Speltips: Spel inför V.42 del 1

Hallå där!

Det kommer bli en hel del spel inför nästa veckas turneringar så väljer att skriva en mindre text till varje spel istället för att fokusera på två till tre matcher.

Väljer att skicka ut fyra spel redan nu men det kommer en del två lite senare ikväll när alla odds har släppts.

ATP Antwerp Ernesto Escobedo-Denis Shapovalov Ernesto Escobedo +1.5 set @2.30 Pinnacle 2/5u

Hade den här matchen spelats för tre månader sen innan Shapovalovs semifinal plats i Montreal och framgången i US Open hade det varit en 50/50 match men nu istället så är oddsen 1.27-4.10 till Shapovalovs fördel.

Han spelade riktigt bra under den månaden men frågan är om han hade haft den succén i US Open ifall han hade åkt ut i första omgågen i Montreal veckan innan där han vann mot Rogerio Dutra Silva efter att ha räddat flera matchbollar.
Tog sig fram till semifinal i Montreal efter den vinsten mot Dutra Silva och kunde sen rida på den vågen in i US Open.
Kommer han nu lyckas hålla den nivån resten av säsongen?
Inte en chans säger jag. Jag är mer inne på att det var en formtopp under en längre period och att han nu kommer hålla samma nivå som han hade innan eventuellt lite vassare men inte så pass mycket bättre att oddsen ska skilja såhär mycket.

Escobedo känns rätt formsvag just nu där han har medverkat i 4-5 turneringar utan att leverera något speciellt bra resultat.
Jag har dock förhoppningen att han nu ska vara väldigt motiverad till att leverera bra tennis och kollar man på hans tidigare resultat den här säsongen har han inte presterat bäst när motståndet är som sämst i challenger turneringar utan när motståndet är som tuffast i ATP turneringarna.

Shapovalov förlorade mot Troicki förra veckan i Shanghai med 7-6,3-6,0-6 efter att haft problem med ett magvirus och det kan också ha stört honom i förberedelserna inför den här turneringen.

Valde mellan raka och +1.5 set i den här matchen men eftersom Shapovalov har vunnit många matcher när det gått till ett avgörande set så känns +1.5 set betydligt säkrare och det skulle inte förvåna mig ifall vi får se en segstartad Shapovalov medan Escobedo levererar från start.

3-6,7-6,6-4 Shapovalov?

ATP Antwerp
Steve Darcis-Cedrik Marcel Stebe
Steve Darcis @1.75 pinnacle 3/5u

Undra om folk är osäkra på Darcis status eftersom han gav upp i sin senaste match mot Kyrgios och det är därför oddsen inte sänkts utan istället ökat.

Kollar man på spelstyrkan mellan dessa två på hardcourt är Darcis betydligt starkare och bättre. Hans form är det inget fel på heller då han har levererat bra resultat den senaste tiden.
Han gav upp pga en nackskada mot Kyrgios och vad jag har fått fram efter lite nätsökningar är att det inte något som ska störa honom längre.

Stebe har spelat bra den här säsongen med mycket starka resultat på challenger touren men han har fortfarande en del att bevisa på ATP touren och hardcourt innan han ska ställas ut till 2.19 mot en så pass rutinerad och bra spelare som Darcis.

Hemmaplan för Darcis i den här turneringen och det är i såna lägen som han presterar bäst när han har publiken med sig vilket vi har sett tidigare framförallt i Davis Cup sammanhang.

Liknande form på båda men Darcis besitter en betydligt bättre och jämnare nivå vilket bör göra honom till större favorit än 1.75 och är han bara i 100% skick ska han kunna städa av Stebe ganska lätt.

ATP Stockholm Nicolas Almagro-Hyeon Chung
Nicolas Almagro @3.90 bwin 2/5u

Visst är Almagros bästa underlag grus men han presterade bra tennis i Metz för några veckor sedan vilket är ett liknande underlag som vi har i Stockholm den här veckan.

Många har varit inne på att underlaget är betydligt Snabbare den här veckan än vad den har varit tidigare i Stockholm och att mattan ska likna mer det underlaget som finns i Shanghai där de flesta spelare kommer ifrån.

Almagros resultat på hardcourt den här säsongen har inte varit speciellt dåligt då han har slagit Kohlschreiber och spelat jämnt mot Murray och Goffin vilket ändå är imponerande med tanke på att han ändå trivs bäst på gruset. Han får bra utdelning på sin serve på snabba underlag och brukar ligga runt 9-10 serveess per match.

Han trivs rätt bra i Stockholm också där han har ett positivt matchfacit med 6 vinster och 4 förluster där förlusterna har kommit mot Del Potro, Dimitrov, Berdych och Marterer. Förlusten mot Marterer var i kvalet 2015 där han senare fick en lucky loser plats till turnerigen så svårt att dra några växlor av den matchen.

Chung har levererat bra tennis den senaste tiden och är en av många framtidslöften med sina blott 21 år fyllda. Slagit spelare som Bautista Agut och Goffin den senaste tiden så potentialen är stor och redan nu får man se honom som en stabil topp 60 spelare.
Dock så är hans resultat i Europa på hardcourt inte något som imponerar och när han nu ska spela på en inomhusbana i Stockholm så är det svårt att avgöra vilken nivå han kommer hålla.

Gillar skrällspelet här och kan Almagro hålla samma nivå som han gjorde i Metz för några veckor sedan har en bra chans att ta sig vidare till andra omgången.

Challenger Ningbo Yusuke Takahshi-Mikhail Youzhny
Yusuke Takahshi @4.86 pinnacle 2/5u

Det är inte ofta Youzhny väljer att spela på challenger touren och man måste ställa frågan kring hur motiverad han är i en sån här turnering som spelas långt ifrån hemlandet. Han har bara spelat en challenger turnering den här säsongen och det var i Kaohsiung där han förlorade i första omgången mot Saville som storfavorit (1.15-4.55) med 6-1,6-7,1-6.

Han är inte uppskriven till challenger turneringen i Kina nästa vecka så jag tror inte han har något emot att göra ett snabb besök här och sen åka hem till Ryssland för att ladda om till spel i Europa resterande tiden av säsongen.

Takahshi gjorde det bra i Tokyo för två veckor sedan där han vann mot Menendez Maceiras och Pospisil innan han förlorade mot Harrison med 4-6,6-4,4-6. Imponerande resultat och kan han hålla liknande nivå den här veckan är skrällchansen stor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.