Speltips: Reading - Derby

Frank Lampard Derby

Då kör vi igång! I PL blir fredagsmatcher mer och mer vanligt och kritikerna allt mer högljudda, men i Championship är fredagsmatchen redan helig. Istället för Lets Dance, På Spåret eller någon annan gammal TV finns det inge härligare än att kika lite Championship.

Året sparkar igång med en riktig intressant match i Reading - Derby. Två lag som på förhand är vä'ldigt svåra att pricka ut. När jag läst in mig inför denna säsong har jag sett rekar på båda lagen att både gå upp och åka ur. Själv skulle jag gissa att Derby ändå har en grundkapacitet som är betydligt högre än Reading och skall något av lagen gå upp av dessa är det Derby

Reading var ifjol nära att åka ur. Man säkrade kontraktet i sista matchen där man lyckades säkra ett oavgjort emot Cardiff, vilket i sig var imponerande då Cardiff behövde segern för att säkra kontraktet. Nu lyckades Cardiff ändå gå upp och Reading hade spelat Championship säsongen 2018/2019 även med en förlust i den matchen.

Till denna säsong har man rört om en del i truppen. Man har tagit in namn som O´Shea och Baldock som båda har erfarenhet från PL, men även tagit in mer intressanta namn som Sidoel från Ajax ungdomstrupp och även om han inte representerat Ajax A-lag så är han bara 20 och har representerat Hollands landslag på ungdomsnivå. Dock lär han få börja i U23 laget... Ut har man skeppat en hel del dökött, men helt klart kommer förlusten av Kermogant som brytit kontraktet i förväg med Reading att kännas. Fransmannen var för två säsonger sedan lagets bästa målskytt och kommer helt klart saknas. I övrigt kan nämnas att Reading släpper försvararen Evans till just Derby. Ett lite annorlunda nyförvärv då Evans haft problem att bli ordinarie i Reading, men man får anta att Lampard som är ny tränare i Derby ser något i Evans. Denne har ett förflutet i Manchester City samtidigt som Lampard var där vilket man får anta spela roll här.

Reading har inte imponerat på försäsongen... 3 oavgjorda och 3 förluster har blivit facit.... Dock ska man som alltid inte dra för stora växlar av dessa matcher då träningsmatcher och tävingsmatcher är helt olika saker. Och man har faktiskt spelat oavgjort emot ett starkt Fulham och ett Rubin Kazan vilket inte är kattskit.

Jag tror man förstärkt så mycket att man inte borde vara med i någon bottenstrid i år heller, men man är inte i närheten så bra i mina ögon att kunna utmana om top 6. Just till denna match bör man dock verkligen kunna utmana Derby...

Derby var det ja... Har läst superlativ som ruggig trupp, och sjuk potential i detta lag och visst är utnämningen av Lampard som tränare väldigt spännande. Riskabel men spännande. Och laget ser onekligen intressant ut.

Utöver ovannömnda Evens har man tagit Josefzoon från Brentford, Marriot från Petersborough, Wilson från Liverpool och Mount från Chelsea. Några på lån och några permanent. Ut märks spelare som Shackel, Weimann och Bent, även om det senare inte spelade många minuter ifjol. Det finns dock en soppa som ligger och pyr i bakgrunden och det är Vydras övergång till Leeds som nu verkar kollapsa. Vydra var Derbys bästa målgörare i fjol och Derby som saknar ekonomiska muskler har ej råd att möta hans lönekrav. Vad som händer nu är oklart, men jag har svårt att se han ta en plats i Derby iaf initialt efter alla utspel.... Vydra har inte spelat en match på försäsongen och kommer förmodligen inte spela på ett bra tag till. Får se om de kan lösa det för han var minst sagt lyckad ifjol.

Nu har hans närvaro inte märkts så mycket på försäsongen.... Man har imponerat och slagit lag som Southamption och Wolverhampton och enda förlusten var med ett relativt dåligt lag emot Mansfield. Annars har man vunnit samtliga matcher. Anfallsmässigt ser man intressanta ut trots avsaknaden av Vydra. Marriot öste in mål i League One ifjol för Petersborough och Wilson är en personlig favorit som man lånat in från Liverpool. Lägg därtill den evigt unga Nugent om imponerat på försäsongen så har man möjlighet att överaska många lag.

Skall man summera detta så är Derby helt klart rättmätiga favoriter. Man har en bättre och bredare trupp, men jag tycker det finns frågetecken..... Den stora är såklart Vydra. Han vann skytteligan med 21 mål och stod alltså för mer än 1/3 av Derbys totala målproduktion ifjol. Nu är det inte helt klart att han försvinner och man har ersatt, men kommer Lampard få ihop laget direkt? Han är om spännande väldigt oerfaren.

Kollar vi mer på fjolåret så var man alldeles för ojämna. Man blandade finfina insatser med rejäla bottennapp och jag ser inte ritkigt vad man värvat in som skall ändra detta . Av top 8 lagen ifjol var man det lag som släppte in mest mål och vill man upp kan man inte ligga på 1 insläppt mål/match i snitt utan detta måste ner.

Reading är en stabil pjäs som säkerligen kommer kunna utmana. Dock är nog dem vädligt nöjda med ett oavgjort i premiären. Jag förväntar mig att Derby kommer föra matchen, men att denna kommer bli en tät tillställning. Det är trots allt premiär. Ett 0-0 skulle säkert vara ett godkänt resultat för båda lagen och undern är därför intressant. Dock väljer jag att spela BTTS - Nej till 1,88 på NordicBet, (Finns högre på SM för den som föredrar asien) Att jag väljder det spelet istället för u2,25 är för att det finns en risk att om Derby imponerar lika mycket som försäsongen kan det rinna iväg.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.