Speltips: Uppryckning ett måste

Gårdagens bloggspel var inte bra. Visserligen skall Derby enligt rapporterna varit det klart bättre laget. Bland annat hade man en boll inne men det dömdes bort för offside. Men sammanfattat är det såklart inte okej att ta ett överspel när det blir 0-0 i matchen. Vi tar nya tag och vilken kväll vi bjuds på. 7 matcher från Premier League, samtidigt som Dead Line Day skall avslutas och lägg därtill ett fullsmockat 1x2-Live. Bara att boka in kvällen och ställa in allt som inte har med fotboll att göra för det kommer bli grymt.

Dock har jag svårt att hitta värde i PL matcherna idag, men har några spel inringade. Manchester United +0,25 lockar och även undern i Newcastle - Burnley. Men innan jag tar de spelen vill jag se elvorna. Ett spel jag redan tagit är i sexpoängsmatchen mellan mitt kära Southampton och Brighton. Sydkustsderby och en riktigt bottenfajt.

Även om det alltid tar emot att reka Southampton då det finns stor risk man jinxar allt, så är det väldigt roligt. Det är det lag jag följer mest av naturliga skäl och det är alltid skoj att skriva ner sina tankar om laget man håller på.

Denna säsong har såklart varit ett misslyckande. Fans, lokalpress och spelare är frusterade och många är de som vill ha väck Pellegrino. Personligen är jag motståndare till att sparka tränare under säsong. Soton är ett lag som ofta tänker långsiktigt och nu fick man Pellegrino och låt hellre han fortsätta än ta in någon gammal stofil som många av våra konkurrenter gjort. Sen ställde det sig såklart på sin spets när Silva fick sparken för någon vecka sedan. Jag står dock fast vid att det bästa är att låta Pellegrino styra det här fram till sommaren, så får man utvärdera då.

19e plats ligger vi på inför denna match. Swansea har med två raka 3 poängare mot Pool och Arsenal lämnat bottenplatsen och vi har nu bara WBA efter oss. Men vad är det då som gått dåligt? Ja denna säsong har det mesta hackat. Försvarsspelet är alls inte lika samspelt som man vant sig vid. Målvaktspelet har varit under all kritik. Men framförallt kan vi inte göra mål. Och är det något jag ska klaga på hos Pellegrino är det hur han behandlat vissa spelare som jag ser betydligt större potential hos än de han satsat på. Long har väl startat nästan samtliga matcher sen Austin vart skadad och vart bedrövlig. Karln kan inte göra mål och även om han är rivig så måste vi ha en anfallare som har näsa för målet. Samtidigt har Redmond och Gabbiadini frusit fast på bänken och känns båda iskalla i Pellegrinos bok. Gabbiadini har ryktats bort, och inte vart saken bättre när vi äntligen värvade in en anfallare. Carillo från Monaco. Frågan är dock om han är svaret på våra problem. Visserligen verkar han ha näsa för målet, men jag är skeptisk tills jag sett vad han går för. Han kom in i FA-cupen mot Watford, och jag tror det är stor chans att han får starta ikväll. Man får ju någonstans utgå från att Pellegrino vet vad han gör när han plockar in en landsman till oss på postionen vi verkligen hade ett skriande behov av att förstärka.

Men räcker detta? 75 miljoner pund fick vi för VVD och den summan är vi långt ifrån att spendera. Det har ryktats om Promes från Spartak Moskva. Och tydligen ska de accepterat ett bud på omkring 30 miljoner, pund men affären gick ändå inte i lås då de inte kunde hitta en ersättre. Det har ryktats om Walcott, Gaitan mfl mfl. Skulle vi gå in i februari med vetskapen om att vi sålde våra bästa mittback och endast värvade en bänkspelare från franska ligan så är det solklart underkänt transferfönster.

Så nog tjatat om det. Idag möter vi Brighton och om vi bortser från problemen ovan så har faktiskt spelet sett bättre ut senaste tiden. Vi har haft rejäl otur och borde nog om vi ser till spelet haft betydligt fler poäng. Något som faktiskt fungerat klanderfritt denna säsong är vårt centrala mittfält. Romeu och Höjbjerg har vart riktigt bra tillsammans och vunnit de flesta duellarna på mitten. Offensivt har James Ward Prowse äntligen börjat hitta sin riktiga potential. I honom har vi en av ligans vassaste fötter och de är ett ständigt anfallsvapen både i spelet, men såklart även i de fasta siuationerna. Jag tycker även Tadic sett betydligt bättre ut senaste tiden. Tadic är en sådan där spelare som jag inte håller speciellt högt men alla som inte följer Soton alltid rankar som en kvalitetspelare. Han varvar sina fina toppar med alldeles för djupa dalar. I flera månader kan han vara helt osynlig, men just nu känns det som han är på gång vilket såklart är viktigt för oss. Även defensivt har det sett bättre ut. Forster har petats och McCarthy har ersatt och gjort det helt okej. I mitten har vi tre mittbackar som för tillfället fungerar. Skulle gissa att trots Stephans mål sist så kommer Pellegrino starta med Yoshida och Hoedt idag. Och framåt utgår jag från att Carillo får starta idag. Long har försatt sina chanser och han uppenbarligen inte tror på Gabbiadini. Bertrand drass med en hamstring och kommer ha ett sent fitness-test och vår naturlige ersättare McQueen har vart sjuk i veckan. Får se om det bli någon av dem eller Pied som startar. Annars kommer vi bästa möjliga lag.

I Brighton saknas deras rekordnyförvärv Locida som är out pga en hamstring. Ulloa som lånats in från Leicester kan vara med i truppen, men skulle gissa att han börjar på bänken. Men i övrigt inga smärre avbräck.

Mycket ångest kommer nog spegla denna match men kan Southampton gå in med samma speed som vi gjort de senaste matcherna skall vi ha en bra chans här. Med Carillo på topp har vi kanske äntligen en anfallare vid sidan av glasliraren Austin som kan göra mål. Brighton är ett lag som visserligen imponerat men vi ska ha bra chans här. Dock tycker jag oddset på den raka ettan ligger ganska korrekt. Däremot räknar jag nästan med mål. Vi gör ofta mål på St Marys och med vår nyfunna offensiv skall Brightons rätt mediokra försvar verkligen ställas på prov. Brighton släppte i senaste matchen in fyra mål emot Chelsea och innan det två emot WBA, och den stabilititet man visade tidigt på säsongen är betydligt svajigare nu.

ö1,25 mål för Southamption @ 1,8 blir mitt spel där vi alltså får en halvförlust om vi "bara" gör 1 mål. Jag tycker även ö1,5 till ungefär dubbla degen fungerar för den som inte kör på Pinnacle.

Tid: 2018-01-31 klockan 20:45
Match: Southampton - Brighton
Spel: Southamtpon ö1,25
Odds: 1,8
Bookie: Pinnacle
Insats: 5u (Flat)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt