Speltips: MIN Lynx @ CHI Sky

**Minnesota Lynx (15-13) @ Chicago Sky (10-18)

Lynx har verkligen vart en besvikelse i år, favorit till titeln innan säsongen men man har inte ens varit i närheten av att vara samma lag man var förra året. Även om man har Fowles och Moore har dessa inte utmärkt sig lika mycket som förra året, man tappade ett par rollspelare och man har haft det väldigt jobbigt offensivt. Man är dock det bättre laget i denna matchup och Sylvia Fowles kommer ha en fieldday i paint i 40 minuter då Sky, även fast man har Stefaine Dolson inte alls har ett bra insideförsvar. Det måste Lynx utnyttja, få in bollen djupt i paint och låt Fowles jobba. Dolson är ung och är lite ivrig, om hon får foulproblem tidigt så vore det bra för Lynx. Lynx har inte fått samma produktion från bänken i år och det är förståligt, dock bör man vara bättre än 15-13, det är inte så att laget blivit nästan 10 matcher sämre pga att ett par spelare försvinner i pension. Lynx har varit väldigt nochalanta och ridit på att man varit favoriter, nu måste man upp i ringen och fightas hårda än nånsin för att få till en bra seed inför slutspelet.efter att alla deras konkurrenter vunnit. Det måste bli skärpning! Minnesota måste visa lite bollar och våga vara ärliga mot sig själva att detta inte duger, man har försatt sig i en knipa och nu har man en ypperlig chans att vända på steken. Lynx kommer från tre förluster i rad, alla tre mot lag man ska spela jämnt med och visst Storm var efter b2b men man hängde på bra fram till 4:e då benen slutade fungera och man släppte iväg Storm. Mot ett lag som Sky som är avhängt borde man komma ut i 5 växeln och bara kötta. Sky har fina spelare i Qugliey, Vandersloot och D´Sheilds som kan skapa problem med sitt skytte och playmaking. Det kommer bli en tuff match men om Lynx lyckas stärka försvaret och hålla tätt så kommer man vinna då Sky egentligen är ett hål i försvaret. Man släpper in tredje mest poäng av 12 lag och det är inte konstigt att man förlorat 18 matcher, utan försvar har man inget anfall. Sky är ett farligt lag framåt som sagt och det är där man kan skapa oroligheter för Lynx. Lynx måste tajta till i försvaret för att kunna matcha Skys trepoängsskytte och snabba spel. Det är två lag som har olika spelstil, Sky springer mycket medans Lynx gillar att organisera sina anfall och eventuellt posta upp Fowles, därför kommer Lynx att kunna styra tempot, man får inte luras in i Skys snabba spel, då kommer inte Fowles kunna skydda paint.

På statistiken ser Lynx ut att inte vara favoriter, man har det väldigt svårt på bortaplan men detta är mot topplagen i serien, man har 3 raka förluster i bagaget som sagt men man ska nog inte titta alltför mycket på formen i detta läge. Det handlar om överlevnad för Lynx och Maya Moore är en spelare som alltid kommer upp clutch när det väl gäller. Man slängde iväg matchen mot Sparks, man kom från b2b mot Storm och mot Dream svek bänken rejält, även om man förlorade med 20 så höll man Angel McCoughtry till 11 poäng och det var en individuell prestation från Tiffany Hayes som vann Dream matchen med sina 29 poäng. Minnesota är ett bra lag, men under en säsong måste man ha rollspelare som kan ge stjärnorna en boost, det har inte hänt i år men för en match kan stjärnorna stiga fram och visa varför man är en All-Star och bära detta lag framåt.

Sky är ävhängda i princip från slutspelet men ändå spelarna till sig vinster men man borde nog titta vilka lag man mött för att komma ut segrande ur striden. Ett upp och ner spelade Wings som kom från en b2b efter innan det spelade man mot Mercury som då var i usel form och man fick Griner ejected efter en armbåge i ansiktet på Dolson. Vinst mot Lynx borta där Lynx har varit otroligt svaga, detta är också en boost för Lynx att inte förlora säsongserien mot Sky. Chicago har flera spelare som är duktiga individuellt, men som lag är man lite all over the place, man har Quigley och D´Sheilds som kan bära laget framåt men inte varje match. Man har en väldigt svag defensiv medans man kör all in på offensiven, Lynx spelar ett långsammare spel än vad Sky gör och som jag skrivit i några andra inlägg så är det lätt att hamna i det långsamma tempot och spela som motståndarna gör. Det har inte Sky spelarna för, detta lag är format för att löpa och skjuta.

Vad jag ser händer i denna matchup är att Lynx kommer inte låta Sky få något gratis i anfallsväg, Lynx försvar genererar offensivt och man är grymt motiverad att hålla sin position och börja jaga lagen ovanför för bästa möjliga position inför slutspelet.

Spel: Lynx -4 @1.90 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.