Speltips: 49ers-Seahawks

En av många matcher som går söndag kväll. San Francisco 49ers skall besöka Seattle Seahawks på Century Link Field, ett ställe som historiskt är otroligt svårspelat för just 49ers. Seahawks är stora favoriter (-14) och totalen ligger på 41.5 för stunden.

49ers inledde vecka 1 riktigt tungt med en förlust på hemmaplan mot Carolina Panthers (3-23). De mötte en stark defensiv från Panthers samtidigt som deras offensiv var riktigt kall. Endast 3 poäng är ett riktigt underbetyg. Många förväntar sig visserligen inte mycket mer från 49ers offensiv denna säsongen med QB Brian Hoyer i spetsen. Hoyer har varit runt i en rad klubbar i ligan under åren men aldrig lyckats någonstans. Komiskt att tänka sig att för så en så kort period sen som säsongen 2012 var 49ers i Super Bowl final med en ung, spännande QB i Colin Kaepernick och ett riktigt fruktat lag. Till att idag vara riktigt på dekis utan något riktigt hopp på en lyckad säsong. Fjolåret var en riktig kräftgång med endast 2 segrar och 14 förluster.

Seahawks i sin tur har prenumerat på slutspelsplatser de senaste säsongerna toppat med en Super Bowl titel säsongen 2014. Mycket av detta på grund av sin överlägsna defensiv. Vecka 1 denna säsongen började inte optimalt dock. Torsk borta mot Green Bay Packers med 17-9. En match man ledde i halvtid men tappade i tredje quartern för att slutligen förlora. Signifikativt för den matchen var problemen Seahawks hade på deras offensiva linje där man blev fullständigt överkörda. Detta i sin tur medförde att man hade svårt att skapa något kreativt anfallsspel alls. QB Wilson var ständigt pressad och man fick inte igång något springspel heller. Mycket av detta kan krediteras en bra defensiv hos Packers men samtidigt kändes Seahawks inte riktigt på hugget. Defensiven såg lite mindre bra ut än vad man kanske kunde förväntat sig. Kraven på Seahawks försvar är sjukt höga dock så pass mycket de skämt bort en de senaste åren. Man får samtidigt komma ihåg att man mötte en av ligans kanske bästa offensiver i Packers och inte minst en av ligans bästa QBs i Aaron Rodgers. Att ändå nolla Packers i paus och sammanlagt hålla dem till 19 poäng får ses som en okej insats, problemen ligger snarare i offensiven än defensiven.

Nu till denna matchup. Detta är ett divisionsmöte i NFC West så det är två lag som är vana vid att möta varandra. Just i mötena mellan 49ers-Seahawks har Seahawks dominerat de senaste säsongerna med 9 vinster på de 10 senaste och inte minst hemma har man dominerat totalt i denna matchup. Går man tillbaka till de 6 senaste mötena (säsongen 2012) så har Seahawks vunnit samtliga med en snittmarginal på 17.6 poäng! Och 49ers har aldrig gjort mer än 18 poäng totalt (snitt 11.8 poäng/match). Intressant med detta är inte att Seahawks bara varit dominant de senaste säsongerna när 49ers varit kalla utan man var det även de säsonger man räknade 49ers som ”bättre”.

Går man till nuet och tittar på linan som är satt till denna matchen, -14 på Seahawks så ska det erkännas direkt, det är en massiv lina som man kanske inte bör hoppa på varje vecka i NFL men jag känner ändå att jag vill pröva. Anledningen till detta stavas först och främst Seahawks defensiv. Seahawks defensiv håller normalt sett alla offensiver i NFL stången på hemmaplan, till och med de som är riktigt vassa. 49ers offensiv är inte riktigt vass, den är snarare riktigt kass. Har inte Seahawks århundradets bakfylla eller något annat händer har jag jättesvårt att se 49ers ens göra mer än 10 poäng idag. Har man så stora problem att göra endast 3 poäng hemma mot Panthers är det inte mycket mer troligt att man har en mer lyckad dag när man möter Seahawks defensiv på bortaplan veckan efter. Leker vi med tanken då att 49ers landar någonstans kring 10 poäng behöver Seahawks ligga över 24 poäng för vinst, något jag tror man gör. Som sagt, offensiven såg inte bra ut i vecka 1 borta mot Packers. Till denna match återkommer dock deras starting RB Thomas Rawls vilket får anses vara ett stort tillskott i offensiven. QB Wilsons insats hänger mycket på om deras offensiva linje lyckas göra bättre ifrån sig denna vecka, jag gissar på det. 49ers är också ett lag Wilson gillar att möta på hemmaplan, i de 5 matcher Wilson mött 49ers hemma har laget ett snitt på 30,8 poäng per match.

Nä mycket talar för Seahawks i denna matchen och gör bara deras defensiv så pass helgjutna insatser man är van vid att dom gör så tror jag Seahawks offensiv har alla möjligheter att göra nog med poäng för att täcka denna linan. Spelet blir alltså Seahawks -14 hos Pinnacle @2.02 och det tas med 5u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.