Speltips: AND ONE!

Dallas Wings (3-3) @ Indiana Fever (0-6)

Chicago Sky (3-3) @ Phoenix Mercury (5-3)

Spel 1: Wings -5.5 @1.95 hos Betfair

Spel 2: Sky +9.5 @1.90 hos Betfair

Dallas söker en vinst mot ligans sämsta lag i Fever som inte vunnit en match än. Wings har en fin matchup i mina ögon då Fevers bigs är relativt korta om man jämför med andra lag i ligan och i Wings har en spelare som kan utnyttja detta gång på gång i Liz Cambage, Liz snittar 20 poäng och 11 returer på dem inledande 6 matcher och om Liz inte gör mellan 25-30 poäng kommer jag bli förvånand och lite besviken faktiskt. Hon kommer vara farlig i post och jag tycker Wings bör spela rätt mycket pick and roll mellan Skyler Diggins och Cambage för att få Cambage nära korgen för att kunna avsluta så nära korgen som möjligt. Detta Wings spelar otroligt snabb basket och gör mycket poäng, det har hänt ett flertal gånger att Wings kommer ut starkt men tappar mot slutet, detta måste få ett stopp, de kan inte bara släppa på gasen och sluta spela.
Skyler Diggins och Liz Cambage är Dallas stora stjärnor och med all rätt dock finns det fina rollspelare i Karima Christmas-Kelly och Alisha Gray som kan underlätta framåt men också stänga till bakåt på ett bra sätt, framförallt Christmas-Kelly. Djupet i laget och det faktum att Wings spelar så snabb basket och är ett mycket starkt returtagarlag (38 rebs/match) kommer att göra så att detta mycket väl kan rinna iväg.
Fever inför säsongen har sagt att man velat spela ett Snabbare spel för att kunna utnyttja sina unga och starka rookies så som poängmaskinen Kelsey Mitchell, Victoria Vivians och Stephaine Mavunga. Detta exprement har inte riktigt hållit här i inledningen, man spelar nästlångsammast med bara 79 possesions/match strax före Liberty, detta kommer antingen vara en vinnande strategi mot ett snabbt spelade Wings eller inte, långsamma lag har faktiskt en tendens att lura in snabbt spelande lag i ett långsammare tempo än vad dem brukar spela och där med förlorar man sin rytm och indentitet. Dock tror jag inte detta kommer påverka Wings då man kan spela med mer postups genom Cambage. Även om Wings på statistiken ser ut som ett horribelt bortalag, förra säsongen vann man bara 6 matcher så har man start på ett positivt sätt även fast det inte räckt hela vägen alla gångerna. Man har spelat 6-2 senaste 8 matcherna ATS vs East, man är 4-1 i sina senaste 5 matcher overall och jag tror starkt på att Wings klaras sig både offensivt och defensivt mot Fever. Jag är lite orolig att Wings kommer tappa ännu en stor ledning som de gjorde mot Liberty t ex men detta är en fin lina mot ett lag som inte alls spelar bra, vart dem än spelat denna säsong.

Sky bör kunna hålla sig från att förlora med 10 poäng mot ett lag som vinner sina matcher med ett snitt på 0.5 poäng, även om det är på bortaplan så är Sky faktiskt ett rätt bra lag på bortaplan ATS medans Mercury, fast man gjort väldigt bra värvningar inför säsongen i Briann January och att man fått tillbaka Deanna Bonner så har man inte riktigt varit lika stabila defensivt som man hoppats på. Sky har saknat Stefaine Dolson och Allie Quigley senaste matcher men det har kommit rapporter om att Sky inte tog ut dessa de senaste två matcherna för att kunna vila dem extra länge då de har haft ett långt break fram tills inatt. Dolson är dock fortfarande ett frågetecken men bör kunna spela. Vandersloot är med från start i vilket fall och kommer ha en större roll att spela om någon av dessa inte skulle kunna spela, lite mer om skadeläget, Diamond D´Sheilds är "?" inför matchen med en ansiktsskada som hon ådrog sig i sina matchen.
Mercury har startat säsongen helt okej och kommer in i denna matchup med två bortasegrar mot Dream och Liberty här senast, man är dock inte en så säker favorit som det ser ut, även om Griner troligen kommer ha en bra match mot Sky som är lite tunna inside defensivt så är man ett förvånandsvärt dåligt defensivt lag så här långt om man tittar på deras startfemma, så är det i princip bara Diana Taurasi som inte kan spela försvar. Det är offensivt detta lag är farligt och Taurasi har varit stekhet majoriteten av matcherna och vi får inte glömma Griner som kan skjuta över i principa alla andra centrar utom Cambage.
Jag tror Sky kommer hålla sig rätt jämna med Mercury på grund av Quigley, Vandersloot och D´Sheilds som har visat att hon mycket väl kan ta hem rookie of the year i år. Mercury är ett bra lag men inte en 10 poängsfavorit även fast man är på hemmaplan.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt