Speltips: BOS Celtics @ MIL Bucks

Boston Celtics (53-23) @ Milwaukee Bucks (41-36)

Spel: Celtics -1 @ 2.20 hos bet365

Celtics har varit otroligt starka defensivt hela säsongen, offensivt inte lika effektiva men det har inte spelat lika stor roll med detta lag.
Med coach Stevens som kanidat till Coach of the Year har Celtics blivit ett lag under honom, ett disciplinerat lag som gör allt för att vinna. Det har de visat många gånger, speciellt när deras bästa spelare Kyrie Irving varit skadad har de vunnit som ett lag, Jayson Tatum, Jaylen Brown, Terry Rozier det spelar ingen roll vilken spelare som har bollen i händerna i clutchmoments de har förtroendet att ta sista skottet och det ger självkänsla och en tro på sina medspelare och coach.
Celtics har varit underskattade här i slutet av säsongen från bolagens sida, man har gått segrandes ur 6 raka matcher nu och i denna matchup är det enda som kan störa Cs; Giannis Antetokounmpo, hans insidespel är nummer 1 i ligan där han gör 15.7 poäng/match bara i paint. Det är där Celtics måste täta till om man ska vinna inatt. Senaste 10 matcherna har visat en tendens att Celtics börjar stoppa poäng under korgen på ett bättre sätt än tidigare, man ligger på en 3:e plats senaste 10 och släpper bara till 37 poäng/match i paint. Under denna winstreak Celtics haft har man mött 4/6 lag som är tunga inside, Thunder, Trail Blazers, Jazz och Raptors alla på bortaplan utom Toronto och man har hållit det tajt i paint. Deras trepoängsförsvar är ligans bästa och att hålla motståndet till bara 30.8% är otroligt bra och facit att coach Stevens har präntat in "defense wins you championships".
Celtics är utvilade inför matchen inatt man har bara spelat 2 matcher senaste 6 dagarna och ATS är i favör Celtics på alla plan.

ATS bortaplan: 26-11
ATS lag över .500: 11-4
ATS egna konferencen: 28-17-1
ATS efter vinst: 32-20-1
ATS med spread 3.5 eller lägre: 18-8

Inga nya skadebekymmer har kommit upp för Boston, Terry Rozier står som GTD men han sa igår under en intervju att han kommer spela.

Celtics kommer fortsätta ha ett tajt försvarspel, man har vittring på 1:a seed då man bara är 2 matcher bakom Raptors nu och man gör en sista push med 6-7 matcher kvar. Celtics bör vinna om man håller nere turnovers, täta i paint och spelar sitt vanliga defensiva spel.

Bucks spelar sin 4:e match på 6 dagar, 2 OT matcher i bagaget en vinst mot Lakers och en förlust mot Nuggets. Mot Nuggets ledde man flera gånger om och tappade en 18 poängsledning. Bucks har sett väldigt tagna ut av situationen i kampen mot Heat för sista slutspelsplatsen. Många tappade matcher och ett spel som inte sett på topp ut.
Milwaukee får kämpa alldeles för mycket under korgen, de har blivit ´outrebounded´i de flesta matcher inte minst mot Lakers som förövrigt inte är ett starkt returtagarlag med 17 och mot Nuggets med 12. Detta är deras största svaghet att de inte har någon stor kropp som kan slåss om returer eller vara en paintprotector. John Henson och Thon Maker är inte tillräckligt bra för att skydda sin egen korg och detta kan Aron Baynes och Al Horford utnyttja.
Jag gillar Bucks som lag, de har en ung kärna som kommer utvecklas men deras coachning är under kritik då de inte alls vet hur dem ska coacha försvarspel. Bucks släpper till poäng överallt på planen från tre till under korgen. Försvarspelet är horribelt och när man läser att laget släpper till 41.1% senaste 10 från trepoängslinjen blir man inte förvånand att det går tungt. I paint är det inte bättre, 29:e lag i ligan av 30 på att försvara paint..! I ett så viktigt läge av säsongen att ett lag bara kan ge upp är obegripligt.

ATS hemma: 10-24-4
ATS hemma mot lag över .500: 8-13-0
ATS som hemmafavorit: 7-21-4 med en förlustmarginal på -3.9
ATS samma konference: 17-27-3
Om Bucks ska vinna detta måste Giannis ha en otrolig match och bara mangla Celtics i paint. Jag ser inget annat, tyvärr.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt