Speltips: Dags för säsongens första Åbo derby

Onsdagens två bloggspel slutade i en vinst och en förlust. Ett förstärkt TPV/2 gjorde jobbet hemma mot JanPa och vann med 4-1 i säsongsöppningen av Kolmonen. HJK i sin tur vann borta mot SJK, men lyckades bara föra 1 mål i matchen och HJK över 1.5 mål fick rättas som en förlust. Lite tungt med tanke på att HJK skapade tillräckligt många chanser för ett andra mål, men kom inte närmare än ett missat friläge och två ribbträffar under matchens sista 10 minuter. Nu under lördagen kommer det att spelas en hel del matcher här i Finland och har valt att börja med att kolla närmare på lördagens derbymatch från Veikkausliiga

FC Inter Turku – TPS spelstopp 21.04.2018 kl. 15:00

Det har blivit dags för årets första Åbo derby som återvänder igen till Veikkausliiga, senaste vi hade dessa två lag emot varandra i ett derby i Veikkausliiga var säsongen 2014. Har under den senaste tiden hunnit med att blogga en hel del om bägge lagen. FC Inter har inlett årets Veikkausliiga säsong med 1 vinst och 1 fölust och har målskillnaden 4-4. TPS i sin tur har haft en tyngre inledning på årets Veikkausliiga, när man har såhär långt förlorat sina båda matcher och har en målskillnad på 2-5.

FC Inter åkte förra helgen upp till Rovaniemi och mötte PS Kemi i en match som man vann med 4-2. Glädjande för FC Inter var att anfallsparet Timo Furuholm & Benjamin Källman gjorde båda två mål i den matchen. Överlag så gjorde FC Inter en helt godkänd match borta mot PS Kemi, framförallt såg man bra ut i offensiven när man lyckades med att skapa en hel del med chanser framåt. Har tidigare sagt att enligt mig så ligger FC Inters styrka i det offensiva spelet. Man spelar normalt med en 5-3-2 uppställning med två offensiva wing backs. På mittfältet har man normalt haft två offensiva spelare och en balanserande mittfältare i Ivan Sesar som har inlett sin sejour hos FC Inter på ett imponerande sätt. I anfallet brukar man spela med två anfallare och man har i mitt tycke ett av dom bästa anfallsparen i Veikkausuliiga, efter HJK, i rutinerade Timo Furuholm och unge löftet Benjamin Källman.

TPS återkomst i Veikkasuliiga har varit åtminstone sett till resultaten allt annat än vad man hade önskat sig. Man inledde säsongen med att förlorar 3-2 borta mot FC Lahti, i en match var man gjorde sina båda mål under matchens avslutande minuter. Förra söndagen förlorade man ”hemma” mot SJK efter att ha släppt in båda målen under matchens sista minuter. Spelmässigt så har man sett bra ut i båda matcherna, men problemet har varit i anfallet, vilket jag ansåg vara deras svaga punkt redan före säsongen ens hade startat. Man har både under försäsongen och dom inledande matcherna i Veikkausliiga haft otroliga problem med att få bollen in i mål. Nu senaste mot SJK så borde man ha gjort en 3-4 mål minst, om man hade haft ens en halvduglig anfallare, framförallt Aleksi Ristola & Oskari Jakonen utmärkte sig såhär långt in på säsongen med att bränna en hel del bra målchanser.

Till denna derbymatch kommer båda lagen med mer eller mindre ordinarie manskap. FC Inter saknar skadade Daniel Kamy & Niko Markkula, båda spelarna har varit skadade redan en längre tid. TPS har inte rapporterat om några skador och förväntas fortsätta med mer eller mindre samma manskap som man har haft i dom två inledande matcherna. Lagen möttes under vintern i gruppspelet i finska cupen i en match som slutade 0-0. I den matchen så har TPS det spelförande laget, men hade återigen svårt att ta tillvara sina målchanser när man bl.a. missade en straff i slutet av matchen. Tycker att FC Inter har sett klart starkare ut än vad TPS har gjort både under försäsongen och i dom inledande matcherna i Veikkausiiga och vill hålla dem som favoriter till vinst i årets första derby. Framförallt om TPS fortsättare med att bränna lika mycket chanser som man har gjort i sina inledande matcher så tror jag att man kan få en tuff match. Mitt spel i matchen kommer att vara FC Inter -0.25 AH till oddset 1.77 med 3/5 u hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt