Speltips: Målrik betydelselös match?

Säsongen lider emot sitt slut och matcherna duggar tätt. För egen del är ju såklart Southamptons måstematch emot Leicester kvällens höjdpunkt och jag har även tagit ställning där med ett spel som ni hittar i spelboken. Dock har jag valt att skriva några rader om den andra Premier League bataljen, den mellan Burnley och Chelsea.

Burnley har ju som bekant överaskat hela säsongen. Med ett solid försvarsspel och giftiga omställningar lyckas man lura de flesta lag på poäng. Med 29 insläppta är det bara Manchesterlagen som släppt in färre mål. Så med en högre målproduktion hade man säkert kunnat vara med och slåss om Europaplatserna.

Burnleys säsong skulle man kunna dela upp i tre delar. Första delen som varade fram til ljul där de med dussin av 1-0 segrar tröttade ut sina motståndare och med en chans alltid gjorde mål. Andra delen så var man i en svacka där man spelade ett 10-tal matcher utan att lyckas vinna en enda match och de flesta var eniga att man skulle dala ner mot botten. Dock kom en uppryckning som man nu är inne i, där man kan stoltsera med bland annat 5 raka segrar och man har ej förlorat i ligan sedan början av februari.

Det som imponerat mest på mig är deras förmåga att knipa åt topplagen. Burnley är det nya Stoke och vilka man än möter möts man av respekt och man har aldrig en förlust på förhand. Dessutom kommer man ofta igen. Ofta denna säsong har man tappat initialt för att sedan lyckats kvittera och avgöra i slutet av matcherna.

Man ligger sjua och såklart för en klubb som Burnley så hägrar sjätteplatsen där Arsenal just nu ligger. Med endast två poäng bakom och lika många spelade matcher är Europa såklart ett mål för Burnleyspelarna, men man slåss inte för sitt liv, vilket gör att man kan spela mer avslappnat.

Yttterligare 6 poäng upp finner vi dagens motståndare. I ett vakuum på en säker Europa plats untan realistisk chans för CL så huserar Chelsea. Såklart en besvikelse för fjolårsmästarna och spelet har hackat. Framförallt har man inte löst tomrummet efter Costa. Morata har med all rätt kritiserats hela säsongen och i januari köptes frälsaren Giroud in, men han har fått begränsat med speltid. Ironiskt nog var det såklart när Giroud byttes in mot Southampton som vändningen kom och såklart var det fransmannen som stod för två av målen. Fram tills dess var dock spelet krampaktigt och man hotade aldrig Southampton. Dock föll vårt lag ihop som ett korthus som alltid denna säsong och man kunde vända på steken.

På söndag möts Chelsea- Soton igen, då i FA-cupen och det är ingen vågad gissning att COntes fokus är denna match. 5a eller 6a spelar mindre roll. Jag utgår därför att vi kommer få lite rotation idag. Alonso vart i efterhand avstängd efter att gått in fult emot Long och saknas idag.I övrigt saknas bara Drinkwater och Ampadou av skador. Båda dessa hade förnmodligen roterats in ananrs, men nu får Conte hitta andra lösningar. Möjligt att nyförvärvet från i vintras, Emerson får chansen i Alonsos frånvaro.

Min första tanke inför denna match var att spela hcp på Burnley, helt enkelt för jag tror de är mer motiverade. För Chelsea spelar en femte eller sjätteplats ingen roll, och deras fokus kommer ligga på söndagens cupmatch. Dock när jag analyserade oddsen drogs jag mer åt BTTS - YES. Burnley har en förmåga att göra mål numera i de flesta matcher de spelar. I de senaste 13 matcherna har de gjort mål i 10 av dessa och endast blivit nollade av Arsenal, Manchester U och Huddersfield. Dessutom sedan i julas är man inte fullt lika stabila där bak. Pope briljerar såklart där bak, men jag tycker samarbetet Tarkowski, Mee inte ser fullt lika stabilt ut. Tycker ofta man man släpper till när motståndarlaget kommer i djupet, och med spelare som Hazardm, Willian, Pedro, men även yttrar som Moses och Emerson eller Zappacosta gillar att försöka löpa i djupet bakom motståndarnas backlinje och här tror jag Burnley kommer få problem. Förhoppningsvis kommer även Giroud starta och då kommer man även kunna hota i luften på ett annat sätt. Rent statistiskt är Chelsea stabila målgörare. Man har blivit nollade emot Barca och Man City under våren, men utöver det har man gjort mål i samtliga tävlingsmatcher sedan chockförlusten emot Bournemouth i slutet av januari.

Tid 2018-04-19
Match Burnley - Chelsea
Spel: BTTS - YES
Odds: 2,04
Bookie: Coolbet
Insats Flat (5u)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt