Speltips: Kan Finland fortsätta med sitt fina spel i U19 EM?

Ja, vad kan man säga om gårdagens bloggspel som var GBK -0.75 AH First half. Såg så jävla bra ut i 44 minuter när GBK ledde med 1-0 och förde spelet hela tiden. I den 44:e minuten fick sen PK-37 till en kontring och kunde på sitt första skott mot mål kvittera till 1-1 vilket gjorde att istället för en halvvinst fick man rätta in en sur förlust. Ser vi på statistiken från första halvlek så borde -0.75 linan ha suttit enkelt, när GBK hade totalt 9 skott och vann hörnorna med 7-0. Men ibland så studsar inte bolljäveln ens väg tyvärr. Tar nu i dagens blogg istället fokus på U19 EM återigen här i Finland när vi har en intressant nordisk match framför oss.

Finland U19 – Norge U19 spelstopp 19.07.2018 kl. 17:30

Dags för den andra matchen för dessa två lag i årets upplaga av U19 EM, matchen kommer idag att spelas på OmaSP Stadion i Seinäjoki. Finland inledde sitt EM äventyr med att förlora öppningsmatchen med 1-0 mot Italien. För Norges del så inleddes EM med en 3-1 förlust mot Portugal.

Finland inledde sitt hemma EM med att åka på en 1-0 förlust mot Italien. I sanningens namn så får dom italienska spelarna be en eller två bön till högre makter och tacka för dom 3 poängen. Finland inledde rätt så nervöst dom första 10 minuterna och Italien hade då två bra målchanser som man kunde/borde ha gjort mål på, men bl.a. en fin benparad av den finske målvakten Rasmus Leislahti höll siffrorna ännu vid 0-0. Efter att den första nervositeten hade lagt sig så jobbade Finland sig mer och mer in i matchen och blev helt plötsligt det spelförande laget. Endast i första halvlek hade man 4 grymma målchanser som man borde ha gjort mål på, bl.a. två missade frilägen av Saku Ylätupa, samme Ylätupa passade ännu på att bränna ett friläge i andra halvlek. Så även om resultatet från den matchen inte var det som Finland borde ha fått så visade man att man kan stå bra upp emot ett av topplagen i turneringen.

Efter att Juha Malinen tog över tränaransvaret hos U19 laget i början av mars har man fått se ett helt annat lag på planen. Nu har Finland ett lag som har gjort en bra öppningsmatch mot Italien och en bra generalrepetition mot Turkiet i början av månaden som man vann med 2-0. Kan man fortsätta med att visa upp samma fina spel som man visat i dom två matcherna som jag nämnde, med tillägget att man också tar bättre tillvara på sina målchanser så skall man fortfarande ha möjligheter att klara av lagets minimikrav vilket är att sluta bland dom 5 bästa lagen i årets EM.

Norge inledde sitt EM med en 3-1 förlust mot Portugal. Har inte sett något annat från matchen än ett kort sammandrag var man visade målen. Av Portugals två mål så var 2-0 målet inte direkt otagbart och den norske målvakten Julian Faye kan inte ha varit direkt nöjd med sitt agerande vid målet. 3-1 målet kom sedan efter slarv i det norska försvaret när man spelade alltför passivt. Norge kunde liksom Finland, ha fått med sig en poäng också från öppningsmatchen med bättre tur. Vid 2-1 underläge så hade man på övertid ett ribbskott, så små marginaler som var denna gång på fel sida.

Norge har haft som vana att spela en offensiv och målrik fotboll vilket också kom bra fram i kvalet till EM var man på 6 matcher hade målskillnaden 22-15. Norge har ett lite annorlunda spelsystem än vad man normalt sett är vana vid. När man spelar försvar är spelsystemet oftaste 5-3-2 och vid anfall kan systemet ändras till att t.o.m. vara i 2-5-3 format. Vid anfall brukar en av de norska mittbackarna stiga upp till en mittfältsposition och yttrarna får samtidigt en mera offensiv position. Den stora stjärna i det norska laget är anfallaren Erling Braut Håland som typ varje europeisk storklubb är intresserade av. I kvalet till EM så vann Håland skytteligan med 9 mål på 6 matcher.

Matchen idag är en måstematch för båda lagen, som har som minimimålsättning att sluta på en 3:e plats i gruppen, vilket samtidigt betyder att man får möta den andra grupptrean om den sista platsen till nästa års VM-slutspel i Polen. Ser vi på hur bra Finland såg ut i sin öppningsmatch mot Italien och i början av månaden i matchen mot Turkiet så tycket jag inte man skall vara så stora underdogs som oddset visar. Även om jag kan erkänna att jag drar hemåt med detta spel så tycker jag att det finns ett fint värde i Finland +0.0 AH till oddset 2.25 hos SBObet vilket jag väljer att spela med 3/5 u. I min bok skall detta vara minst en 50/50 match (som också skall sluta med en finsk seger). Matchen hittas hos SBObet under Finland och UEFA European U19 Champoinship (in Finland).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.