Speltips: Tredje gången gilt för Finland i U19 EM?

Senaste bloggspelet som spelades i fredags slutade i en förlust, när Edusustus STPS gjorde en svag match och förlorade med 2-1 borta mot Virky. Idag har vi en del matcher i dom finska serierna när det skall spelas 3 matcher i Veikkausliiga, 2 i Kakkonen, 2 i Naisten Liiga och 1 i Kolmonen. Har dock i dagens bloggspel valt att ta fokus återigen en gång på U19 EM-slutspelt och flyttar över fokus till Finlands avslutningsmatch i grupp A.

Portugal U19 – Finalnd U19 spelstopp 22.07.2018 kl. 17:30

Dags för den avslutade omgången i grupp A när Italien och Norge ställs mot varandra i Seinäjoki och Portugal och Finland mot varandra i Vasa. Läget i gruppen är att Italien leder den med 6 poäng efter 2 matcher, Portugal och Norge har båda 3 poäng efter två matcher och Finland ligger (än så länge) sist på 0 poäng efter 2 matcher. Alla lagen i gruppen har ännu möjligheter att ta en av dom två semifinalplatserna som finns. För Finlands så måste man vinna mot Portugal för att minst bli 3:a i gruppen, vilket innebär att man får spela en playoff match om den 5:e och sista VM-platsen mot det lag som slutar 3:a i B gruppen. Om Finland vinner mot Portugal med minst två mål, samtidigt som Italien vinner sin match mot Norge slutar Finland på andra plats, då Finland, Portugal och Norge slutar alla på 3 poäng och då avgör målskillnaden i inbördesmatcherna.

Finlands EM har spelmässigt såhär långt varit klart positiv, vilket sist och slutligen är sedan en klen tröst när man ligger fortfarande på 0 poäng. Man inledde EM med att spela en bra match mot Italien, var man skapade en mängd med målchanser utan att lyckas göra mål och förlorade med 1-0. Sen var det dags för match mot Norge, vilket det tar ont att skriva om. Man gjorde återigen en bra match, även om man spelmässigt inte kanske kom upp i helt samma nivå som man gjorde mot Italien. Man ledde matchen med 2-1 ännu i den 89:e minuten, det som hände efter det är återigen ett stycke mindre trevlig fotbollshistoria när Norge kvitterade till 2-2 i den 90:e minuten och kunde ännu göra 3-2 i den 92:a minuten.

Ser vi en bit bakom resultaten så har Finland gjort ett klart godkänt EM såhär långt. Tar man i beaktande att under tidsperioden augusti 2017 och mars 2018 spelade man 10 matcher med saldot 1 oavgjord och 9 förluster och målskillnaden 1-35, så hade åtminstone inte jag direkt höga förhoppningar på laget inför EM. Den stora enskilda orsaken till varför man nu har spelat upp sig så pass mycket finns att finna i tränaren Juha Malinen som tog över i början av mars och har fått ut maximalt från laget.

Portugal inledde sitt EM med att vinna 3-1 mot Norge. Ser vi på resultatet i den matchen så hade man en hel del tur när Norge hade 3 stycken ribbträffar i matchen, bl.a. i slutet av matchen när man ledde med 2-1. Sen var också två av målen som Portugal fick mera eller mindre bjudningar av den norska målvakten och dess försvar. I den andra matchen åkte man på en 3-2 förlust mot Italien. Spelmässigt så gjorde man en klart godkänd match där, speciellt med tanke på att man redan i den 9:e minuten fick försvararen Diogo Lucas Queiros utvisad, vilket också innebär att man kommer att sakna honom i dagens match.

Spelbolagen har satt Portugal som stora favoriter i dagens match när man får odds runt 1.30 på dem. Håller med att man skall vara favoriter mot ett Finland som ännu har 0 poäng, men som man har sett tidigare i denna turnering så kan alla lag slå alla om man har en bra dag. Finland har som sagt gjort två bra matcher såhär långt, som man har båda förlorat med uddamålet. För tillfället ligger AH linan +1.5 på Finland på odds runt 1.90-2.00 beroende på vilket spelbolag man kollar hos. Denna linan skulle säkert vara ett klart smartare spel val än det spelet som jag har satt fokus på. Förväntar mig att Finland kommer idag gå ut och ge allt för att ännu få åtminstone spela om 5:e platsen och den sista VM-platsen. Det att oddset på en finsk vinst ligger runt 7.50-8.25 hos dom flesta spelbolagen tycker jag redan är på tok för högt, högst av alla ligger bet365 som för tillfället betalar hela 9.50 för en finsk vinst. Uppskattar själv att Finland skall ha en 15-20% vinst chans idag mot Portugal vilket skulle ge ett odds runt 5.00 – 6.25. Detta gör att oddset som bet365 erbjuder ligger enligt mig 450 – 325 punkter för högt. Mitt spel i dagens match kommer således att vara Finland att vinna till oddset 9.50 hos bet365 med 5/5 u, ett idiotspel kanske, men värdet är för högt enligt mig för att inte ta detta spel. Sannolikheten att det slår in är kanske inte den största, men klart större än vad oddset tyder i alla fall för tillfället. Tack för mig för idag, nu börjar jag förflytta mig till Vasa för att vara på plats och se på när Finland äntligen löser en vinst i detta mästerskap.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.