Speltips: SEA Storm @ DAL Wings

Seattle Storm (5-1) @ Dallas Wings (2-3)

Spel: Wings -1 @1.90 hos Betfair

Storm har gått bra här i början av säsongen och har vunnit sina senaste 5 matcher, mot blandat motstånd som Aces, Mystics och Mercury. Det kan kännas som att Seattle kommer att fortsätta vinna men streaken tar stopp inatt mot Wings. Detta Storm har det otroligt tungt bakåt, ingen i deras trupp är någon form av defensiv spelare på hög nivå som man kan lägga på motståndarnas bästa spelare, inside är man ett hål och det har man visat sen år tillbaka. Under dessa 6 inledande matcher har man släppt till 83 poäng/match bara två match har man släppt till under 80 poäng och det var mot ett skadeskjutet Mystics utan Delle Donne och ligans sämsta lag som leds av en rookie, Aces. Storm har ett fint anfall med Lloyd, Stewart och Bird som är deras spets, men Lloyd och Stewart tar otroligt mycket skott men är ineffektiva oftast, så här har det sätt ut för dessa spelare skottmässigt.

Stewart vs
Mercury: 22p 7-16
Mercury: 9p 4-12
Sky: 28p 10-22 (OT)
Aces: 23p 7-16
Mystics: 25p 11-21
Aces: 23p 9-12

Lloyd vs
Mercury: 10p 3-11
Mercury: 29p 9-14
Sky: 29p 9-21 (OT)
Aces: 20p 7-14
Mystics: 27p 10-18
Aces: 20p 6-10

Dessa spelare ser bra ut på papperet med 20+ poäng men deras val av skott, speciellt Stewarts är ofta väldigt dåliga skott. De flesta skott hon skjuter är inte i rytm och många är i obalans eller en hand i ansiktet, hon gör det svårare än vad det borde vara, tycker jag. Inatt är hennes matchup en av ligans bästa försvarspelare i Liz Cambage och hon är otroligt vass i anfallsspelet också för den delen, Stewart kommer att få det jobbigt defensivt, kommer hon att orka leverera framåt?
Lloyd är en scorer, hon är lite som Carmelo Anthony, en scorer men inte mycket annat. Vad det gör med laget i stort är att hon eller för den delen Stewart inte ger något i den defensiva delen av planen och vad är det jag alltid säger? Defense wins you championships. För att kunna vinna måste man få stops och om man inte får stops så släpper man in 98 (!) poäng mot ligans sämsta lag utan två av sina bästa spelare (McBride och Plum). A´ja Wilson, rookien slakta dem inside hela matchen, vad kommer en rutinerad världscenter i Cambage göra då?
Storm har haft ett intensivt spelschema senaste tiden dock på hemmaplan, laget är dock svaga på bortaplan, Storm förra säsongen vann bara 6 matcher iväg från Seattle. Visst man vann mot Mercury men detta var efter förlust nu kommer man till Dallas och jag tror de kommer vara lite mätta och belåtna med att vunnit konfortabelt mot Aces.

Dallas har förlorat 3 och vunnit 2 hittills, man har spelat ganska bra tycker jag ändå och Liz Cambage har sett otroligt bra ut under majoriteten av matcherna. Inatt har man en prime matchup mot Storm där man kan utnyttja Stroms svaga defensiv, Skyler Diggins har förövrigt varit i toppform i inledningen och hon gör inte bara poäng för Wings utan hennes playmaking är fin också. Dessa två kommer få mycket av arbetsbördan att bära, det är inte ovanligt dock och jag tror och hoppas på att dem kan utnyttja en åldrande Sue Bird som inte är i närheten lika snabb som Diggins och Stewart inside som är ett hål i det defensiva. Det jag gillar med Wings är att de spelar anfallsspel som att det inte finns en morgondag, mycket snabbt spel men nu också har Liz att luta sig mot för att få några postups och kunna göra enkla poäng. Laget är svagt defensivt och det oroar lite grann inför kampen. Storm som sagt har bra spelare framåt men jag tror faktiskt att Wings kommer spela stabilt försvar framförallt i paint.
Laget har en fin bredd, bra rollspelare och det är dem som måste steppa upp för att Wings ska kunna vinna övertyngande. Karima Christmas-Kelly och Allisha Gray är stabila och kan vara en support till Diggins/Cambage. Karima, Skyler och Liz är alla topp 3 i TS% i laget och det är väldigt positivt att se och deras försvar har blivit mycket bättre efter att Liz kommit in i laget. Det är synd att deras nästbästa insideförsvarare Glory Johnson är skadad för tillfället hon hade varit bra att ha inatt då man möter ett lag som spelar med postups ofta.

Vad jag ser kommer hända inatt är att Wings kommer komma ut och försöker stänga matchen tidigt och hålla ledningen...denna gång...Storm tror jag är lite mätta och kommer inte vara till 100% fokuserade under matchens gång, Breanna Stewart kommer få det tufft mot Cambage medans Cambage inte kommer ha det tufft mot Stewart.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.