Speltips: Birmingham - Swansea ()

Masen 2018-08-17

Hej,

Förra veckan vart det klent med bloggtips då jag var toastmaster på ett bröllop.... I den mån jag hittar spel finns det mer tid denna vecka och på fredagen inleds det direkt med en match i Championship.

Matchen som vi får se är väl ingen höjdare på förhand. Birmingham är kanske Championships tråkigaste och mest intensägande lag. Nu tar de emot nedflyttade Swansea som i slutet av fönstret vart rånade. Dock kommer man såklart följa dem hårt då de har tre svenskar som alla kommer få sina matcher denna säsong.

Swansea har öppnat mycket bra, med två segrar. Har tyvärr inte kunnat se dem än, men tydligen är resultatet bättre än spelet. När man åkte ur ifjol så förväntade man sig en spelarflykt, och mycket ritkigt....

Mawson, Fabianski, Ayew, Ayew, Clucas, Fernandez, Bartley, Mesa, Ki, Baston för att nämna några och det är ett helt nytt lag som Potter kommer få jobba med denna säsong.

Birmingham som ifjol hamnade långt ner i tabellen är väldigt målsnåla. Ett kompakt försvar verkar vara deras väg till framgång och man försöker krympa ytorna så mycket som möjligt för motståndarna för att sedan ligga på omställning. Man har efter oavgjort emot Norwich i premiären förlorat emot Boro och sedan Reading i cupen. Sommaren var heller inte mycket att orda om. Visst har man lånat in lite kvalitet i formm av Bogle och Mahoney, men i övrigt är det inte mycket att rapportera. Det kommer förmodligen bli en mellansäsong där största målet är att undvika nedflyttning. Monk är talangfull tränare, men detta uppdrag känns riktigt svårt på förhand.

Detta är en match jag förväntar att Swansea för. Man är försvagade, men tittar man på laget så är den både ung och talangfull. På topp kommer McBurnie att stänka in sina mål. McBurnie som under många säsonger dominerat u23 får nu äntligen chansen som förste anfallare. Endast 22 år gammal tycker jag alltid han lyser med rutin och moget spel. Känns ranglig, men är både smidig och vass med huvudet. Till sin hjälp har han haft svenske Asoro och McKay. Även detta två yngre herrar där Asoros snabbhet kommer ställa till det för många försvar. Dock tycker jag hans spelstill passar bättre i en match där man inte förväntas föra spelet, så kanske får vi se en annan trio, där exempelvis Fer skulle kunna vara ett alternativ för svensken.

Nordfeldt klev av senast och förväntas inte starta denna. Dock ingen fara på taket då man har en rutinerad reservmålis i form av Mulder. I övrigt har Potter satsat på unga spelar. Olsson är med sina 30 år äldst i det laget han spelat och de mer rutinerade spelarna som Dyer, Fer och Naughton har fått inleda på bänken.

Som sagt så är Swansea rätta favoriter i denna match, men det känns som Birmingham är ett lag som inte passar detta unga Swansea. Jag tror på en tight och målsnål match, där båda lagen förmodligen skulle vara nöjd med ett oavgjort. Under 2,25 finns till ett bra odds, men det odds som jag sticker ut är BTTS - Nej som vi finner till 1,89 hos Betsson-gruppen (Finns som vanligt högre på SportsMarket för er som föredrar det).

Lycka till

//Masen






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt