Speltips: Raptors @ Rockets

Det har varit en röd november hittills men det är bara en månad lika så vår fina oktober. Det är som vi alla vet ett maraton och inte en sprint. Likadant är det med NBA-säsongen.

 

Houston har startar säsongen med en racket i baken och har vunnit 11 och förlorat 3 matcher. Det viktigaste med Rockets är att deras försvarspel varit väldigt fint, (7 i ligan) och inte minst anfallspelet (2 i ligan bakom bara GSW). James Harden har plockat upp formen där han lämna den förra säsongen och det kommer inte förändras även när CP3 kommer tillbaka, han är nummer ett i Houston och det kan ingen ta ifrån honom.

Eric Gordon har spelat som en stjärna i inledning, vem vet han kanske kan hålla uppe detta spel en längre tid och när Paul kommer tillbaka.

Som lag har Rockets hittat sitt spel på ett imponerande sätt. Hög skottprocent och en effektiv stil av basket som D'Antoni skapat för detta Houston som har en 140 offensiv rating senaste 5 matcherna och laget kommer ut i första quarten med ett mindset att döda matchen redan efter 12 minuter. Alla vet sin roll i laget och alla gör sitt jobb på bästa sätt, utom kanske Ryan Anderson som varit bland de sämre starters i ligan under de senaste matcherna.

Matchen mot Raptors förväntar jag mig att laget fortsätter sin winstreak pga att Toronto är ett lite överhypeat lag och har en lite för överhypead spelare IMO i Demar DeRozan. Han är en väldigt bra spelare inget snack om saken, dock är han otroligt ineffektiv och med noll trepoängsskytte. Det gör honom till en rätt "medioker" ,inte riktigt det ordet jag vill ha heller, stjärna. Han skjuter 8/17 per match, 0.8/2.4 treor med en usage rate på 31% mellan 30-35 minuter speltid. Andra spelare med samma statiskt är mycket effektivare så som Kristaps Porzings, James Harden och Giannis Antetokounmpo. Även om Giannis t ex inte heller skjuter särskillt mycket treor så är han en beast i paint och ingen kan riktigt stoppa honom medans man kan stoppa DeRozan. Han är en off and on spelare så som många andra shooting guards i ligan. Förhoppningsvis är han is och inte eld just i denna match. 

Jag spelar inte emot Raptors för att jag inte tycker att de lever upp till hypen utan för att deras försvarspel har varit uselt medans Rockets anfallsspel varit eld. Rankade på 24:e plats senaste 5 matcherna är en stor del varför jag spelar emot detta lag, Norman Powell är skadad också och han är bland deras bättre försvarare.

Houston har haft the upper hand emot Toronto hemma och det kommer fortsätta inatt. Raps har ingen som kan försvara Harden medans Tucker, Ariza och Mbah a Moute kan försvara DeRozan.

Jalsjalleys blogg

Jalsjalley

Ett ord. Basketälskare! Fokus ligger på NBA, även om det kan slinka in ett och annat WNBA/Eurobasket-spel också. Jalsjalley älskar att prata basket, statistik och sport överlag. Han hittade till basketen som liten grabb, genom sin bror, som visade honom Hakeem Olajuwon in action och efter det var "Jals" fast för all framtid!

Sveriges bästa

Kända profiler