Speltips: Vi riktar blickarna mot Söndag och en Potentiell Sluggerfest i Patriots-Saints

Hyfsad start med TNF och 1 av 2 spel in. Sacksen satt utan problem redan i första halvlek (sammanlagt 6 st) dessvärre hade Gio Bernard inte någon av sina bättre dagar och slutade på skrala 26 yards.

Nya tag och blickarna riktas mot söndagen och matcherna som spelas främst söndag kväll och natten mot måndag. Först ut är en potentiell sluggerfest mellan New England Patriots och New Orleans Saints. Patriots är favorit (-6) och Ö/U ligger på 56 poäng.

Super Bowl mästarna Patriots åkte på en riktig käftsmäll i premiären hemma mot Kansas City Chiefs. Efter att ha kört över Chiefs i deras två första drives var det nog många som trodde att detta skulle sluta i en utskåpning för Patriots, men ett stopp för Chiefs på en kort 4e down vände matchen och det slutade med en total kross 42-27 till Chiefs. Än värre för Patriots i den matchen var de många skador man ådrog sig. På försvarssidan tappar man viktige MLB D’onta Hightower som missar denna matchen, utan honom i 4e quartern gjorde Chiefs 21 poäng. På den offensiva sidan ådrog sig WR Danny Amendola en hjärnskakning och missar även han matchen. Extra tungt då Patriots förste WR Julian Edelman sedan innan är skadad resten av säsongen. Nu blir det att förlita sig på före detta Saints-spelaren Brandin Cooks, Chris Hogan och inte minst TE Rob Gronkowski som hade en ovanligt anonym första match.

Något man måste klargöra efter första veckan är att man inte bör dra för stora växlar av Patriots förlust. Visst det såg inte bra ut stundtals, men detta lag under Brady/Belichick har sällan haft längre svackor och är mästare på att studsa tillbaka efter en förlust. Patriots kommer vinna matcher och man kommer gå till slutspel. Sen är man kanske inte de 16-0 lag som många kanske trodde inför säsongen. Framför allt inte nu med de skador man ådragit sig på vissa nyckelspelare. Brady såg riktigt fin ut de första spelen under matchen mot Chiefs men ju längre matchen gick desto rostigare såg han ut och slutade matchen med att ha den sämsta completion % av samtliga QB vecka 1, endast 16 av 36 passningar hittade fram, räkna med en förbättrad insats i vecka 2.

Saints i sin tur såg ut som Saints gjort de senaste säsongerna under vecka 1. Man har sin otroligt kompetente QB i Drew Brees som säkert kommer kasta för runt 5000 yards denna säsongen också som sprider bollarna fint till olika WR. Mixa med detta har man ett försvar som varken vet in eller ut och släpper till det ena stora spelet efter det andra. Man mötte i vecka 1 ett ruggigt starkt Vikings-försvar som med största säkerhet lär rankas topp 5 i många defensiva kategorier när vi summerar säsongen. Man lyckades flytta bollen okej, Brees hade 291 yard i luften och 1 TD vilket får anses vara okej mot ett stark defense. På marken hade man ingen lycka dock där nygamla stjärnan Adrian Peterson gjorde premiär för Saints som RB men endast lyckades skramla ihop 18 yards. Defensivt såg det skakigare ut (som vanligt) då man tillät Vikings QB Sam Bradford fullständigt slita isär deras försvar och passar för 346 yards samt 3 TD, lägg därtill 127 yards på marken för Dalvin Cook, Saints försvar hade minst sagt mycket att stå i. 29-19 slutade matchen i Vikings favör i en match man kontrollerade från början till slut.

Vidare till denna match-up. Två lag som alltså förlorat första omgången och måste studsa tillbaka illa kvickt. Mycket i mina ögon talar för Patriots här, man har sett dom för många gånger i liknande situationer där dom torskat för att sen studsa tillbaka direkt matchen efter. Problemet är bara att lägga nästan en hel Touchdown på bortaplan mot ett av få lag i ligan som faktiskt kan hänga på dem offensivt är vanskligt. Särskilt med de skador man ådrog sig i förra matchen. Patriots defense är bättre än att släppa till 42 poäng i en match (mest någonsin under Belichick) men det är svårt att säga hur bra. Man är inte i toppen av ligan men man är absolut inte i botten av den heller. Förlusten av Hightower är kännbar, och så här tidigt in på säsongen vill jag se dem göra en riktigt bra match som gör dem mer rättvisa innan man kan döma dem på allvar. Att möta Saints borta kan vara ett av de tuffaste testen ens defensiv kan få under hela säsongen. Även om Saints kanske inte längre har de flashigaste namnen på deras playmaking-positioner likt förr (Graham, Colston etc.) så har de fortfarande Drew Brees, och är de något Drew Brees visat genom åren är det att han kan kasta bollen och göra det bra, framför allt i Mercedes Benz Superdome. Brees lyckas alltid klämma fram mycket poäng på hemmaplan, så är det, så Patriots defense kommer få jobba hårt för att stänga ner honom.

Kollar man sedan på Patriots offense så vet alla vad Tom Brady kan göra. Även om offensiven hackade lite förra veckan skall man veta att man mötte ett bra Kansas City Chiefs defense. Bra defense är det sista man kan säga att Saints har, framför allt mot passningsspel. Att ge 346 yards till Sam Bradford + 3 TD i vecka 1 är inte godkänt. Att då följa upp det med att få möta den bäste QB:n genom alla tider, som med största sannolikhet är pissed off deluxe efter att ha blivit krossad i vecka 1 är inte optimalt. Inget ont om Sam Bradford men skulle man jämföra honom med Tom Brady är det som att ställa en Fiat Punto i ett dragrace mot en Bugatti Veyron, skillnaden på skill-set är total. Trots skadorna på WR kommer Brady hitta lösningar till att plocka isär Saints försvar, utan tvekan.

Det jag vill komma fram till med denna analys är att det kommer bli väldigt mycket poäng i denna matchen, allt talar för det. Därav är linan satt sjukt högt (med all rätt). Trots att jag tror att linan med största säkerhet kan gå över den nu satta 56 poäng drar jag mig för att spela den, kan mycket väl sluta typ 30-24 vilket är mycket poäng men fortfarande under totalen. Samtidigt skulle jag aldrig få för mig att spela under heller med två så pass starka QBs.

Kollar man sedan på spreaden så lutar jag som jag sa innan åt att Patriots tar sin första seger men tror mycket väl att Saints kan hänga på dem i denna match därav känns -6 vanskligt men inte tillräckligt lockande för att istället ta +6 på Saints.

Spelet jag fastnar för i denna match är istället Saints Point-spread. Just nu hittar man Saints Ö24,5 poäng @2.0 hos Bet 365, ett spel jag tar med 7 u. Som sagt Saints har en vana av att lasta in poäng på hemmaplan oavsett motstånd. Förra säsongen misslyckades man med att täcka denna spread två gånger på åtta hemmamatcher varav en av de gångerna var mot ett ramstarkt Broncos-försvar. Patriots defense såg sårbart ut i vecka 1 och innan jag vet vart de står exakt säger jag att de får en tuff resa på söndag med att stoppa Brees. Inte att man släpper till några 42 poäng som mot Chiefs men allt under 24 poäng tror jag man får tufft att hålla Saints till. Brees har mött Patriots och Brady/Belichick fyra gånger innan i sin karriär och vunnit tre av dessa matcher och samtidigt täckt denna lina tre av dessa fyra gånger varav en utav gångerna var i den match han förlorade.

Vi Ett övrigt sidospel jag tar i denna match är att *P**atriots RB Mike Gillislee gör en TD @2.10 hos Bet 365 med 3 u.* Räknar som sagt med mycket poäng i denna matchen och Gillislee hade en riktigt fin första vecka mot Chiefs. Han samlade inte ihop några överdrivna yards men sprang in 3 st TD och var mycket effektiv när Patriots kom ner till Red Zone och hade korta avstånd under 5 yards kvar till End Zone. Efter att ha gjort en så pass fin insats i vecka 1 räkna med att Patriots kommer fortsätta ge honom chansen ifall man har korta avstånd kvar till End Zone, har väldigt svårt att se Saints skrala försvar stoppa honom då. Enda som kan vara emot här är att Brady som inte passade för en enda TD förra veckan väljer att ta saken i egna händer och kastar mer nära Red Zone, men varför bryta ett vinnande koncept från vecka 1?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.