Speltips: OKC Thunder @ WAS Wizards - - Undern kommer regera framöver

Oklahoma City Thunder (3-4) @ Washington Wizards (1-6)

Washington Wizards

John Wall, Bradley Beal, Otto Porter, Markieff Morris, Dwight Howard.

Wiz har startat säsongen horribelt, 1-6 och det ser inte alls bra ut. Jag skrev detta innan säsongen började och jag står fast vid det, John Wall är inte någon som man vill ha i omklädningsrummet. Han och Bradley Beal har haft det tufft med varandra från och till och Marcin Gortat blev borttradead inför säsongen efter att han inte orkade med Wall efter att deras relation gått utför ett bra tag. Jag kan inte påstå att jag vet detta som fakta till 100% det som sägs men det kommer från flera olika håll och detta är högst troligt rätt. I vilket fall så är Wizards hemsk att titta på, inget försvar att tala om och offensiven är inte bra den heller. Wall skjuter 44% från golvet, 21% från tre på 5 försök per match...Om det hade varit Lonzo Ball hade alla skrattat men ingen snackar om Wizards så det har inte hänt. Bradley Beal är lite bättre men inte med mycket. Man släpper in liganhögst 122 (!) poäng på dessa 7 matcher man spelat och då blev man blowout mot Clippers med 32 poäng, ett Clippers som ska vara ett defensivt lag.

Wizards kommer inte att få det lättare mot Thunder att göra poäng eller att försvar sig men man får tillbaka Dwight Howard som missat säsongensinledningen med en ryggskada, han spelar restriced minutes men kommer att starta matchen. Han är en stor kropp i paint och det är där Thunder gör det mesta av sina poäng och Howard kommer förhoppnigsvis kunna störa Westbrook och Adams i paint och under korgen.

Wizards kommer vilja börja om med en vinst hemma för att kickstarta en winstreak mot ett lag som spelade igårnatt mot Hornets. Wall är en spelare som ofta kliver fram mot de allra bästa spelarna och mot OKC förra året gjorde han 20+ poäng och 12 assist han måste visa framfötterna för att detta Wizards ska komma någon vart precis som han gjorde säsongen 2016/2017 där Wiz tillslut kom till slutspel som 4:e seed. Han och Beal har alltid varit nycklarna till maskineriet offensivt och ja, Otto Porter är en spelare som verkligen fallit av i mina ögon, han ska vara deras tredje alternativ men det är mer Morris som är det.

Wizards ligger på en 23:e plats i eFG% offensivt sätt och man ligger på en 21:a plats när det gäller den defensiva delen, man är inte särskillt bra på att skapa turnovers för det andra laget heller. En sak som är positiv är att man tar sig till frikastlinjen 28 gånger per match och sätter 81% därifrån, detta kommer troligen sänkas nu när Howard kommer tillbaka men det är alltid positivt att skapa frikast, det ska ju vara FRIA poäng så att säga. Wizards offensiv i sin helhet är väldigt upp och ner, man spelar mycket pick and roll och försöker komma sig till korgen så mycket som möjligt då skyttet inte varit som det brukar, dock kommer man få det tufft att göra poäng i paint mot Steven Adams och Nerlens Noel då båda dessa är stora och långa och kan störa mycket runt korgen. Jag tror som sagt att Wizards svårigheter kommer fortsätta från trepoängslinjen och allmänt kommer det bli svårt att göra poäng mot Thunder som har ett stabilt defensivt lag.

Oklahoma City Thunder

Thunder är ett lag som är otroligt upp och ner, detta såg vi förra året och egentligen året innan det också. Man lever och dör med Russell Westbrook om det är bra eller dåligt är i individens ögon, för mig personligen hade jag sett att Paul George fick chansen ännu mer och att Westbrook tog steget tillbaka, men om han inte gör det för Kevin Durant - troligen genom tidernas vassaste poänggörare - kommer han inte att göra det för någon som Paul George. Thunders offensiv ser inte särskillt bra ut i år heller, Billy Donovan har inget särskillt system han kör utan det är upp till spelarna många gånger att lösa situationerna på planen. Det är få rörelser och när bollen passats från Russ till PG exempelvis så står Russ lite på sidan några meter ovanför trepoängslinjen och tittar på när PG gör nåt. Det säger sig självt att detta inte är svårt att försvara sig mot. Om man t ex jämför med en av ligan bästa offensiv i GSW spelare ingen roll vem spelaren är han rör sig konstant för cuts, flares och screens för att få yta för sig själv eller någon av hans lagkamrater. Detta ser vi sällan i Thunders offensiv som lutar sig tillbaka och tittar gärna på vad de andra i laget gör, den enda som screenar är Adams för Russ/George och sen är det inte mycket mer. Ja, Westbrook är en bra spelare i pick and roll och Georgen en bra iso spelare men det blir för förutsägbart. Defensiven är dock ett plus i kanten som jag tror kommer utnyttjas på en hög nivå i natt mot ett lag som tappat självförtroende.

Thunder skjuter sämst av alla lag från trepoängslinjen i ligan, Wizards ligger på en 26:e plats även om Thunder hittills inte varit jättebra på att försvara trean så är man mer än kapabla att hålla Wizards runt 30-33% därifrån. Jag har förtroendet för George, Westbrook och Adams att de kan hålla nere siffrorna medans man både skjuter dåligt och spelar bra försvarspel.

Statistik

Wizards över/under: 5-2 Thunder över/under: 3-4 Wizards förra året över/under: 39-47-2 Thunder förra året över/under: 39-49 Wizards Non-conference över/under: 10-19-1 Thunder non-conference över/under: 14-16

Slutsats/Speltips

Vad vi sett av dessa två lag har jag svårt att se att lagen gör mycket poäng i denna matchup. Ja, Wizards defensiv är dålig men det är Thunders offensiv med. Jag har svårt att se att lagen kommer över 115 poäng vardera eller ens ett av lagen, ja, övern har dominerat hittills och det har mycket med pace, trepoängsskyttet, nya 14 sekunders regeln efter offensiv retur och allmänt att spelare har varit eld att göra med. Jag är helt säker på att Vegas kommer justera sig Snabbare än väntat när detta för detta är troligen första gången på väldigt länge överlinan blivit så demolerad. Inte i natt dock, inte Thunder @ Wizards. Speltipset från mig är under 233 poäng @ 1.90 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.