Speltips: POR Trail Blazers @ IND Pacers - - Viktigare matcher väntar!

NBa 29/10

Portland Trail Blazers (3-2) @ Indiana Pacers (4-2)

Två lag över .500 möts i Indianapolis i natt kl 00:00 och dessa två har liknande svagheter och styrkor.

Portland Trail Blazers

Portland har två guards som är dominanta när det gäller att ha bollen i sina händer och att göra det mesta för laget. Damian Lillard har varit i strålande form här i inledningen och gjorde två 40+ poängs matcher, dessa kom mot Magic och Heat. Inget att säga emot att prestationerna var på en hög nivå men att göra poäng mot Orlando Magic är inte det svåraste man kan göra i denna liga, fråga Kemba Walker. I vilket fall är Lillard/McCollum doun svåra att hålla tillbaka och Jusuf Nurkic har varit ett bra tredje alternativ för Blazers och han kommer utnyttjas till fullo i nattens tillställning då Pacers har det tufft under korgen, längd och framförallt vikt mässigt.

Portland kommer att ställa upp med: Damian Lillard, CJ McCollum, Jake Layman, Al Farouq Aminu och Jusuf Nurkic. Moe Harkless är på skadelistan och kommer inte till start, detta är ett avbräck då han är en bra 3 and D spelare som kan ge en extra push från bänken.

Portland är på sin sista match på östkusten nu efter att ha vunnit en och förlorat en, men det viktiga här är faktiskt mötet mellan Blazers och Rockets som spelas imorgon redan och Blazers måste åka till Houston direkt efter matchen i Indianapolis. Jag är övertygad om att detta lag kommer, kanske inte skita i, att spela i natt men att man inte kommer vilja ta ut sig helt och hållet mot ett non-conference lag innan man ska möta en toppkandidat i sin egen konference. Man kommer alltså lägga sin energi och krut på att förberedda sig inför Rockets och 3 andra mycket viktiga matcher hemma mot Pelicans, Lakers och Timberwolves senare i veckan. Därför tror jag att just denna matchup kommer vara ganska likgiltig i Portlands ögon, visst man kommer spela hårt och vara proffs men jag kan inte se att coach Stouts kommer spela Lillard/McCollum i 40 minuter innan matchen imorgon, det hade varit tjänstefel imo när säsongen är ett maraton och man möter ett lag som egentligen inte betyder någonting för dig.

Men om vi dyker ner i matchupen så har Trail Blazers ett överläge när det gäller insidespelet då Nurkic är en tung spelare att möta under korgen. Myles Turner i Indiana Pacers har inte alls visat att han håller som en NBA center i dagsläget då han knappt tar 5-6 returer medans han är 2.11 lång 110 kg och Jusuf kommer kunna boxa ut honom relativt enkelt både på defensiva och offensiva returer. Senaste matchen mellan dessa lag tog Nurkic 18 returer.

Al-Farouq Aminu kommer vara en viktig spelare för Blazers för han är väldigt flexibel och är en lockdown defender. Han kan guarda från 2-4 positionen och han kommer troligen sättas upp mot Victor Oladipo då Layman är helt okej på att guarda 3-4 postionen medans Pacers har Bojan Bogdanovic på SF som är allt annat än atletisk, Layman kommer inte att behöva bekymra sig med att försöka stoppa en superatletisk spelare som Oladipo.

Gameplan är att stoppa Oladipos framfart så mycket som möjligt och att kunna utnyttja Pacers svaga inside defense.

Indiana Pacers

Pacers såg tröga ut de två matcher efter öppningsmatchen mot Grizzlies, anfallsspelet klickade inte alls och man kom knappt över 100 poäng om ens det. Nu på senare tid har man två raka vinster mot Spurs och Cavaliers och där såg man att laget spelade på ett Snabbare sätt och Oladipo fick ha bollen i sina händer och vara maestro i offensiven. Man ska absolut fortsätta med, låt Victor få använda sin blick för spelet så kommer han bli mycket svårstoppad i natt. Lillard/McCollum är två spelare som inte riktigt bryr sig om det defensiva arbetet och mer fokuserad på offensiven, det är inte så konstigt i och för sig men här kan Pacers utnyttja svagheter på en annan nivå. Direkt Aminu möter upp Oladipo måste man switcha detta och få någon av de två guardsen på sig, då kommer man kunna trötta ut nån av dem eller båda och Portlands offensiv kommer att lida. Victor Oladipo är Pacers fokus i offensiven och han kommer få sina lägen både i kontringsspelet, pick and roll och iso. Det är dock bänken och de andra rollspelarna som måste höja sig en nivå för att Pacers ska kunna vinna detta konfortabelt.

Pacers kommer ställa upp med: Darren Collison, Victor Oladipo, Bojan Bogdanovic, Thaddeus Young och Myles Turner. Ingen är på skadelistan, Tyreke Evans är tillbaka efter avstängning en match pga att han kom försent till träningen.

Dessa två lag är väldigt lika varandra som sagt både i vem som har fokus i offensiven, returtagningen och bänkspelet. Det är egentligen här kampen kommer vinnas, bänken för Pacers måste verkligen kliva fram här och visa vem som har bäst support till sina stjärnor. Sabonis och Evans är Pacers go to guys från bänken och dessa två skapar oroligheter för motståndarna på daglig basis då Tyreke Evans är en av de bättre ball handlers i ligan och kan skapa något från ingenstans, Sabonis kan kliva ut i mig-range och vara ett hot därifrån men han är bäst på att hitta vägar till bollen på offensiva returer. Medans man har Cory Joseph som kan skjuta skapligt från tre och Aaron Holiday som är en bra försvarspelare.

Gameplan för Pacers är att få Blazers att röra på sig man måste få ut Nurkic från paint och jag tycker Turner bör kunna vara ett hot och någon man borde sätta i pick and pop situationer för att lura ut Nurkic mot trepoängslinjen, då kan Pacers arbeta in bollen till Young eller Sabonis t ex som är kraftigare än både Layman och Aminu under korgen för enkla poäng. Använd Oladipo/Evans i pick and roll konstant och mot centrarna i Portland, det är bara Zach Collins som eventuellt kan hänga med i sidled när guards kommer in i paint för floaters och layups.

Speltips

Om vi ser på situationen Portland är i och att Pacers är ett väldigt starkt hemmalag tycker jag att Pacers -3.5 @1,89 hos Pinnacle lockar. Blazers kommer troligen inte att spela Lillard/McCollum mer än 35 minuter i natt och faktiskt så har McCollum inte sett alls bra ut här i inledningen av säsongen, han har det väldigt svårt med sitt skott och det är en fördel för Pacers såklart. Pacers har ett väldigt djupt lag och bänken kommer förhoppningsvis kunna kliva fram på ett stort sätt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt