Speltips: Defense wins you Championships

Utah Jazz v Houston Rockets!

Spel: Rockets -4.5 @1.71 hos bet365

Jazz har varit strålande den senaste veckan och det unnar jag dem verkligen, de har varit bättre i år än vad folk trott, förlusten av Gordon Hayward var stor, visst men att laget skulle vara så stora underdogs i bolagens ögon från början trodde jag aldrig. Det är så otroligt mycket fokus idag på anfallsspel, det är kul med anfallsspel men "Defense wins you championships" och försvarspel är minst lika vackert att titta på i mina ögon, åtminstonde i basket. Nu tror jag dock inte att Utah Jazz kommer ta hem titeln men man ska aldrig underskatta försvar, det är nog en viktigare faktor än anfallsspel, defense turns into offense. Jazz har Rudy Gobert som defensivt ankare och när han gick ner med skada tidigt på säsongen så tappade Utah nästan allt försvarspel, de var vilsna i den änden och offensiven hade inte kommit igång riktigt än. Många tuffa förluster stod framför dem och det såg ut som att bolagen skulle få rätt, MEN!

Rookie Donovan Mitchell har klivit fram för att axla bördan och han leverera som att han varit i ligan i 10 år, vilken grabb! Han är Jazz offensiv, utan Hayward och utan skadade Hood så har Coach Snyder visat att han litar på framtiden och har gett Mitchell grönt ljus. Med en playmaker i Rubio som inte behöver skjuta för att må bra och solida big men som sätter screens för Mitchell har han blomstrat i Utahs långsamma speluppbyggnad. Ett lag med 95 i pace ligger Jazz på en 26:e plats i possesions/game och det kan vara bra mot lag som till exempel Suns och Nets som spelar väldigt snabb basket, Jazz lurar in dem i ett falskt lugn medans de arbetar metodiskt och "grindar" ner sin motståndare och vinner matchen på så sätt. Nu med 24-25 matcher in på säsongen har Jazz hittat rätt i anfallsspelet och inte bara i defensiven. Trepoängarna sitter lite oftare och de har en pålitligt anfallsess. Jazz är farliga om man underskattar dem men Rockets är ett erfaret lag som inte luras lika lätt som ungtupparna i Suns och Nets.

Houston i mina ögon är ett lag som ska jämföras med Warriors, 0.5 poäng under Warriors lina ska de ligga inte mer inte mindre. Golden State är snäppet vassare och nu när Curry är borta får jag nog tillåta Rockets tronen för tillfället. Chris Paul är tillbaka efter skada och han har klaffat in fint i Rockets anfall och det var lite av orosmolnet inför säsongen, hur Harden och Paul, två bolldominanta spelare skulle leva tillsammans på planen. CP3 har skjutit egot åt sidan när han är på planen och är ganska nöjd med att assistera till sina kamrater, han kan om han tillåts utnyttja sin matchup så som mot Lakers och Lonzo Ball där han bara tar över taktpinnen och lekte in 21 poäng mot en rookie som förhoppningsvis skärper sig med åren. James Harden, MVP-kandidat i år med LeBron James och några till har inte släppt på gasen en sekund från förra säsongen och är både ledare i poäng och assist för detta Rockets som bara njuter av att ha sin storstjärna på planen.

Rockets är ett lag som gillar det lite Snabbare spelet och med spelare som Harden och Paul som älskar att löpa amok i det öppna golvet förstår man varför. Coach D'Antoni med sin "7 seconds or less" offensiv har verkligen satt sin prägel på laget sen han kom, Pick n Roll-City är vad Houston är just nu och OMG vad det har gått fint. 18-4 som overall record är Rockets först i West, tvåa i offrtg och femma i defrtg och nu kommer vi in på den defensiva delen igen. Även om laget spelar snabbt har man hitta rätt i försvaret denna säsong. Luc Mbah a Moute, PJ Tucker, Chris Paul och Trevor Ariza är riktigt bra försvarare. Det märks att det var det rätta draget från Houstons GM i sommras att värva in försvarspelare till denna otroliga offensiva kraft. Defense wins you championships och det är vad Rockets är ute efter denna säsong, Golden State i all ära och de lär ta hem hela köret men Houston ska vara med i snacket om en Western Conference Final.

Jazz v Rockets alltså, igår såg vi linan droppa för Golden State efter att Curry blivit skadad och kommer vara borta i veckor till 5.5 mot Hornets. Den borde legathögre (lätt och vara efterklok). Curry och Green i all ära, otrolig spelare men att underskatta Kevin Durant till 5.5 är blasfemi. Att underskatta ett helt och friskt Rockets till 5.5 är...jag har inga ord. Nu tog jag 4.5 för värdet fanns och linan rörde sig till 6. Även om Jazz försvar är bland de bästa i ligan så är Rockets anfall bland de bästa i ligan med en James Harden som filéa, stekte OCH kokade Utah med 56 poäng förra mötet. Med en frisk CP3 som kan operera på försvar som en doktor, då har jag ingen förståelse. Kan mycket väl vara för bra för att vara sant men att detta Rockets inte kommer ta linan ser jag mer eller mindre som helt sjukt. Vad skulle linan vara om Warriors vart helt friska mot detta Jazz? 9.5-10.5 kanske? Nå vi kan spekulera och fundera men jag litar på Houston Rockets i denna matchup, snabb pace v långsam pace. Vem vinner?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.