Speltips: Halvtidsledning för GBK idag mot PK-37 med defensiva avbräck.

Gårdagens bloggspel slutade i en vinst när HJK vann första halvlek med 3-1 mot Vikingur Göta i Champions League kvalet och avancerade till nästa omgång var man ställs mot vitryska BATE Borisov #easy. Roligt att åtminstone engång träffa rätt i analysen om matchbilden, när HJK satte i högsta växel i första halvlek för att sedan spela av andra halvleken. Nog om gårdagen. Vi har idag ett fåtal matcher här i Finland, 2 matcher i Kakkonen och 2 matcher i Kolmonen. Har i dagens kort blogg valt att ta en närmare blick på en av matcherna från Kakkonen.

GBK Kokkola – PK-37 Iisalmi spelstopp 18.07.2018 kl. 17:30

I dagens enda match från Kakkonen grupp C ställs serietvåan GBK från Karleby mot åttonde placerade PK-37 från Idensalmi. Matchen fungerar samtidigt också som öppningsmatch för juniorturneringen Kokkola Cup som går av stapeln nu. Av någon anledning har GBK – PK-37 blivit en traditionsenlig öppningsmatch för Kokkola cup, varför det har blivit så har jag dock inte den blekaste aningen om.

GBK har såhär långt in på säsongen spelat en bra säsong när man befinner sig på andra plats i tabellen, 1 poäng efter ledande Hercules med en match mindre spelat, en eventuell vinst idag innebär att man går upp på första plats i tabellen. Man har från 12 spelade matcher 8 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 28-13. På hemmaplan har man från 5 spelade matcher 4 vinster och 1 förlust med målskillnaden 16-7. Ser vi på laget som GBK har till sitt förfogande så har stommen av spelarna spelat en längre tid tillsammans, vilket är en klar styrka för dem. Man har en hel del rutinerade spelare, bl.a. i lagets bäste målgörare David Carlsson 12 mål på 12 matcher i år. Till dagens match kan man komma med närapå sin bästa öppningselva när man får tillbaka Juho Alasuutari som var avstängd i senaste matchen samt Joni Pakola som värmde bänken i förra matchen. Saknas gör enbart Mika Hohenthal.

PK-37 som för tillfället ligger på en åttonde plats i tabellen, man har dock bara 2 poäng ner till VIKF & Närpes Kraft som båda för tillfället ligger på en nedflyttningsplats, har från sina 12 spelade matcher 4 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 13-21. På bortaplan har man haft det rätt så jobbigt såhär långt in på säsongen när man från 6 spelade bortamatcher har 1 vinst, 1 oavjgord och 4 förluster med målskillnaden 4-14. I sina senaste matcher har man visat upp en bättre from när man nu har 2 raka vinster och speciellt imponerande är vinsten hemma i förra omgången med 3-1 mot ett av seriens topplag TPV. Till dagens match har PK-37 några avbräck när man saknar avstängde Juuso Heinonen och skadade Jesse Åhman & Antti Lappalainen. Detta har lett till att man är tvungna att möblera om lite i försvaret och yttermittfältarna Panu Leppä & Erno Nissilä blir tvungna att agera som försvarare idag.

Även om PK-37 har visat upp klart bättre takter i sina senaste matcher så råder det i grunden i min mening en rätt så klar klasskillnad mellan lagen. GBK har varit mer eller mindre starka under hela säsongen såhär långt. Tar vi ännu i beaktande att PK-37 är tvungna att spela med två spelare i försvaret som inte normalt sett är försvarare så ger det en klar fördel åt GBK. AH oddsen på GBK har i mitt tycke sjunkit aningen för mycket nu för att ha något större värde i sig (-1.75 AH ner 15 punkter från öppningsoddset), vilket gör att jag återigen väljer att ta blicken på första halvlek som visade sig vara ett lyckat val igår. Mitt spel idag kommer att vara GBK -0.75 AH first half till oddset 1.89 med 2.5/5 u hos SBObet. Förhoppningsvis kommer GBK ut med full fart i första halvlek och sätter press på PK-37:s nykomponerade försvarslinje, vilket samtidigt borde ge dem en bra möjlighet att gå till en halvtidsledning idag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt