Speltips: Ny säsong!

Peter Crouch Stoke 31/7

Äntligen sätter säsongen igång och man får möjligheten att skriva av sig lite tankar och ideer här på 1x2. Ny säsong innebär nya lag att ta i beräkningen och jag tänkte i mitt första inälgg för sösongen gå igenom några av lagen, tippa en tabell och även få ner några långtidsspel.

När man kollar in så känns årets upplaga något svagare än förra säsongen. Lag som Wolves och Fulham kommer defenitivt saknas och inget av de nedflyttade lagen känns givna att studsa tillbaka på en gång. Lägg därtill att lag som Aston Villa och Derby deklarerat att man inte har samma ekonomi som tidigare och inte kan satsa likt man gjort tidigare säsonge. Detta öppnar ju dock upp denna serie ännu mera och gör den än mer intressant.

Om vi tittar vinnaroddsen (Odds från bet365) så skall toppen se ut så här:

Stoke 6ggr WBA 8,5 ggr Boro 9 ggr Forest 11 ggr Leeds 12 ggr.

Längst ner hittar vi Bolton 201 ggr Rotherham 201 ggr Hull 67 ggr

Stoke är rättmätiga favoriter. Man borde inte åkt ur ifjol och har en klubb och organsiation som innebär att man inte behöver sälja sina spelare. Vissa har dock såklart försvunnit där Shaqiri till Pool är det största tappet, men också det mest självklara tappet. Den Schweiziska stjärnan skall såklart inte spela Championshipfotboll. Utöver honom märks spelare som Sobhi, Muniesa och Wimmer. Man har förstärkt med Afobe, Etebo, Fedirici, Tom Ince och James Mcleaen, vilket samtliga känns riktigt sunda. Det är spelare som inte riktigt har det där som behövs för Premier League, men där samtliga skulle gå in i de flesta Championshiplag och mer därtill. Tom Ince var en presonlig favorit när han spelade i Derby. Till förra säsongen fick han chansen I Huddersfield, men hans prestation får definiera skillanden mellan spel i de två serierna. Han fick visserligen rätt mycket speltid, men var betyligt mer osynlig än vad han var i Derby. Skall man se någon svaghet så är det väl vem som ska göra målen. Men Afobe är en pålitlig målskytt. Skulle dock vilja flagga lite för att Stokes nedflytt kan vara precis det som behövs för en annan anfallares karriär. Jag hoppas Sadio Berahino tar sin sista chans om han nu får den. Den evigt unge talangen har i alla fall fått starta en del matcher på försäsongen vilket tyder på att han kommer få sina minuter.

Försäsongen har mestadels bjudit på förluster, men jag tycker inte vi ska dra för stora växlar av detta. Stoke har valt att möta idelt tufft motsånd. Man hade försäsongsläger i tyskand där man mötte lag som Bochum, Hamburger mfl och man roterade en hel del.

En del återstår av Silly Season, och den stora snackisen för Stoke blir om man lyckas behåla Buttland eler inte. Bra målvakter har det helt plötsligt blivit huggsexa av och jag kan tänka mig att Buttland är en spelare som kan komma att gå om några av storlagen inte får in den de vill och det laget det ryktas flitigast om är Chelsea.

Jag spelar Stoke top2 @ 3,5 ggr på bet365

Det andra laget jag tänkte sriva några rader om som onekligen ser intressanta ut är Nottingham Forest. Det gamla storlaget som äntligen gör en satsning mot PL igen. För låt oss titta in deras fyförvärv....

Carvalho, Goncalves båda från Benfica. Dawson från Hull, Dias från Monaco, Soudani, från Zagreb, Robinson från QPR, Grabban från Bournemouth, Figureiodo från Sporting och sist men inte minst Colback från Newcastle. Visst en del spelare har även försvunnit men handen på hjärtat är det mest dökött som. Nu är det alltid vansklig med dessa portugiser i Championship Det är lätt att stirra sig blind på Wolves ifjol, men Neves var en världsstjärna innan han kommer till Wolves så hans succe var tämmligen given. Dock kittlar bara tanken på att Forrest skulle ta steget upp i PL. Men vilka är dessa spelare och då tänker jag främst på portugiserna..... Carvalho och Goncalves är två supertalanger som kommer från Benfica. Carvalho mittfältare och Goncalevs är mer Winger eller anfallare. Det gemensamma med dessa och nu börjar det bli intressant, är att båda har Mendes som agent.....Om vi lägger till Dias från Monaco så är Medes även där agent och såklart är det ingen slump längre.... Mendes som lockat portugiser till Wolves säsongen innan, men även denna säsong verkar alltså även ha ett finger med i spelet här. Handen på hjärtat har jag inte koll på dessa, mer än par youtubeklipp, men bara det faktum att Mendes är deras agent gör att man vet att de är bra. Man tog förra säongen in Karanka som fick sparken av Boro. En relativt ung tränare, men jag tror det är bra med en tränare från Spanien för att rådda ihop detta bygge. Och får de ihop spelarna kan man definitvt vara med och slåss däruppe. Får man inte ihop det kan det gå käpprätt åt pipan men jag tror och hoppas det går bra för detta projekt. Nottingham är en klubb som vore fantaastiskt att få se i PL igen.

Man skulle kunna spela top 6 för 2,25, men jag gasar och spelar Nottingham top 2 @ 6 ggr på 365.

Här kommer min tabell

  1. Stoke
  2. Nottingham
  3. Boro
  4. WBA
  5. Norwich
  6. Sheffield U
  7. Leeds
  8. Swansea
  9. Aston Villa
  10. Brentford
  11. Derby
  12. Bristol C
  13. Blackburn
  14. Sheffield W
  15. Preston
  16. Reading
  17. Millwall
  18. Birmingham
  19. Preston
  20. Wigan
  21. Bolton
  22. QPR
  23. Bolton
  24. Rotherham

Ifjol satt Burton åka ur till ett kraftigt överodds. Denna säsong finner jag inget sådant odds. 2,1 för på Rotherham är väl det odds som lockar mest i relegationracet. Rotherham som på något sätt lyckades gå upp förra säsongen har värvat klent. Billy Jones från Sunderland är väl mest namnkunnig, men absolut inte tillräckligt. Man kommer få en tuff säsong, men 2,1 känns aningen snålt så jag hoppar detta spel.

Nog om detta. Säsongen sparkas igång på fredag och sen döljer 46 underbara omgångar.

// Masen






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt