Speltips: OKC Thunder @ TOR Raptors

OKC Thunder (42-29) @ TOR Raptors (52-17)

Spel: Thunder +6.5 @ 1.90 hos bet365

Thunder säsong har varit upp och ner minst sagt, speciellt i början då man leta efter kemi mellan dem tre stora, Paul George, Carmelo Anthony och MVP Russell Wesbrook. Många frågetecken kring om George skulle stanna kvar i Thunder eller gå till Lakers i free agency i sommar, skulle Melo kunna spela en sekundär roll i skuggan av Westbrook, skulle Westbrook köra på som han hade tidigare säsonger med KD och säsongen utan KD. Många frågor och få svar tyvärr.

Thunder ska tacka Steven Adams och Paul George denna säsong för deras 4:e seed hittills, under dem första tuffa månaderna av säsongen var det Adams och PGs defensiva spel som gav Thunder edge i många av de tajta matcherna. Med PG som stealsleader i ligan, Robersons defensiva mindset och Adams som ankare i paint var Thunder ett defensivt monster, men det var deras ojämnhet och offensiv som var ifrågasatt. Melo och Westbrooks mid-rangespel var det som döda Thunders offensiva spel, för mycket postups för Melo i mitt tycke och midrange är bara ett otroligt ineffektivt sätt att spela nuförtiden. Det är så mycket lättare att försvara ett lag som låter en spelar ISO och alla andra står i ett hörn utan spacing och tittar på.
Paul George har stått ut i mina ögon i detta Thunder hans defensiv är outstanding, hans sätt att kunna hjälpa sina lagkamrater ur knipa när skottklockan tickar ner mot 0 är också till stor del varför jag tycker att han varit bättre än dem andra två stjärnorna. Hur han är så allround som spelare men ändå orkar bär laget offensivit i många matcher då Melo och Westbrook i princip var osynliga är starkt. Även om Russ varit bra och haft sina triple-doubles hit och dit så tycker jag att PG varit faktorn som tagit OKC framåt i matcherna där det varit jämnt.

Thunder har haft ett luftigt schema och har bara spelat två matcher på fem dagar, med en rätt så stark vinst mot Clippers hemma senast och med Adams och George tillbaka i startuppställningen på jakt efter homecourt favör i slutspelet tycker jag att man ska ha en ganska bra chans att hålla det tajt mot ett Raptors som haft ett tajt matchade senaste veckorna. Toronto spelar sin tredje match på fyra dagar, sin åttonde match på 13 dagar inklusive två OTs under dessa två veckor mot Mavs och Wizards. Laget har redan clitched playoffs och jag tycker man ser att Raptors blickar mot slutspel mer och mer.

OKC har varit riktigt bra efter All-Star break och har bara förlorat matcher mot Warriors, Trail Blazers och Rockets så de har inget att skämas för. Dock har majoriteten av vinsterna kommit mot lag under .500 vilket kanske inte inger trygghet. Men det är alltid bra att få upp ett momentum och en vinnarmentalitet även om vinsterna kommer mot sämre lag, det ger mer självförtroende och med Corey Brewers intågande i laget har Thunder blivit ett bättre lag efter att Andre Roberson gick av skadad och han kommer vara borta resten av säsongen. Brewer blev waived av Lakers strax efter All-Star break och Thunder plockade upp honom på ett billigt kontrakt och han har leverat bra försvarspel och han kan skjuta trean bättre än Roberson.

Toronto har haft sin bästa säsong någonsin sen starten i slutet av 90-talet. DeRozan har varit deras bästa pjäs och han har varit en strålande lagspelare i år, både hans rebs och framförallt hans assistnummer har gått stadigt uppåt. Det har hjälpt väldigt mycket att Dwayne Casey bytt system lite till ett mer lagorienterat spel än att lägga bördan på Lowry och DeRozan som tidigare säsonger. Detta var ett beslut som var det bäst för alla inblandade då man nu har ett anfall som är i topp 10 och ett försvar i topp 10, lagspel på båda sidorna planhalvan har gett Raptors en större självkänslan och förtroende för alla i laget, från startspelare till bänk. Bänken var ett frågetecken för mig inför säsongen då Patrick Patterson gick till Thunder men med Fred VanVleet i spetsen har bänken varit den effektivaste i ligan och det är väl här Raptors kan göra störst skada mot OKC idag då DeRozan möjligtvis inte behöver spela lika tunga minuter efter ett tufft spelschema senaste veckorna, som tidigare skrivet.

Thunder har en riktigt bra chans idag att dra till sig 4:e seed från T-Wolves efter deras förlust mot Spurs natten som var och T-Wolves har ännu en tuff match i natt mot Rockets. Vad detta lag behöver göra är att stänga paint och rotera snabbt i pick and roll-situationer när Valanciunas rullar mot korg vilket jag tror Adams kommer lösa på ett bra sätt och ge inte DeRozan lägen för layups vilket jag tror PG kommer att ta bort på ett bra sätt. Framåt ska George vara aggressiv mot DeRozan framförallt så han får jobba i försvar så han blir trött och inte kan hjälpa till i anfallet lika mycket, Westbrook har en ganska bra matchup mot en kortare Lowry.

Torontos bänk kommer vara nyckeln tror jag om Raptors ska se sig gå segrande ur detta då startfemman i båda lagen tar ut varandra.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.