Speltips: Toppen emot Botten

Helg igen och åter en fredag utan action. Premier League skulle stått för underhållningen men Tottenham hade den dåliga smaken att gå vidare i Fa Cupen så därför blir det ingen match denna helg. Det innebär förövrigt att Newcastle som åkt ut har 21 dagar utan match....

Jag blickar emot lördagen och återigen Championship. Matchen jag vill bena ut är den mellan serieledarna Wolverhampton och Burton som huserar på näst sista plats. Redan innan säsongen ropade många, däribland jag själv ut att Burton nedflyttning var ett bra spel och vi kan väl säga att vi har minst sagt slagläge. Dock är tabellen där nere jämn och man har bara 3 poäng till Barnsley som finns ovanför sträcket.

Burton har en rätt usel form. Man har förlorat 3 av de 4 senaste matcherna och spelet har grusats rejält. Runt julas såg det ändå ok ut för de gula, men i takt med att skador kommit har den tunna truppen halkat längre och längre ner, och tillsammans med Sunderland så är det de två lag med absolut sämst förutsättning att klara sig. Inte nog att man ligger där man ligger. En tunn trupp och en ganska beskedlig högsta nivå gör att jag tror de får väldigt svårt att klara kontrakt i år.

Dessutom har vi stora orosmoln i laget. Jamie Allen, Luke Murphy, Martin Samuelsen, John Brayford, Lucas Atkins och Ben Turner är samtliga ordinarie, och samtliga väntas missa denna match. Detta ställer sålklart till det för Burton och det blir det ett svagt lag som skall besöka seriegiganten.

I denna match möter man alltså Wolves. Laget med med Jorge Mendes som "sportchef" eller vad han nu är. Man har i alla fall Championships överlägset bästa lag, och leder som bekant Championship och det enda som kan hota en direktplats till PL är en smärre kolapps. Kritikerna surrade dock för någon vecka sedan där man helt plötsligt fick stryk av Aston Villa med 4-1. Man skall dock komma ihåg att det var ett supermotiverat, formtoppat Aston Villa och där Wolves saknade storstjärnan Neves. Just Neves skulle man kunna skriva spaltmetrar om. Stjärnan som jagades av toppklubbar i Europa och hamnade i Wolverhampton är oerhört nyttig för dem. Spelmotor, dirigent men jag tycker även han acklimatiserats bra till det engelska systemet och han tar mycket jobb även hemåt.

Senast spelade man ut Reading och även Burton skall vara en mumsbit. I den matchen gick Jota ut och förväntas bli borta en tid, vilket såklart är ett avbräck. Man har dock fin back up i Cavaleiro så detta bör inte störa Wolves nämnvärt.

Wolves kommer äga bollen och enda orosmolnet är Burtons omställningar där de är starka. Men i min bok finns inte hur de skall missa denna match. Jag tog spelet tidigare i veckan och på något sätt har oddset dessutom ökat och för mig är det bara att tacka och ta emot.

Tid 2018-03-17 klockan 16:00
Match Wolverhampton - Burton
Spel: Wolverhampton: -1,5
Odds: 1,88
Bookie: Pinnacle
Insats: 5u






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt