Speltips: Lång fredag för Burton?

Långfredag, och det vankas som traditionen sig bör fotboll från England, där Championship stoltserar med nästan full omgång under fredagen. (Vissa matcher spelas lör-sön). Precis som de större ligorna så kommer vi från ett landslagsuppehåll där flera av lagen har passat på att åka söderut mot lite varmare väder för att samla krafterna, och självklart har många av lagen haft spelare som vart på internationella uppdrag.

Matchen jag fokuserar på i denna text är den mellan Cardiff och Burton. Här kan vi verkligen sckacka toppen emot botten, där Cardiff håller andra platsen med Burton huserar på seriens näst sista plats.

Cardiff är i mitt tycke årets överaskning. Visst har man spelare med kvalitet, och visst trodde man att laget kunde ifall allt klaffade vara med och hota om en top 6 placering. Men att man skulle utmana lag som Wolves, Aston Villa och Fulham om de änlaste placeringarna hade nog ingen kunnat drömma om. Man öppnade serien väldigt starkt och ledde länge. En svacka runt julas gjorde att de flesta inkluderat jag själv, trodde på ett ras nu under våren, men Warnock har verkligen lyckats inspirera spelarna och formen de nu är inne i kan inte beskrivas på ett annat sätt än heroisk. 7 raka segrar i ligan och senaste förlusten i ligan kom den 1 januari emot Queens Park Rangers. Kollar vi även på hemmaplan har de även där 7 raka segrar i ligan (En insprängd cupförlust mot Manchester City väljer jag att bortse ifrån).

När man sätter sig och försöka analysera detta Cardiff så slås man över att det verkligen är ett lagbygge som Warnock fått ihop. Man har byggt från grunden med en väldigt stabil defensiv (Det lag i Championship som släppt in minst mål) Och på topp så är det svårt att se den riktiga stjärnan. Detta kanske mest kan ses när man tittar in i skytteligan och hittar Cardiffs bästa målskyttar på 8 mål (Hoilette och Paterson) Då väljer jag att bort se från Madine som värvades in från Bolton. Just dessa två herrar har med deras speed varit välditg viktiga pjäser och offensivt tillsammans med Zohore deras viktigaste pjäser.

I försvaret har man två resliga herrar i Manga och Bamba som på något sätt kompletterar varaandra fin fint. Två rutinerade mittbackar som fått lite nyenergi till denna säsong, och i alla fall Manga borde kunna vara ett intressant namn för lag i PL. Väldigt positionssäker, bra med huvudet, och fin tajming i aktioner och tacklingar och vi har komponenter som borde attrahera större klubbar om Cardiff ej tar steget upp.

Burton har jag skrivit om förut, men det är ett lag som gör sin andra säsong i Championship men handen på hjärtat så har de varken resurser eller lag för denna serie. Man gör det förvisso väl och har häng på plats ovanför strecket. Trots sin låga placering så slås jag varje gång jag ser dem över deras höga presspel och respektlöshet mot motståndarna. Visst, i vissa matcher är det nog snarare naivt, men i många matcher är det iaf underhållande. På senare tid har man dock jobbat mer med en mer djup backlinje, där försvarsspelet har vart det som prioriteras. För många matcher under våren förlorade med 4-1, 5-2 osv..

Nu möter man alltså Cardiff och jag utgår från att man kommer sjunka ner i försvaret. Hoilette och Paterson är livsfarliga med både speed och teknik och med ett för naivt försvar kommer de springa över Burton. Så deras chans är i denna match att ställa lågt, och hoppas på omställningar, men jag är rätt säker på att Cardiffs skickliga försvar kommer lösa detta galant.

Två alternativa spel skulle kunna vara BTTS-Nej eller Burton u 0,5 då jag helt enkelt inte tror Burton kan lösa mål här. Men oddsen ligger under 1,8 för båda dessa alternativ och då spanar jag hellre in ett minus hcp. Cardiff bör vinna denna med minst två. Bakom har man jagande lag och en seger är ett måste och det kommer man lösa. Jag väljer ett minus hcp på 1,25, mest för att man i flera matcher valt att backa hem när man tagit ledningen med 1-0, men i min bok bör man vinna denna med 3,4-0 om bara huvudet är med. För den modige kan man absolut ta -1,5 eller 1,75 ifall man vill trimma oddset en aning.
Edit: Såg att oddset gått ner under tiden jag skrev reken, men är absolut fortsatt spelbart. I min bok fungerar allt över 1,9

Tid: 30 mars klockan 16:00
Match: Cardiff - Burton
Tips: Cardiff -1,25
Odds: 2,04
Bookie: Pinnacle
Insats: Flat (5u)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt