Speltips: PHX Mercury @ ATL Dream

Phoenix Mercury (14-5) @ Atlanta Dream (8-9)

Yes, Phoenix är det bästa laget i år tillsammans med Seattle Storm. Man har varit ett väldigt fint lag framåt med en legendarisk spelare i Diana Taurasi och en one of a kind spelare i Brittney Griner och det är dessa som Mercury lever på framåt helt enkelt. Briann January och DeWanna Bonner har varit väldigt solida både framåt och bakåt vilket har gett Phoenix möjligheten att cover för exempelvis Taurasis inte så bra defensiv. Griner, även fast hon är bra på att spela försvar själv så har hon luta sig mycket på att Sancho Lyttle ska ta hand om returer och defensiven istället för henne då hon vill koncentrera sig på att gå offensivt. Sancho Lyttle är nu skadad för resten av säsongen med en korsbandsskada och det lämnar Griner ensam att försvara korgen, vilket hon egentligen inte vill. Hon har ett snitt på 3.2 blockar/match, vilket är strålande men ändå finns inte riktigt viljan att lägga ner sin själ i defensiven, det var därför Lyttle införskaffades inför säsongen, hon har en grit and grind mentalitet, slänger sig efter bollen och hustle, det gör inte Griner.
Mercury har som sagt luta sig mycket på sina stjärnor, men man har haft Bonner som varit i skuggan av dessa fast hon gjort väldigt bra saker i offensiven och borde få mer credd då hon snittar 15 poäng/match.
Mercury har varit ett bra lag på bortaplan, ett bättre lag än hemma, man har ett SU record på 9-2 borta, ATS 9-2 borta man har vunnit 4 raka matcher 3 hemma och 1 borta, nu fortsätter man sin roadtrip ner till Atlanta där man vann senaste med 7 poäng.
Detta Atlanta har haft det så otroligt svårt offensivt även fast man har två av dem bättre spelarna i WNBA offensivt sett, Angel Mccoughtry och Tiffany Hayes. Båda två snittar 17 poäng/match och indivduellt är dessa två nästan ostoppbara, speceillt Mccoughtry. Dream har dock ligans nästbästa defensiv, man stoppar upp lags offensiv, man är starka runt korgen och är farliga i ´passinglanes´för steals då man har atletiska guards som är snabb. Jessica Breland och Elizabeth Williams är Dreams kryptonit mot Griner i kväll, dessa två måste sammarbeta och prata med varandra konstant för att dra double-teams mot BG i post, dessa två måste spela på topp i kväll för att kunna stoppa Griner och få henne på dåligt humör.

Dream har som sagt haft det tufft framåt i år och det beror mycket på att man fått en ny coach, fått tillbaka Angel som måste arbetas in i den offensiva scheme laget har och så har man fått in Jessica Breland som ska vara ett ankare bredvid Williams. Detta tar tid att få en kemi mellan alla i gruppen och det har varit svårt att få igång en offensiv som man kan luta sig mot under stora delar av matchen. Ibland kan det gå 5 minuter utan att Dream göra poäng...Man förlorar mot lag som Fever för att man inte kan göra poäng och motståndarna går på en run.

Dock tror jag verkligen på Dream i denna match, visst man är ett lag som haft det svårt som sagt men hemma är man ett riktigt tufft lag att möta, man förlorade senast hemma mot Mercury och revanschlustan är hög hos dessa spelare att få jämna ut matchserien till 1-1. Dreams försvarspel kommer leda till offensiv, Brittney Sykes kommer tillbaka från skada och hon är en bra support offensivet till Mccoughtry och Hayes. Det ser inte så bra ut på förhand för Dream, visst, men en hemmaunderdog ska man aldrig underskatta.

Spel: Dream ML @2.80 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt