Speltips: Baskonia v Fenerbache

Baskonia (1-2) v Fenerbache (2-1)

Spel: Fenerbache -2.0 @2.00 hos bet365

Ikväll klockan 21:00 är det Euroleague-playoff i Spanien, det står 2-1 i matcher till turkarna och det är andra matchen på spansk mark.
Fenerbache tog hem båda mötena i Turkiet, framförallt med sin tajta defensiv kunde man hålla undan och vinna med 9 poäng i första matchen, man höll Baskonias trepoängsskytte till 28% och det var såklart en viktig del. Andra matchen var mycket jämnare och efter stora foulproblem hos Baskonia kunde Fener dra ut en 6 poängsvinst. Baskonia spelade bra basket och 6 spelare hade tvåsiffrigt, vilket satte grunden till förtroende i match 3 hemma i Baskien. Där eldade man upp Fenerbaches normalt stabila defensiv med 14 treor på 25 skott, även fast turkarna spelade mycket bra stundtals under matchen så var Baskonias skytte för bra för att stå emot.
I denna match kommer turkarna inte tillåta 14 treor, detta lag vill stänga matchserien så snabbt som möjligt och med Euroleagues bästa försvar (75.5 poäng/match) har man en god chans att göra just det. Framåt är man inte lika vassa dock har man ess som Konstatinos Sloukas, Luigi Datome och James Nunlley som söttar upp Jan Vesely och Brad Wanamaker som är deras största hot framåt, Wanamaker var poängbäst med 16 respektive 19 poäng i båda mötena i Turkiet medan han hade en blyg insats i match 3. Han kommer vilja visa att han kan studsa tillbaka och vara Feners bästa poängplockare ännu en gång. Fenerbache har ett djupt lag som ni ser med namnen ovan och med disciplin i försvarspelet kommer detta lag att vinna ikväll mot ett lag som har firepower framåt men defensiven är inte lika stark, man släpper in nästan 80 poäng/match och med en mer offensivt lagd Tornike Shengelia kan Vesely utnyttja situtationen som han gjort tidigare under seriens gång och framförallt senaste matchen då han hade 17 poäng och var stark under korgen mot Shengelia.
Det turkarna måste göra för att vinna är att lockdown on D, tvinga fram turnovers och försök trötta ut Shengelia på den defensiva sidan så han är för trött för att producera framåt för Baskonia. Bänken får gärna steppa upp och det tror jag kommer hända. Sloukas och Datome är ruskigt vassa när dessa veteraner är spelsugna och kan skapa problem för vilket lag som helst.

Baskonia kommer in i denna match med en vinst i bagaget, en tung sådan också då man elda upp Fenerbache med 14 treor, höll i bollen bra med bara 9 turnovers medans man satte 10/13 frikast vilket alltid är viktigt. Baskonia är 3:e bästa offensiva lag och det är här spanjorerna är som bäst, Shengelia och Rodrigue Beaubois är lagets ledare med Marcelo Huertes som playmaker har man ett vasst passningsspel och rörelse i anfallet. Assistmässigt är man 2:a i Euroleague denna säsong på 19 assist/match. Som jag skrivit förut så är Tornike Shengelia deras främsta vapen, han är topp 3 bästa lowpostmen i Europa just nu och han kan göra skada om han får bollen i post där han kan utnyttja sitt fotarbete. Han är en rätt mobil spelare, han hänger med i kontringar och är snabb i beslutsfattningen dock så gillar han inte försvarsspel lika mycket, detta kan utnyttjas gång på gång av turkarna.
Som jag skrev om Fener så är laget djupt, det är också Baskonias lag och om Janis Timma, Jonathan Voigtmann och Jayson Granger får läge att stötta upp Shengelia kommer det bli en tuff match för Fenerbache. Defensivt är Baskonia helt okej, inte dåliga men inte bra heller, det finns ingen riktig paintprotector då deras bigmen är mer av den offensiva typen och Beaubois är lite för kort för att kunna stoppa Wanamaker konstant under 40 minuter. Det är här jag tror att Baskonia kommer tappa ikväll, om man inte har en defensiv som kan förvandlas till en offensiv kommer man inte långt i dagens basket. Baskonia kommer inte heller att kunna hålla en 50+% från tre, det händer sällan och att det skulle hända två matcher i rad är väldigt tveksamt, men man vet aldrig, det är ju det som är det roliga.

Fenerbache kommer slå näven i bordet defensivt och hålla Baskonias skytte till ett minimum, det är vad jag ser kommer hända i kvällens matchup.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.