Speltips: Speltips Tottenham - Manchester City. Toppmöte på måndagskvällen

City - Tottenham 29/10

Snart november och vad passar då bättre än en riktigt fin måndagsmatch från de brittiska öarna. Fjolårsvinnarna åker ner till London för match emot Tottenham. Och jag tror och hoppas att matchen blir underhållande.

Förutsättningar

Champions League vilar denna vecka och då passar Premier League på att starta upp veckan med en riktig toppmatch. Två lag vars ambition såklart är titeln detta år och båda lagen har resultatmässigt inlett säsongen bra, även om den rent spelmässigt lämnat en del att önska, i alla fall för hemmalaget. Med en match mindre än de andra topplaget finner vi City på en tredjeplats och Spurs på en femteplats. Men det är jämt och vid vinst kommer City att överta ledningen från Pool. Skulle Spurs vinna passerar de City och kommer hamna på samma poäng som tvåan Chelsea.

Båda lagen kommer med en okej form om man bortser från Spurs prestationer i Europa. Tottenham med tre raka segrar i ligan. City har endast tappat poäng i två matcher så långt i PL. Liverpool och Wolverhampton lyckades båda lösa kryss emot Peps gäng.

Matchen spelas på Wembley, där det igår spelades amerikansk fotboll. Detta har tydligen satt sina spår i gräsmattan vilket förmodligen har betydelse på varför jag tar det spel jag faktiskt tar idag. Men mer om det nedan.

Tottenham

I väntan på sin nya arena får de fortsatt spela sina hemmamatcher på Wembley. Och visst.... formen är god, iaf om man kollar tabelläge och poängskörd. Men under ytan finns en viss irritation. En irritations om nästan kan spåras tillbaka till sommaren då man valde att vara passiv i transferfönsret och istället foka på att enbart förlänga med tränare och flera nyckelspelare. Såklart var detta det viktigaste, men nog hade några ytterligare kvalitetsspelare in vart väl värt. Och detta har man blivit medveten om i takt med de skadebekymmen man fått. Alli, Eriksen har båda vart skadade. Lägg därtill en Dembele som är skuggan av sitt forna jag samt att Son spelade asiatiska mästerskapen i början av säsongen. Kane är inte lika skarp som vi vant oss vid och då är är tur att spelare som Lamela och Moura skridit fram och tagit plats som tongivande spelare i detta lag.

Men det finns ljuspunkter också. Skadebekymmren börjar lätta. Eriksen var tillbaka senast i Champions League och Alli rapporteras fit for fight igen efter sin hamstring. På skadelistan finner vi nu endast Rose och Verthongen.

Manchester City

Fjolårsmästarna fortsätter att plöja framåt. Som jag skrev ovan har man endast tappat poäng emot Pool och Wolves, och efter förlusten emot Lyon i CL har man även där två raka segrar och leder nu sin grupp. Detta trots att man saknat sin stora Playmaker Kevin De Bruyne. Men även för City har man positiva nyheter och KDB startade senast i Champions League och är därmed aktuell för start även ikväll.

När man följer City är det ju alltid ett lotto vilket lag de skall ställa upp med. Mor Shakhtar vilades till exempel Aguero och ändå krossade man det Ukrainska, bevisligen svårslagna storlaget på bortplan med 3-0. En David Silva i storform var den stora regisören där och skulle gissa att man startar med en liknande lag idag, fast där Aguero borde ersätta Jesus.

Det är alltid skoj att kika på detta City. Kombinationsspelet de visar i symbios med den speed är alltid imponerande, och som objektiv åskådare blir det alltid roliga matcher att titta på. Skall vi se någon svaghet så släpper de ofta till en eller ett par bollar. Dessutom kan det ibland gå i strå. Men en fin vila efter senaste Champions League matchen och motivationen på topp så ska man ha en bra chans i denna match

Speltips

Jag började med att nämna kvaliten på spelplanen. Jag tror detta har spelat roll när vi tittar in vilken mållina vi bjuds på ikväll. En dålig plan brukar trycka upp oddsen på överlinorna och vi har gått från odds runt 1,85 på över 3,0 till ett odds 2,0. För med Eriksen och KDB tillbaka så har vi ny offensiv kraft som egentligen borde kunna ta oddset åt andra hållet. Lägg därtill en Verthongen som fortsatt är borta som jag håller som Tottenhams bästa mittback och jag tror och hoppas vi kan få en målrik historia, trots en halvdann plan. Jag hade personligen satt en lina på ö3,5 så för mig är spelet givet. Jag får dessutom stöd rent historisk då matcherna mellan dessa lag brukar innehålla en del mål. De två senaste säsongernas möten har gått över denna lina 3 gånger och den sista gången slutade exakt med tre mål och i ett sådant scenario så får vi pengarna tillbaka.

Jag spelar alltså ö3,0 @ 2,0 på Pinnacle

Tid: 018-10-29 klockan 21:00

Match: Tottenham - Manchester City

Spel: Över 3,0 mål

Odds: 2,0

Bookie: Pinnacle

Insats: Flat (5u)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.