Speltips: Svettig första halvlek i HELLsinki för Vikingur Göta

Senaste bloggspelet som spelades igår slutade i en halvförlust när Italiens U19 inledde U19 EM med att vinna 1-0 mot Finlands dito. I sanningens namn så får man vara mera än glada över att man kom ut från matchen med bara en halvförlust. Finland gjorde en grym match och skapade 5-6 klara målchanser som man borde ha lyckats göra mål på. Bettingmässigt ett tråkigt resultat, när man slog marknaden med ca 30 punkter pre. Ur en finländsk synvinkel desto roligare, eftersom laget visade upp ett grymt spel och kan man bara hålla samma nivå samt ta tillvara på sina chanser i nästa match mot Norge skall man ha en fullgod chans till en vinst. Nog om U19 EM nu, flyttar istället idag över fokus till Champions League kvalet var vi spelar returomgångarna och tar en blick på HJK:s match.

HJK Helsinki – Vikingur Göta spelstopp 17.07.2018 kl 18:00

Dags för match nummer två i detta matchpar, var vinnaren kommer att ställas mot vitryska BATE Borisov i den andra omgången. Den första matchen som spelades för en vecka sedan på Färöarna vanns av HJK med 2-1 efter att man tagit en 2-0 ledning i första halvlek. Spelmässigt gjorde HJK en av sina bästa halvlekar i första halvlek och borde i sanningens namn ha haft en större ledning vid halvtid.

HJK har för tillfället ett relativt intensivt spelschema, när matchen mot Vikingur kommer att vara lagets tredje match på en vecka. Man spelade i lördags hemma i Veikkausliiga mot TPS i en match som man vann med 2-1. I den matchen så roterade man rätt så mycket från den ordinarie laguppställningen när bara 6 spelare fanns i öppningselvan som också startade tisdagens match borta på Färöarna. Såg matchen på plats, när jag fungerade som domargranskare i den, HJK gjorde inte någon större match då men tillräckligt mycket för att lösa hem alla 3 poängen.

Till dagens match förväntas HJK komma återigen med sin starkaste laguppställning när målsättningen är att gå så långt som möjligt i kvalet. På hemmaplan har man överlag varit starka den senaste tiden, vinsten mot TPS var lagets 7:e raka vinst på hemmaplan och under dom 7 matcherna har man en målskillnad på 21-3. En sak som kan och bör vara i HJK:s fördel idag är att det för tillfället är en skaplig värmebölja här i Finland när termometern visar +30 grader, även om vi i Finland inte kanske är direkt vana vid att spela fotboll i så hett väder så är det ännu värre för Vikingur som på Färöarna har en maxtemperatur som normalt är runt +10 grader. Så tror Vikingur kan få det svettigt på planen på flera sätt idag.

Vikingur har för tillfället ett sommaruppehåll i sitt seriespel och har nu i lugn och ro fått förbereda sig inför returmötet mot HJK, var man är tvungna att göra minst 2 mål för att inte åka ut. I öppningsmatchen mot HJK så var Vikingurs styrkor i kontringar och fasta situationer, var man vid några tillfällen oroade HJK:s försvar. Förra matchens mål som Gunnar Vatnhamar gjorde kom också efter en fast situation var HJK:s försvar stod och sov. Även om Vikingur kommer att vara tvungna att göra minst två mål idag för ett eventuellt avancemang så har jag svårt att se att man kommer att gå ut med en all out attack taktik, utan närmare att man siktar in sig på att försvara tight och få till just kontringar och fasta situationer.

Kan HJK visa upp samma spel nu i hemmamatchen som man visade under första halvlek på Färöarna så tror jag Vikingur kommer att få en jobbig match idag. Planen på Telia 5G Areena är större till ytan än den som man spelade öppningsmatchen på, vilket kommer att vara en klar fördel för HJK:s bollrullande spel. Genom åren har HJK också haft lätt på hemmaplan i kvalet ut till Europa när man mött mindre lag, som Vikingur också får räknas till. Har svårt också att se att HJK skulle gå ut och spela en defensiv fotboll var man enbart försöker försvara sin ledning, lagets styrkor har genom åren legat i det offensiva spelet var man har ett flertal spelare som kan bidra med mål framåt. Förväntar mig att HJK kommer att inleda matchen i en intensiv takt och försöka få den avgjord under första halvlek, för att sedan spela av den under andra halvlek och spara krafter till sina nästa matcher. Mitt spel i dagens match kommer att vara HJK -1.0 AH First half till 2.09 hos SBObet med 3/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt