Speltips: MNF - Lions-Giants

Skral skörd i gårdagens matcher. Kändes som analysen satt bra i de matcher som var rekade men att spelen inte hittade in. Jaguars-Titans var en trött historia tills det exploderade i andra halvlek och flög över 42 poäng med marginal. Saints-Patriots var precis så explosiv som jag förväntat mig och Patriots kommer som sagt vara bra i år med. Saints flyttade bollen bra och hade chanser att göra fler poäng men lite konstiga beslut i vissa nyckelsituationer gjorde att man inte lyckades kliva över 24 poäng och stannade på endast 20. Seahawks i sin tur gjorde precis det jag trodde, åtminstone på den defensiva sidan av bollen då man höll 49ers till endast 9 poäng. Offensivt var det miserabelt dock. Inget springspel för fem öre och otroligt ineffektiva i red zone ledde till endast 12 poäng och -14 linan var aldrig nära. Extraspelet på Marshawn Lynch att ha över 69 yards springspel i Oaklandsmatch såg lovande ut men efter att Oakland avgjort matchen tidigt i fjärde bänkades Lynch (vilades) och lyckades inte nå till 69, inte konstigt då han endast fick 12 carries. Så lite motvind såhär inledningsvis med 3 spel in av 7 möjliga. Inget att gräma sig över utan vidare till att kika på sista matchen i vecka 2, MNF mellan Lions-Giants.

Giants är för närvarande favoriter (-3) och över/under linan ligger på 42 poäng.

Två lag som inledde vecka 1 på olika sätt. Giants torskade mot Cowboys borta med 19-3, även om man inte lyckades etablera något anfallsspel hängde man med relativt länge i matchen tack vare sitt starka defense men slutligen fick man kapitulera och förlusten var ett faktum. Lions i sin tur vann efter att QB Matthew Stafford (som vanligt) klivit fram i 4e quartern och vann matchen åt sitt lag. Innan dess såg man lite krampaktiga ut men efter att matchen varit jämn länge kunde man till slut vinna med betryggande siffror 35-23.

Inför denna match har rubrikerna handlat om Giants stjärna, WR Odell Beckham JR och hans vara eller icke vara i denna match. Beckham har en mindre skada som höll honom borta från vecka 1 och han är officiellt listad som ”questionable” inför denna fight. Det enda man kan veta om NFL:s skadelotteri är att det just är ett lotteri när spelare är så kallade ”game time decisions”. Vi såg det inte minst igår när Vikings QB Sam Bradford var listad som questionable men stora delar av ”expertkåren” förväntade sig att han skulle spela. Han gick ut på uppvärmningen, rörde knappt planen och gick in igen, 20 minuter senare kom det fram att han inte skulle spela och linan på Steelers seger sköt i höjden. Så det är lite av ett lotteri, och just i denna match känns det väldigt viktigt ifall Beckham spelar eller inte, så pass viktig är han för Giants offensiv som inte alls funkade i vecka 1. Därför låter jag spreaden på -3 vara så länge. Troligtvis kommer vi veta högst 1-1,5 timme innan matchstart om Beckham spelar eller ej och beroende på beskedet lär linan hoppa några punkter åt antingen det ena eller det andra hållet.

Anledningen till att Beckham är så viktig för Giants offensiv är hans förmåga att ”bredda spelplanen” (stretch the field) och på så vis öppna upp för ett bättre fungerande springspel. Man ska väl inte ta bort hans sinnessjuka förmåga att plocka ner passningar i alla vinklar men hans slutprodukt för ett helt offense är viktigare än enbart snygga passmottagningar.

Giants offensiv var som sagt icke-existerande under vecka 1 mot Cowboys. Man övergav snabbt sitt springspel och lät QB Eli Manning sprida bollen. 29/38 är helt okej men endast 220 yards skvallrar om att väldigt många av de passningarna inte gick ”down the field” om man säger så. Att addera Beckham till detta skulle med största sannolikhet ändra på detta och kanske öppna upp springspelet. Defensiven hos Giants tog vid där den slutade förra året däremot, med andra ord var den väldigt bra. Dallas lyckades skrapa ihop en hel del yards men endast en TD får ses som mycket bra gjort och jag förväntar mig en liknande insats här.

Lions vaknade som sagt i grevens tid senast och QB Stafford klev fram i 4e quartern och avgjorde. Lions har en stabil offensiv som kan sätta poäng på tavlan och Stafford drar sig inte för att dra den långa bollen om tillfälle ges. Man hade däremot svårigheter att etablera ett springspel och jag räknar inte med att man kommer lyckas särskilt bra med det idag heller. Räkna med att Stafford kommer kasta bollen relativt mycket och tidigt. Lions defensiv såg förbättrad ut om man jämför med fjolåret, man tvingade Cardinals QB Palmer till inte mindre än 3 interceptions och så hade man två forced fumbles. Nu var det dock Palmer man mötte men det skall inte förringas, helt klart en förbättring.

Till denna matchup. Lagen möttes i New York under fjolårssäsongen, då vann Giants en tight match med 17-6. Jag har lite känsla för något liknande idag. Lions möter idag ett betydligt starkare defense än senast, även om Giants kan släppa till en del yards brukar man vara stenhårda med att ge upp en massa poäng och man höll Dallas senast till 4 field goals. Giants offensiv är bräcklig, man möter förmodligen ett något sämre defense idag än förra veckan. Men med Beckhams status blir deras offense ett stort frågetecken. Man hade endast 10 springspel i förra matchen vilket är sjukt lite. Även om man har svårt för att springa bollen tror jag inte man kommer överge springspelen så tidigt idag som man gjorde sist. Jag räknar med att man kommer springa bollen mer till att börja med i Giants inatt. Frågetecknen kring deras offensiv är för många för att jag skall lita på dem att racka upp en massa poäng och när man förlitar sig så pass mycket på deras defense som dom gör räknar jag med en liknande tight, snål historia som man spelade mot Dallas i vecka 1. Något man konsistent kunde se genom vecka 2 var att de lag som hade problem på offensiven i vecka 1 (49ers, Seahawks, Texans, Bengals, Colts) också hade det tufft att göra en massa poäng under vecka 2.

Som sagt tror på en tight historia med få touchdowns och en del Field Goals. Skulle jag gissa på något lag får jag väl säga Giants, tror deras defensiv kan avgöra på hemmaplan. Riktar in mig på Under 42 poäng som finns hos B365 @1.90 och investerar 6u

Tar även ett sidospel i denna matchen och det är att Lions gör mer än 1.5 Field Goal @2.0 (B365) 3u. Som sagt Giants har ett bra försvar och Lions har en spännande offensiv. Tror man kommer ha möjlighet att ta en del yards men det kommer vara ruskigt tufft (som alltid) att ta sig in i Giants end zone och därav kan man många gånger få ”nöja sig” med field goals precis som Dallas fick i förra veckan då man gjorde hela 4 st. Lions har en riktigt stabil kicker som man litar på till 100% i Matt Prater. Han är både pricksäker och kan kicka långt (satte en för 58yards förra veckan mot Cardinals). I 11 av 16 matcher förra året kickade Prater in mer än två field goals, bland annat i detta möte. Tror han löser det igen.

Följ spelboken för en del tidiga tips som är tagna redan inför nästa helg där linorna kan komma att justeras desto längre veckan går.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.