Speltips: Mer till Söndag - Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars

Ännu en match som spelas under söndagen med avspark 19:00, Jaguars mot Titans. Titans är en liten favorit (-1,5) för tillfället och Ö/U ligger på 42 poäng. Divisional matchup i AFC South så två lag som är vana vid att möta varandra och väldigt mycket står på spel.

Börjar vi med Jaguars gjorde man en mycket fin insats under vecka 1 borta mot Houston Texans (vinst 29-7). Deras försvar fullständigt körde över Texans Offensiva linje och samlade bland annat ihop 10 sacks och ett par interceptions. Offensivt såg deras offensiva linje ovanligt stabil ut och Texans vanligen starka försvar kom aldrig nära varken QB Blake Bortles eller nya rookie runningbacken Leonard Fournette. Bortles passade endast för 125 yards och en TD men behövde aldrig riktigt börja sprida bollarna en massa då man kontrollerade matchen via Fournette och springspelen. Att Jags defensiv lyckades så bra får man väl i någon mening säga ligga lite hos Houston Texans svaga offensiva linje och svaga offensiv överlag. Man kunde se tydligt under deras andra match i veckan mot Bengals att Houstons offensiv inte är särskilt bra, men 10 sacks är inte att förringa, Jaguars defense är bättre i år än förra året.

Annars har Jaguars varit en ganska sorglig historia de senaste säsongerna utan några större framgångar. Blake Bortles sjunger enligt många på sista versen i Jacksonville och spelar mer eller mindre för sitt kontrakt (antingen hos Jaguars eller några andra) så som det ser ut just nu, en seger i vecka 1 kunde inte komma mer lägligt.

Titans i sin tur föll i premiären hemma mot Oakland Raiders (16-26), en match som började i ett hiskeligt tempo med poäng på de två första drivesen för att sedan sakta ner lite och till slut mynna ut i ganska hackigt offense från båda lagen tills Raiders tog tag i taktpinnen och avgjorde i fjärde quartern. Remarkabelt från den matchen var hur fort Titans valde att överge sitt springspel som var så framgångsrikt under fjolåret med deras elit-RB DeMarco Murray. 12 carries för 44 yards är för lite för ett lag som Titans och är något som måste förändras till matchen mot Jaguars. Annars såg deras QB Marcus Mariota lite rostig ut efter att ha återvänt från skadan han ådrog sig i vecka 16 förra säsongen. Positivt var dock att han fortfarande såg väldigt rörlig ut och skadan verkade inte hämma honom, detta syntes inte minst när han tog bollen själv från 10-yardslinjen och sprang in en TD. Räknar med en ytterligare förbättrad Mariota i vecka 2 och då framför allt med hjälp av fler springspel från Murrays sida. Defensiven i Titans är svårvärderad. Man släppte till 359 yards totalt samt 26 poäng mot en erkänt bra Raidersoffensiv, ”endast” två TD men 4 st Field Goals skvallrar om att Raiders lyckades flytta bollen effektivt mot Titans försvar både på marken och via luften.

Fjolårssäongen var väldigt positiv i Titans-bemärkelse annars. 9 vinster och 7 förluster tog dem upp på samma vinstprocent som vinnarna av AFC South, Houston Texans. Hade de inte varit för en olycklig skada på QB Mariota (som sett väldigt bra ut fram till dess) är de inte omöjligt att man lyckats knipa den sista seger som behövts för att gå till slutspel.

Nu till denna matchup. Som sagt ett divisionsmöte så två lag som är vana vid att möta varandra och två QB:s som nu ställts mot varandra sammanlagt 4 gånger. Dessa fyra möten har slutat med två segrar var där samtliga vinster tagits på hemmaplan. Något som varit signifikativt för nästan samtliga av dessa matcher är att det har varit riktiga poängfester. Frånsett från Mariotas första match mot Jaguars under hans rookiesäsong (19-13 förlust) har övriga tre möten slutat enligt följande:

Titans-Jaguars 42-39 (2015)

Titans Jaguars 36-22 (2016)

Jaguars-Titans 38-17 (2016)

Poäng så det förslår. Jaguars ser som sagt förbättrade ut i defensiven inför denna säsong men man ska nog inte dra för stora växlar av deras kross av Texans vecka 1, framför allt med tanke på kapaciteten på Texans offensiv. Jaguars håller knappast Titans till endast 7 poäng likt man gjorde med Texans, det har jag väldigt svårt att se. Framför allt eftersom jag förväntar mig en förbättring i offensiven från Mariota och då med hjälp av mer springspel som var så framgångsrikt under fjolåret. Lyckas man springa bollen effektivt mot Jaguars defensiv kommer det öppna upp ytor för längre passpel ju längre matchen lider.

Rörande Jaguars offensiv tror jag man kommer ta vid där man slutade sist med Leonard Fournette i spetsen. Titans hade det tufft med att stoppa Raiders springspel med Marshawn Lynch och känslan säger mig att det kommer bli något liknande här. Raiders har en betydligt vassare offensiv än Jaguars men tror ändå inte Jaguars är oävna till att göra en helt okej offensiv match här och sätta en hel del poäng på tavlan. Förväntar mig också en mer explosiv insats från QB Bortles i Jaguars, risken är att man inte kommer leda hela matchen likt man gjorde mot Texans och därför behöver han kanske kasta bollen lite mer än han gjorde sist.

Ser man till matchen i helhet så tror jag på en jämn matchup där jag lutar lite åt att Jaguars kanske kniper det längsta halmstrået till slut. Håller ändå Titans högre som lag (just nu) men med det Jaguars visade upp i vecka 1 är det svårt att veta vart man har dom, framför allt när de varit så miserabla tidigare säsonger.

Jag rör därför inte någon av lagen att vinna outright utan intresserar mig istället för överspelet. Ö42 poäng finns att hitta hos Pinnacle @1.96 och det kniper jag med 6u. Förväntar mig som sagt en förbättrad offensiv insats av Titans och båda dessa lag vet hur man kan spela explosivt offensivt, framför allt när man möter varandra. Eftersom linan sitter förhållandevis lågt (om man ser många andra matcher denna vecka) så tycker jag Över 42 poäng känns spelvärt. Det enda jag kan se emot detta spel är att båda lagen väljer att springa extremt mycket med bollen och plockar mindre yards hela tiden vilket käkar upp mycket klocka och på så sätt ”rinner matchen ut i sanden” men inget vi hoppas på utan tror på en farfylld och frejdig match med en hel del poäng.

Ytterligare ett spel som kan vara av intresse är att Jaguars RB Leonard Fournette kommer springa för relativt många yards. Han sprang utmärkt i sin debut och Titans hade det tufft mot springspelet mot Raiders, räknar med att han har ännu en bra match. Inga linor ligger ute ännu men får vi en bra lina så läggs den in i spelboken under morgondagen, håll utkik i så fall.

Följ även spelboken för ytterligare spel som inte görs till specifika inlägg. Kommer läggas in en del under imorgon (söndag).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.