en TD. Nu har man en kort vecka att förbereda sig på (3 dagar) och ta det inte som en omöjlighet att desto längre matchen lider att en viss trötthet kan smyga sig hos 49ers defensiv beroende på hur matchen ser ut.

Båda lagen kan stoltsera med två starka running-backs (Todd Gurley, Rams, Carlos Hyde, 49ers) som hade fina matcher under vecka 2, räknar med att de vill fortsätta trenden i vecka 3.

Summa summarum är detta lite av ”clutch-match” och då framför allt för Rams, tror jag. Det är inte många som räknar med 49ers denna säsong, det finns för mycket frågetecken kring för många positioner för att ens rimligen tro att dom vinner mer än 3-4 matcher högst! Rams i sin tur har lite att leva upp till, det finns en viss hype kring laget, inte minst efter deras kross av Colts i vecka 1. Många tippade dem att fortsätta trenden mot Redskins i vecka 2, en match man länge var med i men snubblade på målsnöret och torskade 27-20. Jag är väl inte inne på att Rams är ett slutspelslag, deras division borde vara vigd för Seahawks (som så många år innan) men känslan är ändå att man borde kunna ha kapacitet att nå en 6-7 segrar vilket vore ett framsteg från förra säsongen, framför allt med en ung, lovande QB under centern. Ska man någonstans ta nästa steg och utmana Seahawks om en potentiell divisionstitel är detta precis en sådan match man ska städa undan och jag tror man har goda möjligheter till det.

Jag väljer att spela Rams ML @1.81 hos Pinnacle med 5 u. Jag väljer att gå ifrån -2 linan då jag tror det kan bli jämt och eftersom oddset inte skiljer sig jättemycket (-2 @1.90) men kan kosta så mycket väljer jag ML före. Känslan säger att detta kommer bli en jämn historia som lever hela vägen in i slutet. Jag tycker dock att Rams i det stora hela är ett bättre fotbollslag än 49ers, man har en QB som börjar hitta rytmen i ligan och ökat i alla kategorier från hans debutsäsong, offensiven överlag ser intressant ut, detta kryddat med en defensiv som absolut har mer att bevisa men fortfarande är bra. 49ers i sin tur har en krampaktig offensiv och en defensiv som tvingas täcka upp för oförmågan att göra poäng, låter man dem vara ute på lika många snaps denna veckan kommer man förlora igen. Som sagt lite ”clutch-match” för Rams men tror man släpper förlusten senast och går ut och vinner igen i en tät match.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.