Speltips: Fortsätter HJK sitt segertåg idag mot Ilves?

Senaste bloggspelet som spelades i fredags slutade i en förlust när TPS lyckades göra säsongens första mål på hemmaplan och fick 1-1 mot FC Lahti. Formen känns fortfarande rätt så svag och dom rätta marginalerna tycks saknas för att lagen jag spelat på skall klara av att vinna dom jämna matcherna. Lördagens var inte direkt någon succé dag som slutade på lite över -10 u. Försöker vända på den negativa trenden nu och tar idag fokus på en match från Naisten Liiga

Ilves damer – HJK damer spelstopp 17.06.2018 kl. 15:00

Sjunde placerade Ilves från Tammerfors som slåss om en plats i övre slutserien, de 6 bästa lagen kvalificerar sig dit, får idag serieledande HJK på besök till Tammela stadion. Ilves har från 9 spelade matcher 2 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 10-14. HJK som för tillfället leder Naisten Liiga med 4 poäng före andraplacerade FC Honka, har från 10 spelade matcher 8 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med målskillnaden 14-6.

Ilves säsong såhär långt har varit något av en besvikelse när man bara lyckats vinna 2 av sina 9 spelade matcher. Före säsongen räknades laget att ha fullt goda möjligheter att kvalificera sig för övre slutserien utan desto större problem. På pappret har man ett helt dugligt lag som förstärktes inför säsongen när man gjorde en del lyckade och intressanta nyförvärv. Stora problemet såhär långt in på säsongen har varit i det offensiva spelet var man har gjort bara 10 mål på 9 spelade matcher, även om defensiven har fungerat överlag bra i dom flesta spelade matcher med totalt 14 insläppta mål så har man inte lyckats vinna dom jämna matcherna.

Ilves har varierat sitt spelsystem från match till match. I det offensiva spelet så har man försökt spela upp bollen snabbt bakom motståndarlagets försvarslinje eller alternativt spelat upp bollen till en target spelare som vinner bollen åt laget framför motståndarnas försvarslinje. I defensiven har man också kört med olika spelsystem från match till match, antingen har man kört med en hög press och lyft upp försvarslinjen högt i banan eller så har man kört med en låg block och försökt täppa till motståndarlagens möjligheter att spela bollen mitt på planen. Till matchen mot HJK så tror jag att dom kommer att köra med en låg block och efter att man vunnit bollen åt sig försöka spela upp den mot en target spelare i anfallet.

HJK som inledde årets säsong med att göra en svag match mot FC Honka när man förlorade med 3-0 har efter det gått mer eller mindre från klarhet till klarhet och leder för tillfället Naisten Liiga med 4 poäng före FC Honka. Före säsongen så räknades HJK till en av dom tre stora lagen tillsammans med FC Honka och PK-35 som skulle vara med och göra upp om mästerskapet. HJK har dom senaste säsongerna gått från klarhet till klarhet och utvecklat sitt spel på ett bra sätt vilket nu gör att man äntligen för första gången på länge har en genuin möjlighet att vinna mästerskapet igen.

Ser vi på styrkorna hos HJK så har man i målet en av seriens bästa om inte bästa målvakt i landslagsmålvakten Minna Meriluoto. I försvaret finns bl.a. landslagsförsvararen Katarina Naumanen och mittfältet leds av en annan landslagsspelare i form av Eveliina Summanen. Ser vi på det offensiva så har man två bra spelare i Vilma Hakala & Hanna Ruohomaa som denna säsong vid några tillfällen lyckats med att göra dom avgörande målen för att laget skall lyckas med att ta hem alla 3 poängen. En styrka med HJK denna säsong har varit just det att man har lyckats med att vinna dom jämna matcherna, i t.ex. 1-0 vinsterna mot Ilves och TiPS så gjorde man matchens enda mål när matchuret hade tickat över 90 spelade minuter.

Ser vi på formen hos båda lagen så har HJK klart bättre from när man är obesegrade i 9 raka matcher och på bortaplan har man 4 raka vinster för tillfället, låt säga att 3 av dom har varit uddamålsvinster. Ilves form på hemmaplan har inte varit något vidare bra denna säsong när man har 1 vinst, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 6-8. Förväntar mig att Ilves kommer att överlåta bollövertaget åt HJK i denna match och ställa in sig på ett tight försvarsspel med snabba kontringar. Tror att bara HJK får sitt spel och stämma så skall man återigen lyckas trycka in dom bollarna som krävs för att ta en ny 3 poängare i årets Naisten Liiga. Smarta valet i denna match vore att spela HJK rak vinst till 1.58 hos NordicBet med tanke på att HJK har vunnit många av sina matcher med uddamålet. Tycker dock att HJK har sett klart bättre ut i sitt spel under säsongen än vad Ilves har gjort och kommer att själv spela HJK -1.0 AH till oddset 1.90 hos SBObet med 3/5 u (finns till 1.93 hos 188bet om man har konto där).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.