Speltips: Fördel för ett utvilat VPS i årets första österbottniska derby

Senaste bloggspelet, som spelades för några dagar sedan slutade i en vinst när HJK gjorde jobbet hemma mot SJK och vann med 4-0. Vi har en hel del med matcher framför oss nu under fredagen här i Finland, när det spelas matcher i Veikkausliiga, Ykkönen, Kakkonen & Naisten Liiga. Har valt att ta vårt pick och pack från HELLsinki och resa upp till Österbotten och närmare bestämt Vasa var det under fredagen spelas ett Österbottniskt derby i Veikkausliiga.

Vaasa VPS – Seinäjoen JK spelstopp 01.06.2018 kl. 19:00

Dags för den sista omgången av Veikkausliiga, före det blir ett kortare uppehåll för landslagsmatcher. Något VM-uppehåll kommer vi inte att ha i Finland, föga förvånande. Vi har imorgon framför oss årets första österbottniska derby när VPS från Vasa och SJK från Seinäjoki ställs mot varandra. VPS ligger för tillfället på en 6:e plats i Veikkausliiga medan SJK parkerar på en 10:e plats.

VPS har i år från sina 11 matcher 3 vinster, 5 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 12-11. Från sina 5 senaste matcher har man bara förlorat en, senaste hemmamatchen med 2-0 mot KuPS, men man har också bara vunnit 1 när dom tre övriga matcherna har slutat oavgjort. Förra helgen gjorde man en bra match borta mot FC Lahti när man spelade 1-1. SJK som jag bloggade om också i senaste bloggen har från 10 spelade matcher 2 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 7-13. Man är för tillfället det lag med sämst form i Veikkausliiga, när man från sina 5 senaste matcher har lyckats få ihop endast 1 poäng och har målskillnaden 2-10.

VPS har gjort såhär långt in på säsongen en helt godkänd säsong. Laget var inte före säsongen rankat som ett av topplagen men inte heller som ett av lagen som riskerade att åka ur serien i slutet av säsongen. VPS försöker under deras tränare Petri Vuorinen hålla bollkontrollen inom laget och spela ett spel med många passningar. När man får spelet att löpa på så är man svårslagna. Man har några långtidsskador i laget när Joonas Vahtera, Steven Morrisey & Aatu Kujanpää är skadade, framförallt är saknaden av Morrisey ett bakslag i det offensiva spelet. Ny anfallaren Douglas Caé som såg bra ut under försäsongen och i finska cupen har såhär långt ännu haft problem med att komma in i Veikkausliiga tempot och inte ännu lyckats göra något mål.

SJK har, som jag bloggade om för några dagar sedan, haft en tung säsong såhär långt när man ligger var man ligger i tabellen. Nye tränaren Alexei Eremenko Sr. har inte heller fått någon drömstart med laget när man har från dom två matcherna som han har lett laget 1 oavgjord och 1 förlust. Matchen mot VPS kommer att bli lagets tredje match på sex dagar när man i lördags spelade hemma mot IFK Mariehamn och i tisdags borta mot HJK. Ett ännu större problem blir det när man fortfarande dras med stora skadeproblem och saknar en mängd spelare, vilket man gjorde redan i matchen mot IFK Mariehamn och HJK. Dessutom blev man i senaste matchen mot HJK tvungna att byta ut både Emile Tendeng & Vahid Hambo för mindre skador, båda beräknas dock vara spelklara till matchen imorgon.

Ser vi på statistik från dom tidigare matcherna så är det fördel SJK som har vunnit 16 av dom tidigare matcherna lagen emellan i Veikkausliiga, medan VPS har vunnit dom 5 återstående matcherna. Målskillnaden är 34-20 i SJK:s favör. Tror att VPS har en ypperlig möjlighet att snygga till dom siffrorna åtminstone lite imorgon när vi tar i beaktande att matchen är som sagt den tredje för SJK på 6 dagar. VPS bör få en klar fördel av det att man själv spelade sin senaste match förra veckans lördag och har fått ladda sig i lugn och ro inför detta derby. Eftersom SJK dras med stora skadeproblem så tror jag inte att man har så värst stora möjligheter till att rotera i laget, om man nu inte väljer att plocka in en mängd med spelare från andra laget som spelar i Kakkonen. Vilken väg man än väljer att göra så är detta också en sak som är i VPS fördel när man inte har lika slutkörda spelare som SJK. Mitt spel i årets första österbottniska derby kommer således att vara VPS -0.25 AH till oddset 1.93 med 3/5 u hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.