Speltips: BOS Celtics @ DET Pistons - - Celtics underskattade!

Boston Celtics

Boston Celtics (3-2) @ Detroit Pistons (4-0)

Boston Celtics

Celtics har haft det tufft offensivt, deras system är ett system där defensiven är i fokus, detta är prio ett. Offensiven är sekundär även om Stevens har bra offensiva sets där bollen rör sig och man använder sig av Al Horfords flexibla spelstil där han kan ta emot bollen i highpost och hitta sina lagkamrater därifrån. Eller att han gör en handoff/screen och poppa ut för midrange. Där Kyrie irving och Jayson Tatum får lägena de vill ha om det är off screens eller iso så är Stevens system villigt att ge dem det. Man ska dock ta in att Celtics i princip ha fått en ny spelare i laget som ska ha sitt också, Gordon Hayward skada satte stopp för potetialen för laget förra året men utan den skadad skulle vi nog aldrig fått se Tatum blossa fram till en framtida superstjärna. Hayward har en minutes restricion på runt 20-25 minuter och det har sett lite tamt ut från honom än men han kommer komma i form så småning om. Detta har sinkat Celtics lite grann, man ger Hayward utrymme men man vill samtidigt ge de andra fyra chansen också, även om systemet är mer riktigat till en eqaul oppertunity offense så kommer Tatum och Irving vara fokus och dessa måste skapa konstant och Pistons har ingen som kan stoppa Irving ens lite. Reggie Jackson, Reggie Bullock eller Ish Smith ska inte kunna stoppa Kyrie i pick and roll om man tar Drummonds man som screener, detta måste utnyttjas till max. Tatum har en svårare matchup mot Stanley Johnson som ska vara Pistons lockdown defender vid trepoängslinjen men han har inte sett jättebra ut defensivt sett, även om han har ett plus/minus -1.5 när han är på planen för Detroit är man -9.5 utan honom...Alltså har Tatum en fin matchup han också inför i natt. Så Bostons två bästa spelare har bra matchups att spela emot, Kyrie mer än Jayson men han kommer få sina lägen med. På tre matcher förra säsongen snittade han 12.5 poäng mot Pistons.

Al Horford och Aaron Baynes kommer vara det viktigaste Boston har i defensiven mot detta Pistons som har två big men som är i fokus när det gäller den offensiva delen. Horford är en väldigt fin försvarspelare som gör allt det lilla som kanske inte alltid dyker upp i statistiken men han är en best på att kontrollera allt som händer framför honom och jag tror han kommer ge både Drummond och Griffin det jobbigt. Även om Boston tycks vara dåliga i paintförsvar är man på en 5:e plats när det gäller att släppa in poäng i paint. Ja, Drummond kommer få offensiva returer under matchen, det händer i alla matcher oavsett lag så kommer Baynes och Horford vara där och störa honom hela matchen. Ja, detta är Celtics största svaghet och Pistons största styrka så tycker jag man underskattar Celtics organiserade defensiv. Horford som sagt är deras ankare och Bostons spelar försvar som Warriors gör. När motståndet vill ta vara på en missmatch försöker man väldigt snabbt att byta av försöket till missmatch då man switch allt eller om Drummond/Griffin vill post up en guard kommer Baynes/Horford alltid att komma så snabbt som möjligt springa dit för en switch med guard.

Om ni tittar från 2.25 till 4.11 kommer ni förstå vad jag menar. Detta gör man för att kunna stoppa big men från att göra enkla poäng i paint och det kommer Celtics försöka med i natt. .

Boston kommer in i denna matchup med som näst sämsta offensiva lag och det är ett bekymmer helt klart, dock var man bland topp 10 sämsta offensiva lagen året innan och man kom ändå till ECF. Man har den bästa defensiven i ligan vilket jag alltid värderar högre. Man visade i öppningsmatchen mot 76ers att man också kan spela bra anfallsspel och efter att man haft det tufft senaste matcherna tror jag att det kommer lossna lite för detta Cs mot en motståndare som inte alls ser lika stabil ut som det ser ut.

Detroit Pistons

Pistons har startat med en 4-0 record, vi måste dock titta på vilka lag man vunnit mot och hur. Först gick man upp emot Nets, vi kan säga att Nets kommer vara bättre i år än tidigare år, dock tycker jag inte detta var en meriterande seger då man bara vann med 3 poäng. Pistons hade det jobbigt hela matchen defensivt mot Caris LeVert och Spencer Dinwiddle, en SF och en PG, där dessa inte är de bästa spelarna i laget förövrigt. Ja, man hade inte Reggie Bullock eller Stanley Johnson men man hade Jackson och Smith. Nästa match var mot Bulls, ännu en match där man går ner till slutsekunderna mot ett lag som bör vara i botten av ligan, man vann med 2 poäng. Här hade man det tufft defensivt också då man inte kunde stoppa Zach LaVine en SG/SF, Johnson och Bullock spelade vilket också Jackson och Smith gjorde. 76ers var en stark seger, Griffin gick lös men om han hade varit sitt vanliga jag, hade man vunnit då? Troligen inte. Senast vann man mot Cavs vilket också tillhör bottenstriden men jag tycker man gjorde det bra att vinna övertygande på bortaplan efter en match som gick till OT två dag tidigare.

Som ni ser så spelar Pistons lite för dåligt egentligen för att att ses som någon som kommer vinna matchen mot ett elitlag som Celtics. Pistons har två big men som sagt som kan skapa stora problem för Celtics men Baynes ska vara tillbaka och han kommer kunna matchup bra mot Drummond och Horford mot Griffin. Det som är det farliga i Pistons anfallsspel är att Griffin kan ta upp bollen som point guard och det skapar missmatch automatiskt i kontrigsspelet vilket kommer ge Pistons chanser i paint om Griffin lobbar den nära korgen till Drummond eller hitta någon annan lösning.

Pistons är ett lag notoriska på att skjuta dåligt från golvet och man sätter bara 45% från golvet overall och från trepoängslinjen är man 11 av 31 per match, 37%. Medans Celtics tillåter 29% från trepoängare och 41% från golvet overall har jag svårt att se att Pistons kan hålla detta inom 3 till 4 poäng som linan indikerar. I sånna fall skulle Celtics anfallsspel inte klicka alls men NBA lag har en tendens att spela bra efter att det gått dåligt och tvärtom.

Man ska aldrig underskatta en hemmaunderdog, man ska alltid vara försiktigt när det gäller dessa matcher men Pistons spelar sin 4:e match denna vecka och kommer troligen vara trötta efter 2/3 tajta matcher och mycket resande.

Speltips

Vad jag vill tipsa om inför inatt är Celtics -3 @1,95 hos Pinnacle. Detta lag är starka hemma men lite överskattade, bra borta men lite underskattade. Detroit kommer in till denna match efter en tuff vecka med tajta matcher medans de har en bra matchup under korgen har man inte det på resten av planen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.