Speltips: BOS Celtics @ PHI 76ers

Boston Celtics (6-3) @ Philadelphia 76ers (4-3)

Spel: 76ers -9 @1.90 hos bet365

Philly ligger under med 2-0 i matcher, det är i princip do or die inför denna matchup med Celtics. Jag tror 76ers kommer göra BBQ Chicken av Boston i kväll, båda lagen är såklart motiverade, det är slutspel men 76ers har eld i blicken och framförallt Rookie of the Year kandidaten Ben Simmons som har varit väldigt stabil enda fram till förra matchen då han bara lyckades göra 1 poäng på 30 minuter, detta händer bara en gång och aldrig mer i denna serie. Philly är ett starkt hemmalag med bra unga talang i Simmons, Embiid och Saric med backupveteraner som gör det dem ska. JJ Redick, Marco Belinelli, Robert Covington och Ersan Ilyasova har varit solida under slutspelet och jag är övertygad om att bänken kommer vara en avgörande faktor i matchen med Simmons och Embiid.
Joel Embiid hade det tufft förra matchen mot Aaron Baynes och det är förståligt då Baynes är en fysisk spelare att möta som har bra fötter, dock tror jag Embiid kommer kunna få Baynes i foulproblem tidigt om han får chansen att jobba i post. Joel hade 20+ poäng och 14 returer föregående match, detta visar på att Embiid, även fast han hade det tufft ändå kunde skapa mycket runt korgen och ge Baynes -16 i +/- statistiken medans andra spelare i Celtics inte var nära den siffran, utom Shane Larkin på -12. Detta säger mycket om vilken svår matchup Joel Embiid är för Celtics som är väldigt svaga inside, detta såg vi under Bucks-serien då Giannis kunde beast and feast när han ville i paint. Joel måste utnyttja sina styrkor i post och inte nöja sig med att skjuta trepoängare, han hade 1/6 förra matchen. Det vill jag inte se i Wells Fargo Center i kväll.
Gameplan för Sixers är att få Embiid bekväm i post, få igång honom tidigt och fortsätt attackera Celtics svagheter till 100 procent. Simmons är duktig på att leta efter sina lagkamrater och det ska han fortsätta med men att han får chansen att komma in paint och operera är viktigt då han har många olika varierande skott han kan utnyttja. Få Ben i pick and roll situationer med Embiid så finns det minst fem saker han kan göra för att ordna poäng, pick and roll, pick and pop, få en switch och post up för nån av de två, attacker korgen hårt för dunk eller layup eller att kick ut den till tre. Som jag skrev, attackera Celtics svagheter så ofta man bara kan och att rollspelare som Redick och Covington kommer ut aggressivt och space the floor.

Celtics vann med 5 poäng förra mötet, starkt att kunna ha så bra kontroll på Simmons och Al Horford är en grym spelare som gör mycket av det som man inte alltid ser i boxscore. Jag tror dock, som i Bucks-serien att Celtics kommer tappa bortamatcherna. Dem är ett systemlag och deras svagheter är Sixers styrkor. Även om Horford och Baynes är duktiga i försvaret så lyckas de inte hålla borta Sixers från plankan. Sixers 16 offensiva retur i Game 2 och 11 i Game 1. Detta kommer fortsätta och jag tror inte Celtics kommer kunna stå emot om man ska fortsätta släppa så mycket andra chanser till motståndarna.
Celtics är dock väldigt bra organiserade defensivt och det är maximal inställning varje match att closeout vid trepoängare och med sina atletiska och stora spelare har man lyckats stoppa Simmons på ett bra sätt, det måste fortsätta om Cs ska ha en chans i kväll. Deras offensiv är inte något speciellt om inte någon av Brown, Rozier och Tatum go off för 25-30 poäng och det kommer alltid vara svårt mot ett bra defensivt lag med ett ankare som Embiid i paint.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sixers kommer komma ut på högsta växel redan i 1Q för att kunna dra ifrån så tidigt som möjligt. Men om det inte händer så kan de luta sig tillbaka på en god mentalitet i andra halvlek, där har man verkligen visat att man är att räkna med. I Heat-serien vann man andra halvlek i varje match i stor stil och Heat som Celtics är ett starkt defensivt lag. Så länge man håller i bollen och undviker TOs kommer man ha en bra chans att rycka iväg och vinna med 10-15 poäng.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt