Speltips: MIN Timberwolves @ LA Lakers - - Två lag med problem

Minnesota Timberwolves (4-7 @ Los Angeles Lakers (4-6)

Minnesota Timberwolves

Stämningen i laget

Ett lag med mycket frågetecken kring sig. T-Wolves har som väntat inte startat säsongen på ett bra sätt, mest pga Jimmy Butler-dramat men också för att det inte riktigt finns någon edge hos dem mentalt. Ungdomarna i laget som ska lyfta laget har inte gjort det. Karl Anthony Towns ska vara en lysande stjärna och ha 25 ppg och 15 returer varje natt men coach Thibs verkar inte lita på sin stjärna helt och hållet. KAT får knappt 10 skott per match och går mest med huvudet hängandes och suckar. Han är egentligen en av de bästa centrarna i ligan potetielt sett, det såg vi förra året.Timberwolves hoppades på att han skulle komma fram ännu mer i år men hans mentalitet är inte där helt enkelt, han är för lättpåverkad ser det ut som och när det går dåligt bänkar han sig själv till och med (Toronto Raptors matchen). Han fick ett maxkontrakt i sommarnas och beter sig som en barnrumpa rent ut sagt, mycket pinsamt. Detta påverkar hela organisationen och ja, jag finner det underligt att ägaren inte sparkat coach Thibs redan, han stoppar utvecklingen av dessa ungdomar då han är både coach och GM, han vill inte tradea Jimmy Butler för han kommer få sparken om man inte tar sig till slutspel denna säsong men i det stora hela borde man tradea iväg Butler pga stämningen i omklädningsrummet och man bör ha KAT som en go-to-guy och få honom att skjuta 20 skott per match och run plays för honom så som 76ers gör för Joel Embiid. Detta kommer gå spikrakt neråt för Timberwolves om man inte tar tag i sina problem men nu låter man det fortgå.

Svårt att få till något

Timberwolves har haft det svårt på det defensiva området förra året och i år till en början. Man är bland de sämre lagen när det gäller att freda sin egen korg både i paint och ute vid trepoängslinjen. Men man har det svårt att få till något framåt också, man är mediokra och sitter i mitten av ligan när det gäller att göra poäng är man i botten i både TS% och eFG% där är man i botten 5 i ligan och skjuter bara 48.5% (eFG%). Problemen är som jag skrev tidigare att man inte utnyttjar KAT men Andrew Wiggins är någon man nästan borde låta komma från bänken, även om hans poäng ökade lite grann förra säsongen så sköt han fler skott men han förbättrades inte när det gäller procent från golvet och hans frikast% var horribel på 64%. Det är svårt att vinna matcher när defensiven är botten 5 medans din offensiv är medioker, något av dessa måste vara elit för att man ska kunna överleva i NBA, speciellt i ett väst med så mycket talang och tajta matcher.

Matchup

Inatt möter man LA Lakers som man bör spela ganska jämt mot, även om Lakers spelar i ett högt tempo finns det ingen som spelar försvar. Det är en layup line i paint och rotationerna sitter inte riktigt än. Det bör KAT utnyttja och kunna vinna mycket boll under korgen och i paint. KAT har en fin matchup när det gäller att vinna returerna offensivt, visst McGee har varit bra på att ta returer denna säsong men Towns är nivår bättre än vad McGee är både i returtagningen och offensivt. Vad Timberwolves måste koncetrera sig på är att få ner tempot i matchen när bänkarna är inne, Lakers kommer inte spela i breakneck speed när Lebron är inne, även om James är en ruskig atlet så är han 34 år snart och kan inte springa full fart i 30-35 minuter per match. Lakers kommer vara det bättre laget när det gäller att skjuta från tre men Timberwolves kommer få extra possesions så länge LA inte boxar ut GIbson/Towns ordentligt.

Los Angelse Lakers

Magic är på Walton redan

LA har inte heller startat säsongen så som man velat. Försvaret är helt enkelt inte bra och jag tycker faktiskt man inte ser särskillt bra framåt heller. Man har bra spelare men detta lag måste få ha sin tid att hitta sin nish och hur man vill spela. Lebron har alltid spelat med skyttar medans han styr spelet. Han har skyttar men dessa är inte Ray Allen eller Kyle Korver alltså elit, dessa är Brandon Ingram, Lonzo Ball, Josh Hart och Kyle Kuzma. Alla fyra är bra spelare men man har fått en helt annan press och position i ligan och i laget efter att James kommit till laget. Coach Luke Walton känns som han fått en David Blatt roll, han var inte redo att ta över ett lag med Lebron James i det. Han var inställd på att bygga nåt med unga spelare men Lakers har aldrig varit en sån organisation. Magic Johnson har redan satt ännu mer press på Walton att vända den negativa trenden efter att man bara vunnit ett par matcher. Det är tur att man möter ett Minnesota som har sina egna problem, nu kan man ta kontroll och vinna stort för att få än mer självförtroende.

Defensiven/Offensiven

Defensiven finns tyvärr inte, det ser ut som Cleveland Cavs förra året. Lebron bryr sig knappt om någonting när det gäller försvaret och det tar med hela laget ner i avgrunden. Han måste visa sin ledarförmåga i det defensiva om andra också ska ta försvarspelet på allvar. Det kommer troligen inte hända dock och då kan man inte ha särskillt höga förväntningar på Lakers tycker jag. Offensiv ser ganska bra ut dock, man skjuter trean respekttabelt och James är alltid svår att stoppa när han kommer in som ett tåg i paint eller när han använder sin passningsförmåga. Man har firepower framåt men ibland vet man inte vad man ska göra i anfallet och det blir att man tittar på varandra för att se vad den med bollen ska göra. När det gäller i the clutch (alltså när det är tajta matcher) så har man sällan en plan för att få ett öppet skott, istället kör man en iso med Lebron James som skjuter nån stepback jumper från långt håll. Lakers måste bestämma sig och veta vad man ska göra när matchen hänger löst.

Matchup

Timberwolves är svaga i defensiven och det är Lakers med som sagt. Alltså kommer offensiven var högt priorterad och där har Lakers en edge med James, alltid. Bänken är bättre och om McGee kan hålla koll på Towns kommer man ha en fin kväll i Staples Center.

Speltips

Underspelet är något jag vill tipsa om, ja, även om defensiven inte ser bra ut så är Timberwolves ett mediokert lag just nu. Butler kommer troligen inte spela heller. Lakers litar för mycket på trepoängaren och den kommer inte alltid att sitta och man har redan visat att man är väldigt streaky. 240 är väldigt mycket poäng att göra och Lakers har inte kommit upp till denna lina sen OT mot Spurs. När man mötte Raptors var linan på 235 och slutade på 226. Timberwolves har inte nått upp till 100 poäng på två matcher nu även med Butler, man mår helt enkelt inte bra. Under 240.5 poäng @1.90 hos bet365 är mitt speltips inför inatt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.