Speltips: NBA: Vem vinner Central Division?

Denver Nuggets NBA 1/8

Tänkte ta ett långtidsspel redan nu, det har fint värde imo på 2.62.

Central Division består av Milwaukee Bucks, Indiana Pacers, Detroit Pistons, Cleveland Cavaliers och Chicago Bulls. Titel står mellan Bucks och Pacers, Pistons kommer vara ett lag som dem varit senaste åren, man nåsar på slutspelsplats och inget mer.

Bucks har fått in Hawks f.d coach Mike Budenholzer, han tog Hawks till 60 vinster för 3 år sen och hade 4 av 5 starters i All-Star laget det året, sen dess har det gått stadigt neråt och både Hawks och Budenholzer valde i år att säga upp kontraktet och gå skilda vägar. Mike kommer från en bakgrund som många andra coacher i NBA kommer från, han var en assisterande i San Antonio Spurs innan han tog klivet in för att ha huvudtränarjobbet i Atlanta. Som ni förstår är han inspirerad av Gregg Popovich anfallsspel och hans playbook är nästan likadan, men det finns några nyanser av hans egna ideér såklart, coach Bud är definitivt en coach som kan basket och det är bra både för honom och Bucks att det var han som kom till laget. Dock är det svårt att få igång ett lag när man just kommit till klubben, den nya offensiven och defensiven måste formas och det kan ta tid. Bucks har inte varit ett lag bättre än 7:a sen Giannis Antetokounmpo draftades och det kommer man inte heller att bli i år. Man har ett lag som är format kring deras starters för att bänken inte håller ens nära samma klass. Khris Middleton och Giannis Antetokounmpo spelade i princip hela matcherna, hela säsongen. 36.7 minuter i snitt för båda spelarna och sen slutspel på det, många gånger gick spelarna till 40+ minuter, det är inte undra på att Bucks har det tufft i grundserien då alla andra starters förutom Lebron James och 3/5 delar av Timberwolves startfemma spelade mer...Kommer Budenholzer ha samma filosofi när han märker att bänken inte håller riktigt? Han är inte någon som är blyg med att spela sina stjärnor mer än 35 minuter i snitt i alla fall, Paul Millsap hade 36.5 minuter/match år 15/16, jag tror tyvärr coach Bud kommer göra samma misstag med minutdistributionen som de andra coacherna i Bucks gjort för det finns ingen som kan kliva fram och axla manteln. Nu har man inte förlängt Jabari Parker, man tog in Ersan Ilyasova istället, han är duktig men kommer han axla manteln när Giannis är på bänken i 82 matcher? Nej. Kommer Tony Snell vara en ledare på planen och axla rollen när Giannis är på bänken? Nej. En starter måste alltid spela med bänken för det inte finns tillräckligt att ta ifrån tyvärr. Bucks ser fina ut på papperet och man har en chans nu när James inte är i East längre, dock finns det 5 andra lag som vill samma sak. Jag tror inte Milwaukee kommer komma ur 8-6 seed rummet i år heller då man måste utvecklas ännu mer, laget är ungt och man har en ung general som ska leda trupperna framåt.

Därför gillar jag ett lag som Indiana Pacers som är i win now mode, man har en gruppkärna som älskar att vara med varandra och lagorienterad stjärnor i laget i Victor Oladipo och Myles Turner. Alla spelarna förstår att det gäller att spela som ett lag, visst anfallsspelet är centrerat runt Oladipo och det får det gärna vara men det tar inte bort från någon annan, det är mycket rörelse och passningar i anfallsspelet och alla får sin touch. Oladipos utveckling förra året var sensationel och det kommer bara gå uppåt för honom och Pacers i år. Pacers har lagt till fina rollspelare som kan avlasta deras stjärna, ny inför i år är Tyreke Evans, han var FA i sommar och hade erbjudanden över hela ligan, varför gå till Pacers av alla ställen? Jo, pga lagkänslan, en för alla, alla för en är mentaliten och med den mentaliteten slog man nästan ut Cavaliers i första rundan. Pacers har inget nytt inför säsongen att behöva jobba in som Bucks har, ny coach, ny filosofi, inget av de problemen har Pacers. Evans tar Oladipos plats när han är på bänken och jag är övertygad om att han kommer göra ett lika bra jobb i Indiana som han gjorde i Memphis förra året. Indiana ser jag som favoriter til denna divisionstitel helt klart och man är två steg framför Bucks just nu. Det snackas inte mycket om Pacers FA signings men att få in en 6th man kandidat i Tyreke Evans, en trepoängsskytt i Doug McDermott och en riktigt effektiv spelare i Kyle O´Quinn i laget inför säsongen är starkt. Man har ett djup Bucks inte har, bara på PG positionen är man stacked med: Darren Collison, Corey Joesph sen kan Oladipo och Evans run point närsomhelst. Man har Domantas Sabonis från bänken också som gör grovjobbet under korgen med O´Quinn, detta lag kommer vara ett av mina League Pass lag att hålla utkik på denna säsong definitivt. Detta lag är ett lag, man spelar för varandra och man har mycket bra djup på flertal positioner som sagt och laget ska fortsätta rida vågen man skapade året innan och jag tror faktiskt att man kan spela sig till en 4:e seed om man kan slå sina konkurrenter i 76ers, Celtics osv på hemmaplan där man är väldigt starka. Pacers hade 48 vinster förra året och det är väl däromkring jag tror man hamnar igen, mycket möjligt att man tar uppemot 50+ vinster nu när Cavs är borta ur slutspelssnacket.

Jag gillar detta spel, finns potential för en bra säsong från Pacers igen. I Bucks finns det grym potential i the Greak Freak men man måste ta i tur med så mycket innan man kan börja rulla uppåt i tabellen i öst.

Spel: Vinnare av Central Division: Indiana Pacers @2.62 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt