Speltips: Returmöte

Tisdag och inga veckomatcher i Premier League eller Championship. Däremot får lagen som spelade oavgjort i Fa cupen spela sina omspel. Av PL lagen som tvingas till ytterligare en match hittar Vi Leicester, Swansea, Bournmouth, Chelsea och West Ham. I just det sistnämnda lagets match har jag hittat dagens spel.

Men jag måste börja med att be om ursäkt för en riktigt dålig rek i fredags. 0-0 slutade Sheffieldderbyt, och jag trodde på en målrik historia. Första fem minuterna bjöd precis som analysen trodde, på ett högt presspel och stora ytor och jag tänkte att detta blir lätt. Sedan hittade lagen mer rätt i postioner och resterande del av matchen vart väldigt trökig och mållös. Men men, nog om detta.

West Ham spelar idag hemmamatch emot Shrewsbury. Bortalaget huserar i toppen i League One och är kanske mest känt för att Hazard kallade dem för Strawberry för några säsonger sedan när Chelsea mötte dem i denna cup. Som de flesta vet är cuperna nedprioriterade iförhållande till ligan i England. Vi får ofta se rotationer. När lagen möttes förra helgen så slutade matchen 0-0. Enligt rapporterna en tät match där Shrewsbury hade betydligt mer än förväntat av spelet. Man skall dock komma ihåg att den matchen spelades helgen efter det täta julschemat så lagen var trötta och West Ham vilade flera av sina stjärnor.

Moyes har väl annars börjat få rätsida på detta lag. Senaste 10 matcherna har de endast två förluster och faktiskt ingen förlust senaste fem matcherna. Arnautovic och Lanzini har vart riktigt heta tillsammans och bildar tillsammans ett klassanfall. Senast körde man över Huddersfield med hela 4-1 borta, där Lanzini stod för 2 mål och Arnautovic för 1 mål och 2 ass.

Till dagens match saknas Andy Carroll och Javier Hernandez. Bli inte förvånad om man även vilar Lanzini och Arnaotovic. Mitt tips blir nog att Ayew startar och de två förstnämna börjar på bänken redo att hoppa in i andra vid behov. I övrigt har Moyes sagt att man siktar på att gå vidare så jag tror inte man vågar vila så många fler spelare. i defensvien vet vi Moyes är stark och jag har verkligen svårt att se West Ham släppa in mål i denna match.

Shrewsbury huserar som sagt i toppen av League One.Man ligger tvåa efter Wigan efter en hutlös inledning av säsongen. Formen har dalat en aning, men har verkligen visat att man kommer vara med i kampen om uppflyttning. Direktplats blir dock svårt tror jag. Wigan och Blackburn har för bra lag, men en play off plats skall defentivt vara inom räckhåll.

Som tvåa i ligan kunde man tänka att man öser in mål men så är ej fallet. Faktum är att man på 26 matcher bara gjort 34 mål. Väldigt många 1-0 segrar. Man spelar ett placeringsäkert försvarsspel och har bara släppt in imponerande 18 mål på dessa matcher. I de matcher jag sett låter man ofta motståndarna ha boll för att sedan ligga omställningar. Nu möter man ett PL lag och återigen så tror jag att man kommer få svårt att ens komma över halva plan här.

Inga nya skador i Shrewsbury så förmodligen ett starkt lag att vänta, men det skiljer som sagt två divisioner mellan lagen och West Hams bänk är klasser bättre än detta lag. Dock är man som jag tidigare skrev väldigt diciplinerade och får West Ham inte mål på dem relativt snabbt kan paniken sprida sig. En inte alltför djärv gissning är att Shrewsbury kommer gå för 0-0 så långt som möjligt.

Så vad ska man då spela? Raka på West Ham lockar ej då oddset ligger under 1,6. Undern skulle fungera, men får vi ett tidigt mål på West Ham så måste Shrewsbury framåt och då kommer det skapa ytor och tid för West Hams kreativa spelare. Men som jag skrev tidigare så kan jag inte se Shrewsbury göra mål här. Moyes stabila defensiv bör neuatrlisera Shrewsburys klena offensiv. Deras bästa anfallare denna säsong Payne är dessutom mållös i de senaste fem matcherna och hans ersättare Morris är inne i en torrperiod även han.

Så u0,5 spelar jag till finfina oddset 1,86 så slipper jag oroa mig för eventuella rotationer på West Hams anfallare eller Shrewsburys mycket effektiva försvar för den delen.

Tid: 2018-01-16 klockan 20:45
Match: West Ham - Shrewsbury
Spel: Shrewsbury u0,5
Odds: 1,86
Booke: Pinnacle
Insats: Flat (5u)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt