Speltips: Tar HJK sitt 14:e cupmästerskap under lördagen?

Senaste bloggspelet slutade i en halvvinst när PK-35 vann med 2-0 borta mot HooGEE efter att Mohammed Fofana gjort båda målen i andra halvlek. Roligt nu med några bra dagar bakom sig i jämförelse till förra helgen när en blind höna hade klarat av att reka bättre än vad undertecknade gjorde. Mindre matcher nu under lördagen här i Finland, då vi kommer att spela final i årets finska cup. Så med det sagt så förflyttar vi oss till HELLsinki och tar fokus på finalen.

HJK Helsinki – FC Inter Turku spelstopp 12.05.2018 kl. 14:00

Det har blivit dags för final i årets finska cup, när HJK och FC Inter ställs mot varandra under lördagen på Telia 5G-Areena i Helsingfors, planen som fungerar som normalt som hemmaplan för HJK i Veikkausliiga. HJK som vann cupen förra året, efter att ha vunnit med 1-0 mot SJK i Finlands mest framgångsrika cuplag med 13 finalvinster. FC Inter i sin tur har vunnit cupen 1 gång, år 2009 och två gånger har man fått lämna cupfinalen som förlorande lag, år 2014 &2015.

I matchen har vi två lag mot varandra som inte har inlett årets Veikkausliiga på bästa möjliga sätt. HJK har hunnit med att bl.a. förlorar två matcher på hemmaplan och har från 8 spelade matcher 5 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster med målskillnaden 11-7. Laget ligger för tillfället på en andra plats i Veikkausliiga, på samma poäng som ledande RoPS. FC Inter i sin tur är såhär långt in på säsongen, återigen, en av årets största besvikelser. Man har från 7 spelade matcher 1 vinst, 2 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 8-14. Laget kommer närmaste från en 5-1 förlust borta mot KuPS i förra omgången. Deras inledning på säsongen är en klar besvikelse, speciellt sett till hur bra man gjorde ifrån sig i gruppspelet i finska cupen före Veikkausliiga säsongen startade.

HJK och FC Inter möttes i Veikkausliiga i slutet av april på FC Inters hemmaplan i en match som slutade 0-0. I den matchen så var FC Inters enda taktik att parkera bussen under 90 minuter, vilket man lyckades med då. Ser vi på lite statistik från den matchen så vann HJK skotten med 19-2 och skotten på mål med 11-0. Den matchen spelades i det stora hela mot ett mål, när FC Inters spelare tillbringade större tiden av matchen ca. 20-25 m från egna målet. En bidragande orsak till att FC Inter lyckades få med sig ett 0-0 resultat i den matchen finns att finna i spelunderlaget. Matchen spelades på Veritas Stadion naturgräs som inte var i det bästa spelbara skicket, vilket bidrog till att bollen rörde sig långsammare på underlaget, vilket gav FC Inter tillräckligt med tid att ställa in sig på försvar i den matchen.

Om vi spekulerar om FC Inters taktik i morgondagens match, så tror jag att man igen kommer att försöka parkera bussen och försvara sig så gott som det går. Man spelar normalt i Veikkausliiga med 3 mittbackar och 2 så kallade wingbacks, men i matchen hemma mot HJK var wingbacksen mera ytterbackar och inte närapå lika offensiva i sitt spel som normalt. Kommer man att lyckas med busstaktiken i cupfinalen? Jag tror själv att det blir betydligt svårare av den orsaken att HJK får en stor fördel av att matchen spelas på deras hemmaplan. Telia 5G-areena har en stor konstgräsplan, viket ger bättre ytor för HJK och gör spelet betydligt Snabbare än vad det var i Åbo i slutet av april.

Båda lagen kommer att kunna komma till matchen med nästan skadefria trupper, HJK saknar skadade Riku Riski & Enoch Banza medan FC Inter är utan långtidsskadade Niko Markkula. Som matchbild så förväntar jag mig att HJK kommer att vara det bollförande laget. Har svårt att se att FC Inter lyckas stänga ut HJK lika bra denna gång och även om HJK:s offensiv såhär långt har lämnat en del att önska i Veikkausliiga, så har man definitivt många spelare som kan straffa FC Inter om tillfället dyker upp. Det att det ärr en cupfinal och inte en vanlig Veikkausliiga match gör också att FC Inter måste öppna sig mera och mera om HJK lyckas få in ett ledningsmål, detta kommer också i min mening att gynna HJK:s snabba offensiva spel. För mig skall HJK vara rätt så klara favoriter här att ta sitt andra raka och totalt 14 cupmästerskap och mitt spel kommer att vara HJK -1.5AH till oddset 1.884 med 3/5 u hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt