Speltips: Löser TPS damer minst två mål idag mot seriejumbon?

Håller mig fortfarande kvar i Åbo när jag nu på lördag förmiddagen fortsätter mitt bloggande. Flyttar denna gång över fokus från Veikkausliiga till Naisten Liiga var vi idag har en full omgång. Tror mig ha hittat ett fint spel i en av dagens matcher.

TPS (W) – TiPS Vantaa (W) spelstopp 21.04.2018 kl. 15:00

Dags för den fjärde omgången i årets upplaga av Naisten Liiga. TPS som för tillfället ligger på en 6:e plats i tabellen med 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust och målskillnaden 2-3 får serienykomlingarna och samtidigt seriejumbon TiPS på besök till dagens match som kommer att spelas på Yläkenttä, samtidigt som Åbo derby spelas på Veritas Stadion. TiPS har inlett säsongen med 3 förluster och målskillnaden 0-8.

TPS slutade förra säsongen på en 4:e plats i Naisten Liiga, efter att ha förlorat bronsmedaljen i den sista minuten av förra säsongens sista match, när man släppte in ett mål borta mot HJK. Inför denna säsongen har det varit en hel del turbulens kring laget. Man tog in en ny tränare i Tommi Ruuhikorpi, det valet visade sig sen vara mindre lyckat när man några veckor före seriestarten gav sparken åt Ruuhikorpi och har istället nu huvudtränare som delar på ansvaret i Timo Saari, Joonas Laurikainen & Juha Reini. Utöver turbulensen på tränarfronten så tappade man en stor mängd av sina tongivande spelare från förra säsongen. Ser vi på dom inledande matcherna för TPS del denna säsong, så har deras spel sett enligt mig överraskande bra ut. Nu senaste gjorde man en bra match borta mot JyPK när man vann med 1-0. Mot JyPK vågade spelarna göra mera och mera modiga beslut i det offensiva spelet, något som tränaren Timo Saari säger sig ha jobbat med under träningarna.

TiPS tog efter förra säsongen steget upp till Naisten Liiga. Inledningen på säsongen har varit mindre lyckad för TiPS del när man har förlorat alla 3 matcher och inte ännu lyckats göra mål i dem. Man inledde med att snöpligt förlora med 1-0 hemma mot Åland United, som gjorde matchens segermål i den sista övertidsminuten. Efter det så har man spelat mot två av dom tre topplagen när man har förlorat med 3-0 mot PK-35 och 4-0 mot FC Honka. TiPS som har ett ungt och orutinerat lag har stundtals i sina matcher sett bra ut, men man har inte orkat försvara som ett lag i 90 minuter, vilket har straffat sig i matcherna. Står fortfarande fast vid det som jag skrev i en tidigare blogg om TiPS. Lyckas deras huvudtränare Petteri Kaijassilta hålla laget kvar i Naisten Liiga bör han utses till årets tränare i Finland i alla kategorier.

Tror att TiPS kan stå bra emot TPS idag, men att dom skulle lyckas med det i 90 minuter finner jag aningen tveksamt. Enligt mig skall TPS ha mera än goda möjligheter här att ta sin andra vinst för säsongen, medan TiPS kommer att fortfarande att få stå på noll poäng efter 4 matcher. Med tanke på att TPS förväntas ta kommandot här i dagens match så förväntar jag mig att dom skall klara av att fortsätta med att spela en offensiv fotboll och skapa tillräckligt med målchanser för att göra åtminstone två mål i matchen. Mitt spel kommer att vara TPS över 1.5 mål till oddset 1.61 med 3/5 u hos Unibet. Ett annat intressant spel kunde vara TPS -1 EH till oddset 2.33 hos NordicBet, Unibet ligger några punkter lägre på det spelet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt