Speltips: FC Inter parkerar bussen igen idag mot HJK

Gårdagens bloggspel slutade i en vinst när AC Oulu vann med 2-0 hemma mot KTP. Hela gårdagen var i det stora hela en helt okej dag med 3 vinster och 1 förlust, skönt efter en mindre lyckad helg. Nya tag idag när vi har 5 matcher i Veikkausliiga och 1 match i Kolmonen. Har valt att ta fokus på en av matcherna från Veikkausliiga.

HJK Helsinki – FC Inter Turku spelstopp 22.05.2018 kl. 17:30

Serietvåan HJK får serienian FC Inter på besök idag till Telia 5G-Areena i Helsingfors. Matchen är en möjlighet för HJK att få revansch för förlusten i cupfinalen mot FC Inter för 1,5 vecka sedan. HJK har från sina 9 spelade Veikkausliiga matcher samlat ihop 19 poäng med 6 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster och målskillnaden 12-7. Inter i sin tur har 8 poäng efter 8 spelade matcher med 2 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 9-14.

HJK har haft oväntat stora problem i år på deras hemmaplan, av 3 spelade Veikkausliiga matcher hemma har man vunnit bara 1 och förlorat 2. Räknar man in cupförlusten mot FC Inter har man nu spelat 3 matcher hemma som slutat i förlust. På bortaplan har man sedan varit starka och vunnit 5 av sina 6 spelade matcher, medan den 6:e slutade oavgjort. Det som har varit oroväckande för HJK är att man har haft problem att göra mål i år, även om man har Veikkausliigas klart bästa anfalla med spelare som Filip Valencic, J

oão Kaluss, Riku Riski, Akseli Pelvas & Amr Gamal.

FC Inter har såhär långt in på säsongen varit säsongens stora besvikelse, tillsammans med SJK. Laget var före säsongen räknad som ett av lagen som i bästa fall skulle kunna vara med och utmana i toppen av tabellen. I och med vinsten i årets finska cup så börjar det kanske äntligen komma lite ljus i tunneln när man vann också föregående match borta mot SJK med 1-0. I och med cupvinsten och vinsten i förra omgången av Veikkausliiga var det första gången sedan april 2016 som laget lyckades vinna två matcher på raken. Glädjande för FC Inter är också att man har lyckats hålla nollan nu två matcher i rad.

HJK och FC Inter har denna säsong möts två gånger och i båda matcherna har matchbilden varit mer eller mindre den samma. FC Inter har parkerat bussen och försvarat lågt nere medan HJK har fått vara det bollförande laget, dessa två matcher har slutat 0-0 och 1-0 åt FC Inter. Ser ingen större orsak för FC Inter att ändra på sin taktik inför dagens match heller och förväntar mig återigen att dom kommer att parkera bussen framför det egna målet. Matcherna mellan HJK och FC Inter har över åren varit oftast jämna matcher med få mål. Av dom 10 senaste matcherna har 2 stycken gått över 3.0 mål och 1 slutade på 3.0 mål, medan dom 7 andra gick under.

Ser vi på laguppställningarna idag så har HJK några brister i det offensiva spelet när man saknar skadade Riku Riski & Aleksi Pelvas. Tycker inte deras offensiv ser annars heller alltför stark ut idag när man väljer att starta med João Klauss på bänken. Egyptiske anfallaren Amr Gamal får idag förtroendet att starta i anfallet tillsammans med Filip Valencic. Gamal har såhär långt varit en stor besvikelse och inte lyckats ännu göra ett mål i årets Veikkausliiga. Truppläget för FC Inter ser lite bättre ut än vad den gör för HJK när man saknar endast långtidsskadade Niko Markkula. Ser man på öppningselvan som FC Inter kommer med, så är den närapå den bästa som man har till sitt förfogande när man bl.a. får tillbaka Ivan Sesar från skada, den enda spelaren som jag saknar är försvararen Abdouile Mansally som idag inleder på bänken.

Som jag tidigare skrev så förväntar jag mig en match var FC Inter kommer att parkera bussen och försvara djupt nere på planen. HJK:s offensiva sepl ser enligt mig inte alltför imponerande ut idag och detta göra att jag tycker att det bästa spelet i dagens match är ett underspel, en spelform vilket jag överlag inte är alltför förtjust i. Mitt spel idag kommer att vara under 3.0 mål till oddset 1.775 hos Pinnacle med 3/5 u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.